13/2/17

ΖΩΗ ΤΑΧΑ

Έτος Ίδρυσης: 2012

Είδος: Ελληνικό Ροκ, Έντεχνο

Μέλη; Άγνωστα 


Στα χνάρια λοιπόν του αναρχικό / εναλλακτικό ροκ συγκρότημα απο την Αθήνα "Ωχρά Σπειροχαίτη" κινείται και το νέο συγκρότημα "Ζωή Τάχα" άλλωστε τα δύο συγκροτήματα μοιράζονται κοινά μέλη. Όπως και η "Ώχρα Σπειροχαίτη" έτσι και οι καινούργιοι γράφουν δικά του τραγούδια αλλά μελοποίησε και αρκετά ποιήματα ελλήνων και ξένων λογοτεχνών. Κινούνται και πάλι σε έναν αντιεμπορικό άξονα, αφού ποτέ δεν αποδέχθηκαν προβολή από κανένα τηλεοπτικό μέσο, ενώ δεν πωλούν ποτέ κάποιο από τα CD τους αλλά τα διανέμουν δωρεάν, πιστεύοντας σε μια κοινωνία χωρίς χρηματικά ανταλλάγματα. Συμμετέχουν σε πολλές συναυλίες, κυρίως σε αυτόνομους χώρους και καταλήψεις αλλά και σε πανεπιστήμια, χωρίς ποτέ να έχει εισιτήριο, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους. Μέσα από την μουσική του, προσπάθησε να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης και ειρήνης στον κόσμο και να δείξουν τον δρόμο σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις άλλωστε ο τίτλος του συγκροτήματος δεν είναι ούτε αφηρημένος ούτε τυχαίος. Ο τίτλος παραπέμπει "στην Zωίτσας Tάχα την 34χρονη καθαρίστρια και μάνα 3 παιδιών από την Λάρισσα που πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο του κτιρίου της Aστυνομικής Διεύθυνσης, όπου εκρατείτο, γιατί λίγο πριν είχε συλληφθεί να κλέβει μικροαντικείμενα από σουπερμάρκετ."

Η "Ηχογράφηση Πρόβας" η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά παρουσιάστηκε στις 23.03.2013 ενώ τον Απρίλιο του 2015 παρουσίαστηκαν ακόμα τρία τραγούδια με τίτλο "Της κοινότητας τραγούδια". Στο site τους μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια τους, τα νέα τους αλλά και κάποια εξαιρετικά κειμενά τους όπως πολύ υλικό.
http://zoitaxa.net/
Ο Μιχαλιός
https://www.youtube.com/watch?v=xZLLl6tO2Mo
Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης
Μουσική-Εκτέλεση: Ζωή Τάχα


Μπαϊντούσκα
https://www.youtube.com/watch?v=UFjarxc3LzQ

  
Μπαϊντούσκα είναι θρακιώτικος χορός. Πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους και ζωηρούς χορούς της Βόρειας Ελλάδας. Παραλλαγές του χορού, ως προς τις μελωδίες αλλά και τον βηματισμό (χορευτική αγωγή), ανιχνεύονται σε ολόκληρη σχεδόν την Βαλκανική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες