20/4/15

"Το φαινόμενο Πάριος"

"Αν προσπαθήσει κανείς να αναλύσει διεξοδικά το «φαινόμενο Πάριος» καθώς και για την μεγάλη απήχηση που έχει στον κόσμο και για τις εκατοντάδες χιλιάδων πωλήσεις δίσκων ίσως να μην δυσκολευτεί να διαπιστώσει ότι όλα αυτά οφείλονται στην διαρκή ανησυχία του καλλιτέχνη, να βρίσκει στίχους και μουσική που να εξελίσσουν αυτόν προσωπικά σαν άνθρωπο, την τέχνη του, και ακόμα τα τραγούδια του αυτά να μπορούν να υπάρχουν μέσα στο χρόνο. Οι περισσότερες ώρες του είναι δουλειά, και μάλιστα με πολύ αφοσίωση και σεβασμό στη δουλειά. Έτσι λοιπόν, το μεγάλο του ταλέντο σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι οι λόγοι που ο Πάριος κατάφερε να οριοθετήσει το ερωτικό τραγούδι, που αναγνωρίστηκε πλατειά, να τραγουδιέται απ’ όλους και η δημοτικότητά του συνεχώς να αυξάνεται. Και είναι ο Πάριος από τους πολύ λίγους τραγουδιστές που δεν χρειάζεται την τρέχουσα δισκογραφική επιτυχία του για να υπάρχουν τα τραγούδια του στα χείλη μας. Ένα από τα μεγάλα πιστεύω του Πάριου γύρω από το τραγούδι είναι κι αυτό:  Το τραγούδι όπου κι αν γεννηθεί, όπου κι αν υπάρξει ανήκει σε όλο τον κόσμο (γιατί αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της μουσικής: Η μουσική δεν έχει σύνορα)."
Τεράστιες Επιτυχίες: Απορώ με την καρδιά μου, Για πάντα μαζί, Δως μου λιγάκι ουρανό, Μου 'χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση, Μαρτύριο, Καλημέρα τι κάνεις, Κόκκινο γαρύφαλλο, Τί θέλεις να κάνω, Ποιος να συγκριθέι μαζί σου, Το πουλάω το σπίτι, Σαν τρελό φορτηγό κ.ά  
Όλη η ζωή μου
https://www.youtube.com/watch?v=zWngHLdZObQ
Από την εκπομπή "Στην υγειά μας" της ΝΕΤ αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο 17/10/2009
Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος Μουσική: Αντώνης Βαρδής
Εκτέλεση: Γιάννης Πάριος



Φταίμε κι δυό
https://www.youtube.com/watch?v=xwxqhfD7Znw
Στίχοι: Πυθαγόρας Μουσική: Γιάννης Σπανός
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πάριος



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ
https://www.youtube.com/watch?v=iYbDFWtgf_A

1 σχόλιο:

  1. Ο Γιάννης Πάριος (πραγματικό όνομα: Ιωάννης Βαρθακούρης) γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1946 στο όμορφο νησί της Πάρου. Ο Πάριος είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές των τελευταίων δεκαετιών, είναι ακόμη στιχουργός και συνθέτης. Εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς πωλόντας εκατομμύρια δίσκους. Ο Γιάννης Πάριος έχει παντρευτεί δύο φορές. Την πρώτη φορά με την Ντίνα Μαρκοπούλου, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά, τον Χάρη Βαρθακούρη και τον Θανάση Βαρθακούρη. Τη δεύτερη φορά με την ηθοποιό Σοφία Αλιμπέρτη με την οποία έχει κάνει δύο παιδιά τον Μιχαήλ-Άγγελο και τον Νικόλα Βαρθακούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες