17/11/23

"ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"

"Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζομένων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζομένων Ελλήνων."

«Εδώ Πολυτεχνείο! Λαέ της Ελλάδας το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού αγώνα μας ενάντια στη δικτατορία και για την Δημοκρατία.»

 Τοποθεσία: Μετσόβιο Πολυτεχνείο 
Συχνότητα: 963 KHz
Εμβέλειας: Αττική
Εκφωνητές: Μαρία Δαμανάκη, Δημήτρης Παπαχρήστος, Λάμπρος Παπαδημητράκης
Λειτουργία: 15-17/11/1973

Ταμπουρώμένοι οι φοιτητές μέσα στο κτίριο της σχολής επί της οδού Πατησίων αποφασίζουν τη λειτουργία του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου. Ο πομπός κατασκευάστηκε μέσα σε λίγες ώρες στα εργαστήρια της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών από τον Γιώργο Κυρλάκη και το όνομα του "Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πολυτεχνείου" έδωσε ο Μίλτος Χαραλαμπίδης. 

Στις 3 π.μ. της 17ης Νοεμβρίου, ο σταθμός του Πολυτεχνείου έκανε εκκλήσεις στους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους και στη συνέχεια ο Παπαχρήστος απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο. Η μετάδοση συνεχίστηκε ακόμα και μετά την είσοδο του άρματος στον χώρο της σχολής. 

Οι εκφωνητές του σταθμού του Πολυτεχνείου παρέμειναν στο πόστο τους και συνέχισαν να εκπέμπουν για 40 λεπτά μετά την έξοδο, οπότε και συνελήφθησαν.

Ηχητικό Απόσπασμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πολυτεχνείου 
https://www.youtube.com/watch?v=8Qa9C2YFmes


Αδέλφια μας στρατιώτες
https://www.youtube.com/watch?v=c8u4KBIfGCI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες