7/4/14

Δέσποινα Βανδή

Καλλιτεχνικά ρεύματα σύγχρονο λαϊκό, pop, pop-dance

Η Δέσποινα Μαλέα γεννήθηκε στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας στις 22 Ιουλίου 1969. Σε ηλικια 6 ετών, μετακόμισε με τους γονείς της στην Καβάλα, από όπου είναι η καταγωγή της. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης. Για το λόγο αυτό αποφασίζει να αλλάξει το επίθετο της σε "Βανδή" για να μην το ανακαλύψουν οι γονείς της. Με τον Αντώνη Ρέμο συνεργάζονταν την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της Θεσσαλονίκης. Το 1997 συνεργάστηκε με τον τραγουδοποιό Φοίβο, η συνεργασία τους αποδείχθηκε γόνιμη, έτσι συνέχισαν μαζί τα επόμενα χρόνια. Η Δέσποινα αποτελεί σήμερα μία από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες της χώρας. Έχει κυκλοφορήσει 9 δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 1994 μέχρι το 2012 οι οποίοι της έχουν χαρίσει συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τις 700.000!!.

Λυπάμαι ( Video clip )
https://www.youtube.com/watch?v=bdlZpP0I7YE 
Στίχοι-Μουσική: Φοίβος
Εκτέλεση: Δέσποινα Βανδη


Στα ΄δωσα όλα
https://www.youtube.com/watch?v=NjOJkQJLhTg
Στίχοι-Μουσική: Φοίβος
Εκτέλεση: Δέσποινα Βανδη

 

Το 1999 η Δέσποινα έκανε και μια σύντομη παρουσία στην τηλεόραση. Της προτάθηκε ένας ρόλο guest star στην πολύ πετυχημένη σειρά του Mega "Δύο Ξένοι", ρόλο τον οποίο αποδέχτηκε. Υποδύθηκε εξαίσια μία λαϊκή τραγουδίστρια ενός μικρού κέντρου διασκέδασης της εθνικής οδού, που μπόρεσε να αλλάξει τη σεξουαλικότητα του ομοφυλόφιλου πρωταγωνιστικού χαρακτήρα.[1]

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΟ ΞΕΝΟΙ -( τηλεοπτική σειρά )

    Είδος Αισθηματική Κομεντί
    Διάρκεια 60 Λεπτά περίπου ανα επεισόδιο
    Δημιουργοί Αλέξανδρος Ρήγας-Δημήτρης Αποστόλου
    Παραγωγή ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε.
    Πρωταγωνιστές Νίκος Σεργιανόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Ντίνα Κώνστα, Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Ρήγας
    Τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel, Mega Κύπρου, Mega Cosmos
    Προβολή Οκτώβριος 1997 – Ιούνιος 1999
    Αριθμός κύκλων 2
    Αριθμός επεισοδίων 59 & 1 τηλεταινία
    Μουσική τίτλων I Could Have Danced All Night by The 101 Strings Orchestra

    Υπόθεση: Η σειρά παρουσιάζει την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας λαϊκής και χαμηλής μόρφωσης νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής ελαφρού περιεχομένου, και ενός καθηγητή δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα.

    Το σενάριο ήταν του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Η σειρά εξιστορούσε τον έρωτα του σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος) και της τηλεπαρουσιάστριας της πρωινής εκπομπής "Πρωινό χαμόγελο" Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) μέσα από χιουμοριστικές καταστάσεις και μια προσπάθεια να κρύψουν τον έρωτα τους από τους άλλους, αλλά πολλές φορές και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Η σειρά ξεχώρισε για το σενάριο της, βασισμένο στο χιούμορ και στα πικάντικα σχόλια, χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σεναριογράφων. Επίσης οι ίδιοι ποτέ δεν έκρυψαν τις αναφορές του σήριαλ σε διάσημα λογοτεχνικά έργα που πραγματεύονται το ίδιο θέμα (έναν έρωτα κόντρα σε όλες τις κοινωνικές νόρμες και διακρίσεις) όπως τον "Πυγμαλίωνα" του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, αλλά και το θεατρικό "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα" του Willy Russell. Άλλωστε, η σειρά δανείζεται το κεντρικό μουσικό της θέμα " The 101 Strings Orchestra - I could Have Dance All Night " από τη κινηματογραφική μεταφορά του "Pygmalion" "My Fair Lady" (μεταφ. "Ωραία μου Κυρία"). Ο τίτλος της σειράς λήφθηκε από στίχους τραγουδιού του Γιάννη Πάριου "Μα το σημάδι στο λαιμό μου που θα μένει, θα μαρτυράει πως δεν είμαστε δυο ξένοι...".

    Η σειρά αποτελείται από 59 επεισόδια αλλά στις επαναλήψεις του καναλιού προβάλλονται μόλις τα 58, καθώς το ένα από αυτά δεν έχει ξαναπαιχτεί λόγω της άσχημης γλώσσας που περιέχει (ο κόσμος έτσι το θεώρησε ως απαγορευμένο). Η σειρά επίσης έχει και μια τηλεταινία με αφορμή τον 3ο κύκλο που δεν προβλήθηκε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες