27/2/15

Αντώνης Καφετζόπουλος

"Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1951 και τελείωσε εκεί το Ζωγράφειο μειονοτικό δημοτικό σχολείο. Πρόσφυγας, το 1964, πήγε στο 8ο Γυμνάσιο της Αθήνας. Το 1969 πέτυχε την εισαγωγή του στο Οικονομικό και Πολιτικό τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το εγκατέλειψε το 1971 για ιδεολογικούς και άλλους λόγους. Εργάστηκε για ένα μεγάλο διάστημα σε δουλειές του ποδαριού, σε δισκάδικο και στο Ανοιχτό Θέατρο. Αργότερα, για δύο χρόνια, δούλεψε σαν στέλεχος σε δισκογραφική εταιρία και άλλα τρία ηχολήπτης μουσικής. Σπούδασε υποκριτική, αν και θα προτιμούσε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Δουλεύει επαγγελματικά σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος τα τελευταία 29 χρόνια. Ακόμα ασχολείται και με τα τρία σαν δημιουργικός παραγωγός και έχει διδάξει σε σεμινάρια υποκριτικής και σεναρίου. Έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο, την τηλεόραση και έχει κάνει έξι ταινίες σαν σεναριογράφος και τρείς σαν σκηνοθέτης. Έχει κάνει ένα γάμο χωρίς παιδί, έναν με παιδί και ένα παιδί χωρίς γάμο."

Ο Καφετζόπουλος διέπρεψε σε ταινίες όπως η "Παραγγελιά" (1980) και σειρές "Το μινόρε της αυγής" (1983), "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" (1997)

Kafe's του Αντώνη Καφετζόπουλου
http://kafetzopoulos.blogspot.com/

Ο ωραίος κι ωραία ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=Em_vsQt1jsc
Στίχοι: Τασούλα Θωμαΐδου
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Κατερίνα Κούκα & Αντώνης Καφετζόπουλος (Ντουέτο)


Ακάλυπτος Καταιγίδα (Ποτ-Πουρί)
https://www.youtube.com/watch?v=9QILAe4QhtQ&spfreload=10



Είμαι Φερέγγυος (Ποτ-Πουρί)
https://www.youtube.com/watch?v=DUwuMfRZ_Bg&spfreload=10



Το Μόττο του
"Life results from the non-random survival of randomly varying replicators." [Richard Dawkins ]

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ

    Έτος: 199
    Τηλεοπτική Σειρά
    Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 1997
    Ημέρα προβολής: Τρίτη
    Κύκλοι επεισοδίων: 3
    Αριθμός επεισοδίων: 110
    Διάρκεια επεισοδίου: 30'
    Είδος: Κωμική
    Κανάλι: ΑΝΤ1
    Εταιρία παραγωγής: Γιώργος Καραγιάννης & Σια
    Παραγωγός: Γιώργος Καραγιάννης (I)
    Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος
    Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης
    Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Μούζας
    Φωτογραφία: Γιάννης Λέπουρας

    Περίληψη: Τρία παντρεμένα ζευγάρια: Ο Ανδρέας, ο επονομαζόμενος "Ακάλυπτος" λόγω των ακάλυπτων επιταγών του, είναι ο γυναικάς, ο ωραίος, ο γλεντζές που πνίγεται από τα χρέη και απατά συνεχώς τη σύζυγό του, Αλίκη. Όταν όμως διαπιστώνει κάποια σημάδια απιστίας της, τρελαίνεται και καταρρέει. Ο φίλος του, ο Μάκης, είναι οδοντίατρος, παντρεμένος με τη Ρένα και έχει μια κόρη. Τη μονότονη ζωή του αναστατώνει ο παράφορος έρωτάς του για μια νεαρή χορεύτρια. Όλα αλλάζουν δραματικά αλλά και κωμικά αφού είναι άπειρος στην απιστία και κάνει διάφορες γκάφες. Η γυναίκα του, ανυποψίαστη στην αρχή, προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει και όταν το συνειδητοποιεί, αποφασίζει να αλλάξει συμπεριφορά... Το τρίτο ζευγάρι της ιστορίας είναι ο Ρένος και η Μπέτη. Εκείνη έχει μια μπουτίκ στο Κολωνάκι, είναι δυναμική και εκδηλωτική, ενώ ο Ρένος προσπαθεί να γράψει ένα μυθιστόρημα που δεν τελειώνει ποτέ...

    Επαναλήψεις: 1999 (ΑΝΤ1) , 2006 (ΑΝΤ1) , 2007 (ΑΝΤ1) , 2010 (ΑΝΤ1) , 2010 (ΑΝΤ1) , 2012 (ΑΝΤ1 Κύπρου) , 2012 (ΑΝΤ1) , 2012 (ΑΝΤ1) , 2013 (ΑΝΤ1 Pacific) , 2013 (ΑΝΤ1)

    Trivia: Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς Αντώνη Τέμπο σε συνέντευξή του το 2010 στο retromaniax.gr:

    "Το «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό και εξέφραζε τον «πόνο» όλων μας. Είχε δέσει πολύ καλά η ομάδα τότε και βγήκε ένα «πάθος» από όλους μας. Και ξεκίνησε από την ανάγκη μας να γυρίσουμε μια σειρά που θα μας αποφέρει κάποια χρήματα".

    Από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα των σεζόν 1997-1998 και 1998-1999 και το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα της σεζόν 1999-2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες