6/2/18

Το συγγραφικό δίδυμο Ρήγας - Αποστόλου

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αλέξανδρου Ρήγας έχει συνεργαστεί κυρίως με δύο γνωστούς σεναριογράφους τον Λευτέρη Παπαπέτρου στο "Πάτερ Ημών", "Ένας Έρωτας" και "Ντόλτσε Βίτα" και από το 1997 και μετά με τον Δημήτρη Αποστόλου στους "Δύο Ξένους", "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή", "Τους στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη'", Κόκκινο Δωμάτιο, "Τρίχες" όπως και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. 

Ο Αλέξανδρος Ρήγας γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1965 στην Αθήνα και το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1990. Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές και τηλεοπτικές σειρές ενώ μαζί με τους Παπαπέτρου και Αποστόλου εκ πρώτης αλλά και άλλους έχει εργαστεί και σαν σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Ο Δημήτρης Αποστόλου είναι σεναριογράφος και σκηνθέτης. Έχει γράψει τόσο θεατρικά έργα όσο και τηλεοπτικά αλλά σχεδόν πάντα με τον Αλέξανδρο Ρήγα. Ασχολούνται κυρίως με κωμικά αλλά και κοινωνικά θέματα. Έχουν διασκευάσει ακομη ξένα έργα (θεατρικά και τηλεοπτικά) ενώ ο Αποστόλου έχει γράψει και το πρώτο του βιβλίο. Τέλος ο Αποστόλου είναι παντρεμένος με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μάγδα Πένσου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Nessuno Mi Puo Giudicare
https://www.youtube.com/watch?v=oHT-8n4YfUM
Το τραγούδι της σειράς "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή" των Ρήγα - Αποστόλου που ερμηνεύει η Caterina Caselli



Puttin' on the Ritz
https://www.youtube.com/watch?v=Q8lBYJqz-iU
Το τραγούδι της σειράς "Κόκκινο Δωμάτιο" των Ρήγα - Αποστόλου αποτελεί σύνθεση του Terry Snyder.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες