10/4/14

Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1970. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά με το τραγούδι το 1990 μετά από παρότρυνση του Κώστα Τουρνά.  Προσδοκώντας σε μια πιο σοβαρή ενασχόληση με τη μουσική η Έλλη Κοκκίνου αποφάσισε να πάει στο Λος Άντζελες όπου και σπούδασε για 2 χρόνια (1992-1994) θεωρία της μουσικής, φωνητική και πιάνο στο "Musicians Intitute of Technology". Αποφοίτησε με άριστα το 1994 όπου και επέστρεψε στην Ελλάδα. Το ξεκίνημα της έγινε το 1996 με το τραγούδι ντουέτο "Σαν με κοιτάς" του Κώστα Χρύση (πρώην μέλος των Vips). Η Έλλη έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, όπως Άννα Βίσση, Γλυκερία, Μιχάλης Ρακιντζής, Πασχάλης Τερζής, Σάκης Ρουβάς, Τόλης Βοσκόπουλος, Θάνος Πετρέλης, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δέσποινα Βανδή, Γιώργος Τσαλίκης, Βασίλης Καρράς, Καλομοίρα κ.α. 

Genre: Pop, Dance, Modern Laika, World

Μασσάι
https://www.youtube.com/watch?v=BVlYPkdyWxE
Στίχοι-Μουσική: Φοίβος
Πρώτη εκτέλεση: Έλλη Κοκκίνου


Οι αληθινοί Massai https://www.youtube.com/watch?v=S-PreAWN6XE

Aδιάφορος ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=b2L4OueYcJ8
Στίχοι-Μουσική: Φοίβος
Πρώτη εκτέλεση: Έλλη Κοκκίνου & Θάνος Πετρέλης ( Ντουέτο )

1 σχόλιο:

  1. *Οι Μασσάι (Massai), είναι μια νειλοχαμητική φυλή που κατοικεί στην νοτιοδυτική Κένυα, στη βόρεια Τανζανία και μία μικρή ομάδα στην βορειο-κεντρική Κένυα, βόρεια του όρους Κένυα, δίπλα στην συγγενική τους φυλή, τους Σαμπούρου (Samburu).

    Κατάγονται από το Σουδάν όπως όλες οι νειλοτικές φυλές, από την ανατολική περιοχή του Νείλου απ' όπου και μετανάστευσαν παλιότερα προς τα νοτιοανατολικά, προς τα σημερινά εδάφη κατοίκησης τους.

    Ασχολούνται με την κτηνοτροφία, διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τις αγελάδες τους για να βρούνε νερό κι είναι φημισμένοι για τις πολεμικές τους ικανότητες. Οι άντρες πολεμιστές βάφουν τα μαλλιά τους με μια ειδική κόκκινη βαφή (ώχρα), φτιαγμένη ίσως από μια ουσία που βγαίνει από κάποιο φυτό της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες