2/5/18

THIRTY ΝΤΕΡΤΙ & 667 & Θοδωρής Μανίκας

THIRTY ΝΤΕΡΤΙ 
Μέλη:
Θοδωρής Μανίκας -Φωνητικά, Κιθάρα
Θανάσης Ζλατάνος - Κιθάρα
Διονύσης Κασκούρας - Μπάσο, Φωνητικά
Μάρκος Ολλανδέζος - Κιθάρα, Φωνητικά
Γιώργος Μαύρος - Τύμπανα
Δημήτρης Αθανασίου - Κιθάρα, Φλογέρα
Σωκράτης Παπαχατζής - Πλήκτρα, Φωνητικά, Μελόντικα

-Οι "Thirty Ντέρτι" δημιουργήθηκε από τον Μανίκα Θοδωρή και το 1998 κυκλοφόρησε ο μοναδικός τους δίσκος "Η Συνωμοσία Των Μετρίων".

667 
Μέλη:
Θοδωρής Μανίκας
Δημήτρης Βύζας
Δημήτρης Χιονάς
Κλέωνα Αντωνίου
Πέτρο Σκούταρη
Άρη Αυγερινό
Μανώλης Τοπάλης
Βασίλης Καλούσης


-Οι "667" (εξακοσιοιεξηνταεπτά) δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2000. Συνεργάστηκαν κυρίως με λαϊκούς ερμηνευτές όπως ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Πασχάλης Τερζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Πάνος Κιάμος αλλά και με τη Δήμητρα Γαλάνη κα το Νίκο Βουρλιώτη, δίνοντας νέα πνοή και διανοίγοντας ή συνδέοντας τους με νέους μουσικούς δρόμους. Κορυφαίος τους δίσκος και συνάμα δίσκος ορόσημο για τον ίδιο το Γιώργο Μαργαρίτη «Όλα Θα Τα Διαγράψω» και το μεγάλο χιτ 'Δρόμοι Του Πουθενά".


ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΙΚΑΣ
-Ο τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής και ιδρυτής δύο συγκροτημάτων ("667" και "Thirty Ντέρτι")Θοδωρής Μανίκας, γεννήθηκε το 1958. Μικρός έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος λόγω το ότι ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός. Σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο επέδειξε έντονη πολιτιστική και πολιτική δραστηριότητα αφού μεταξύ άλλων, ίδρυσε δική του πολιτική ομάδα και κατάφερε να γίνει ο πρώτος ανεξάρτητος φοιτητικός σχηματισμός που, μετά την μεταπολίτευση, κέρδισε έδρα σε εκλογές για οποιοδήποτε φοιτητικό συμβούλιο στην Ελλάδα. Από το 1979 ξεκίνησε να εργάζεται σαν δημοσιογράφος και σαν ραδιοφωνικός και μουσικός παραγωγός. Έγραψε ακόμη το σενάριο και την μουσική για το σίριαλ «Είμαστε Στον Αέρα» του Mega (1997-1999, ενώ, νωρίτερα, είχε κάνει την παραγωγή στην σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ-1 «Το Λεξικό Της Δεκαετίας Του ΄60» (1989-1990), καθώς και την επιμέλεια και παρουσίαση της δημοσιογραφικής/πολιτιστικής εκπομπής της τότε ΕΤ-2 (μετέπειτα ΝΕΤ) «Η Εναλλακτική Σκηνή Του Ροκ» (1996-1997). Συνεργάστηκε με διάφορα συγκροτήματα και τραγουδιστές όπως οι Βαγγέλης Γερμανός, Χρήστος Κυριαζής, Γιώργος Μαργαρίτης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Σοφία Κολλητήρη, Nick Gravenites & John Cipollina, Άκης Πάνου, Nightstalker κ.ά. Εργάσθηκε στην παραγωγή συναυλιών ξένης μουσικής αλλά και στη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ σε άλλους χώρους και στάδια.Τέλος κατά καιρούς διετέλεσε και διευθυντής παραγωγής δισκογραφικών εταιρειών όπως και μάνατζερ.



Θοδωρής Μανίκας (Ζωή, ΔέλταTV, 27/12/2013)
https://www.youtube.com/watch?v=k6bk9oc-hMc

THIRTY ΝΤΕΡΤΙ - Είμαστε στον αέρα
https://www.youtube.com/watch?v=O7etPstqyro
Στίχοι-Μουσική: Θοδωρής Μανίκας 
Από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του MEGA του Θοδωρή Μανίκα



Γιωργος Μαργαριτης & 667 - Full Album (Όλα θα τα διαγράψω)  
https://www.youtube.com/watch?v=bTJD8yWWZF4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες