12/10/17

Οι καλύτεροι Κύπριοι παρουσιαστές ειδήσεων (άνδρες)

No 3: Ο Νικήτας Κυριάκου γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1976 στην Πάφο. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1998 και επί σειρά ετών προυσίαζε με επιτυχία την ενημερωτική εκπομπή το "Μεσημέρι και Κάτι" στο Sigma και ήταν και κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του σταθμού. Πλέον βρίσκεται στο δυναμικό του Αντ1 Κύπρου και παρουσιάζει την μεσημβρινή εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" ενώ είναι και ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο δίδυμα παιδιά. Μεγάλο του προσόν η υπομονή και το χαμόγελο.

No 2: Ο Δημήτρης Σούγλης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1970 στην Αμμόχωστο και πιο συγκεκριμένα στην Κάτω Δερύνεια. Με την αποφοίτησή του από το σχολείο και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στις Ειδικές Δυνάμεις σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες σχέσεις και Επικοινωνιολογία στην Αθήνα. Πήρε δίπλωμα στην αγωγή του λόγου και την ορθοφωνία. Ξεχώρισε για το ήθος του, τα καυστικά του σχόλια και οι εκπομπές του αγκαλιάστηκαν και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Ήταν ο άνθρωπος που έκτισε την μεσημεριανή ζώνη του Αντ1 Κύπρου με το "Μεσημέρι και Κάτι" από το οποίο και εκδιώχθηκε από Νίκο Αναστασιάδη δεν του επέτρεψε να κάνει τηλεοπτική παρέμβαση στην εκπομπή ενώ υπήρχε άλλος εκπρόσωπος του κόμματος του. Ψηφίστηκε και ανακηρύχθηκε από τον "Φιλελεύθερο", το 2006 σε διαγωνισμό, ως "ο πιο αγαπητός Κύπριος Δημοσιογράφος" και εδώ και σχεδόν 30 χρόνια ασχολήθηκε με όλα τα είδη της δημοσιογραφίας: τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, βραβευμένος για ντοκιμαντέρ, αποστολές, έρευνες και εκπομπές, συνεργάτης και αρθρογράφος σε διάφορες εφημερίδες αλλά και εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής στη Βοσνία και στον Λίβανο. Το ντοκιμαντέρ του για τον πόλεμο στην Βοσνία, προβλήθηκε σε διάφορες χώρες και πήρε έπαινο από την αρχή ραδιοτηλεόρασης και την Ένωση Συντακτών Κύπρου. Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών. Συνεργάστηκε ως επικοινωνιακός σύμβουλος στο πλευρό του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου και εργάστηκε ως υπεύθυνος προβολής σε μεγάλες εταιρείες. Λειτούργησε δική του σχολή Δημοσιογραφίας στη Λάρνακα και για χρόνια ήταν Διευθυντής δικής του εταιρείας διαφημίσεων. Έχει εκδώσει δύο βιβλία: μια ποιητική συλλογή και βιβλίο για την ιστορία της Κυπριακής διαλέκτου και των τσιαττιστών. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick και έθεσε υποψηφιότητα ως Αριστίνδην Βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα. Έχει δική του ενημερωτική απογευματινή εκπομπή στο Capital με τίτλο "Η αλήθεια καίει". Είναι εθελοντής και μέλος σε αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα. Είναι παντρεμένος, διαμένει στη Λεμεσό και έχει τέσσερεις γιούς.

No 1: Ο Κώστας Σερέζης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1937. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρβανιτάκη και παρακολούθησε μαθήματα ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας στη Γλασκώβη και στο BBC στο Λονδίνο με βρετανική υποτροφία. Εργάστηκε στο ΡΙΚ (1960-1974) και στην ΕΡΤ (1975-1999). Ως πολιτικός συντάκτης κάλυψε για την ελληνική τηλεόραση γεγονότα σ’ όλο τον κόσμο. Παρέδωσε μαθήματα τηλεόρασης σε αθηναϊκή ιδιωτική σχολή και σε σεμινάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οργάνωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στην έντυπη δημοσιογραφία είχε επί χρόνια προσωπικές στήλες στην εφημερίδα της Λευκωσίας Ο Φιλελεύθερος. Μια επιλογή δημοσιευμάτων του αποτέλεσαν την έκδοση Επικαιρότητες (συναντήσεις, πρόσωπα, κρίσεις, ταξίδια), Λευκωσία 1971. Το 1973 κυκλοφόρησε η ανασκόπηση Κυπριακό Χρονικό ΄73 ως ανάτυπο από το Χρονικό ΄73 του Καλλιτεχνικού Πνευματικού Κέντρου «Ώρα». Έχει γράψει το οδοιπορικό Ες Κύπρον, μια περιδιάβαση στο ελεύθερο τμήμα του νησιού σε φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη με μια αναδρομή στην ιστορία του Κυπριακού κατά τον 20ό αιώνα, η οποία έχει επιλεγεί από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ως βοήθημα των φοιτητών στον τομέα της διεθνούς πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στην έκδοση συμμετέχουν αυτόνομα και τρεις επιστήμονες. Το ίδιο βιβλίο με τον τίτλο Cyprus έχει κυκλοφορήσει και στα αγγλικά. Άλλα βιβλία του έχουν σχέση με τη δραστηριότητα που ανέπτυξε στο χώρο των εικαστικών τεχνών: το λεύκωμα Πάρις Πρέκας, το ταξίδι μου σε επίτομη ελληνική και αγγλική έκδοση τέχνης, και δυο μικρότερες εκδόσεις στη σειρά «Μικρή Εικαστική Βιβλιοθήκη», η μια στα ελληνικά και αγγλικά με τίτλο Τσόκλη: Πέτρες και θάλασσες και η άλλη στα ελληνικά και ιταλικά με τίτλο Το έργο του Πέτρου και ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο. Στο βιβλίο του Μίκης Θεοδωράκης, ο οικουμενικός, αφηγείται προσωπικές μαρτυρίες από τη διεθνή απήχηση του έργου του συνθέτη. Το 1970 ίδρυσε στη Λευκωσία και το 1976 στην Αθήνα την « Γκαλερί Αργώ». Tο 1999, χωρίς να ανήκει σε πολιτικό κόμμα, κλήθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και υπηρέτησε για έξι μήνες ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το 1998 τιμήθηκε με το βραβείο «Κωνσταντίνος Καλλιγάς» της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το 2004 βραβεύτηκε από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα.


Άλλοι αξιόλογοι Κύπριοι παρουσιαστές: Δημήτρης Αντρέου, Παύλος Παύλου, Ανδρέας Χατζηκυριάκος, Γιώργος Τσαλακός, Πάρης Ποταμίτης, Λουκάς Φουρλάς, Κώστας Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Μάμας, Παύλος Μυλωνάς κ.ά.



Πως θες να το ξέρω (Δημήτρης Σούγλης - Dansing2)
https://www.youtube.com/watch?v=QvS07d3qwbI
Στίχοι: Νίκος Καρύδης
Μουσική: Γιάννης Σπανός
Πρώτη Εκτέλεση: Κώστας Καράλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες