11/2/18

Σεμίνα Διγενή

Σεμίνα Διγενή, μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες δημοσιογράφους και παρουσιάστριες στην ελληνική τηλεόραση («Τρεις στον αέρα», «Εδώ και Σήμερα», «Μade in Greece», «Ιστορίες γι’ αγρίους», «Μηχανή του Χρόνου», «Πέστο στη Σεμίνα», «Ώρα Ελλάδος», «Αταίριαστοι», «Εντιμότατοι φίλοι μου», «Κοίτα τι έκανες»,  «Τοp Stories»). Έχει βραβευτεί με 18 βραβεία για το έργο και την προσφορά της στην ελληνική τηλεόραση και 12 για την πολυετή φιλανθρωπική της δράση.

Η Σεμίνα Διγενή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σιένα και Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία στην Ρώμη. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας. Εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Εξόρμηση», «Απογευματινή», «Εθνος της Κυριακής», «Αδέσμευτος Τύπος» όπως και στην ιταλική «ΑVANTI», στα ραδιόφωνα του «Σκάι», του «Αντέννα», του «Δεύτερου Προγράμματος» της ΕΡΤ και σε πολλά περιοδικά. κ.ά. Υπήρξε αρχισυντάκτρια, εμπνεύστρια πολλών τηλεοπτικών projects που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστρια δεκάδων εκπομπών στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση από το 1982 μέχρι το 2009. Διετέλεσε επίσης Διευθύντρια Προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», Σύμβουλος Προγράμματος στην ΕΡΤ και παραγωγός ντοκιμαντέρ ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Πήρε συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι, ο Ιταλός σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι, οι Ιταλοί ηθοποιοί Βιτόριο Γκάσμαν, Αλμπέρτο Σόρντι και Ούγκο Τονιάτσι, ο Ισπανός κιθαρίστας Αντρέ Σεγκόβια, η Γερμανίδα σκηνοθέτις Λίνα Βερτμίλερ, με τον εγγονό του Στάλιν και τον πρώην Πρόεδρο της Γεωργίας και τελευταίο Υπ.Εξ της ΕΣΣΔ Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε, τα παιδιά του Τσε Γκεβάρα αλλά και τον σύντροφό του στο θρυλικό τους ταξίδι στη Λατ. Αμερική, Αλμπέρτο Γκρανάδο. Από το 2009 είναι πρόεδρος της ΜΕDΙΑSΟUΡ Α.Ε., δύο από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οποίας, είναι τα δημοφιλή sites mediasoup.gr και onlytheater.gr . Τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνη Πολιτισμού στην εφημερίδα REAL NEWS, όπου διατηρεί το δισέλιδο ΜAGIC BUS και κάθε Παρασκευή βράδυ στις 10, επιμελείται και παρουσιάζει στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM την εκπομπή FEELING GOOD.

Τέλος η Σεμίνα Διγενή έχει γράψει και στίχους με πιο γνωστά τα "Όμως εγώ είμαι τρελός" (Τα παιδιά από την Πάτρα), "Αντώνη φιλαράκι μου" (Μπουλουγουράς), "Γυναίκα ληστής", "Μ΄ αρέσεις" (Μιχάλης Δημητριάδης), "Ιστορίες για αγρίους" (Κραουνάκης) κ.ά.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ -Όμως εγώ είμαι τρελός
https://www.youtube.com/watch?v=qcCD6TWtXFI
Στίχοι: Σεμίνα Διγενή
Μουσική: Λάμπρος Καρελάς 
Η ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ ΠΑΙΖΕΙ ΚΛΑΡΙΝΟ
https://www.youtube.com/watch?v=XdIFcsZ3w9E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες