10/10/17

Το συγγραφικό δίδυμο Λώρης Λοϊζίδης - Χριστιάνα Αρτεμίου

Το κυπριακό συγγραφικό δίδυμο Λώρης Λοϊζίδης και Χριστιάνα Αρτεμίου παρουσίασε δύο πολύ πετυχημένες Κυπριακές τηλεοπτικές κωμικές σειρές το "Την πάτησα" και το "Αίγια Φούξια" καθώς και κάποιες θεατρικές παραστάσεις αλλά έκτοτε οι δρόμοι τους χώρισαν. [1]

Η ηθοποιός και σεναριογράφος Χριστιάνα Αρτεμίου γεννήθηκε το 1981 στο χωριό Αθηαίνου της Επαρχίας Λάρνακας και έζησε τα παιδικά της χρόνια με την γιαγιά της στο Στρόβολο. Όταν έγινε έξι ετών επέστρεψε στην οικογένεια της, στους γονείς και τα αδέλφια της στο χωριό. Σε ηλικία 16 ετών πέθανε ο πατέρας της και για να τα βγάλει πέρα έκανε πολλές δουλειές για να ζήσει. Ήθελε να σπουδάσε δημοσιογραφία αλλά την κέρδισε η υποκριτική. Τελείωσε την Δραματική Σχολή "Βλαδίμηρος Καυκαρίδης". Δεν βρίσκει δουλειά έτσι σπουδάζει τελικά και δημοσιογραφία χωρίς να ολοκληρώσει όλα τα μαθήματα καθώς βρίσκει δουλειά στην ΕΘΑΛ. Έκανε παιδικό θέατρο για χρόνια στο ΡΙΚ ενώ γνωστή έγινε μέσα από τις σειρές με τον Λώρη. Στην μετά Λώρη εποχή έκανε πάλι θέατρο και τηλεόραση στο Σάντα Γιολάντα (με δικό της σενάριο) και έπειτα στους Fakkate tous. Τέλος την ακούμε και στο ραδιόφωνο μαζί τον Τάσο Τρύφωνος ενώ θα μπει και "Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα" μαζί με τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Λώρης Λοϊζίδης είναι από τους πιο πετυχημένους Κύπριος κωμικός ηθοποιός και σεναριογράφος. Εχει γράψει, παίξει αλλά και πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές Κυπριακές τηλεοπτικές σειρές, όπως και στο θέατρο αλλά και στον κινηματογράφο. Ο Λώρης έκανε την μεγάλη του τηλεοπτική επιτυχία με τις "Πατάτες Αντιναχτές" και για 8 χρόνια ήταν η ψυχή της παρέας. Η καριέρα του θα εκτιναχθεί στα ύψη με την ρομαντική κωμική σειρά του Αντ1 "Την πάτησα" σενάριο το οποίο έγραψε ο ίδιος μαζί με την ηθοποιό και σεναριογράφο Χριστιάνα Αρτεμίου. Το συγγραφικό αυτό δίδυμο συνέχισε με την τεράστια επιτυχία "Αίγια Φούξια" και στις δύο αυτές σειρές τηλεοπτικό ζευγάρι ήταν ο Λώρης και η Άννα Μονογιού. Τότε πήρε την απόφαση να γράψει και σενάριο για τον κυπριακό κινηματογράφο! Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του "Πουλιού της Κύπρου". Ακολούθησαν στο Αντ1 η "Πρώτη Σταγόνα"(με δικό του σενάριο) και στον Alpha Κύπρου "Παραμύθι Αλλιώς". Πιο πρόσφατο συγγραφικό του έργο το "Pasta Pomilori".

Αίγια Φούξια -Πρωτότυπη Δέηση για να βρέξει 
https://www.youtube.com/watch?v=4Mmy-fCPAGE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες