8/11/23

Η πρώτη άνθιση του κυπριακού Ποδοσφαίρου και η μεγάλη των Πλάβων σχολή

Η πρώτη άνθιση του κυπριακού Ποδοσφαίρου
&
Η μεγάλη των Πλάβων σχολή


Το Κυπριακό ποδόσφαιρο ζει κατά την δεκαετία του '90 την πρώτη του μεγάλη ποδοσφαιρική άνθιση λόγω κυρίως της καθόδο υψηλού επιπέδου ξένων ποδοφαιριστών στο νησί και ιδίως Γιουγκουσλάβων ποδοφαιριστών σε νεαρή ποδοσφαιρική ηλικία, οι οποίοι βρέθηκαν στον τόπο μας λόγω του πολέμου και της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και την διασπασή τους σε επιμέρους εθνικές δημοκρατίες. Παράλληλα το κυπριακό ποδόσφαιρο προχωρεί σε πιο υγιείς και στέρεες βάσεις και με την παρουσία ξένων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στις ομάδες (αρχικά δύο και μετά σε τρεις) να αποτελούν τα πιο κομβικά σημείο για την περαιτέρω άνοδο και την εξέλιξη του αθλήματος στο νησί. Εκείνα τα χρόνια διόλου τυχαία κυριαρχούν δύο ομάδες αρχικά ο ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια η Ανόρθωση λόγω ακριβώς της παρουσίας των Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών. 

Top13

Siniša Gogić (Σερβία

Milenko Špoljarić (Κροατία) 

Vesko Mihajlović (Σερβία) 

Vladan Tomić (Σερβία) 

Slobodan Krčmarević (Σερβία) 

Nedim Tutić (Βοσνία) 

Slađan Šćepović (Σερβία

Boban Kitanov (Σερβία)

Svetozar Šapurić (Σερβία) 

Arsen Mihajlović (Σερβία) 

Saša Jovanović (Σερβία) 

Borce Gjurev (Σκόπια)

Dragoslav Music (Σερβία)

Σημαντική επίσης και η παρουσία Γιουγκοσλάβων προπονητών στις ομάδες όπως Dušan Mitošević (Σέρβος).

Επίσης την ίδια περίοδο επεσυνέβη και η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και στο νησί ήλθαν και άλλοι εξαιρετικοί παίχτες όπως ο Temuri Ketsbaia (Γεωργία). 

Τέλος θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην γίνει και μια ονομαστική έστω μνεία στον καλύτερο ποδοσφαιριστή των '90s τον Rainer Rauffmann (Γερμανός) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες