21/2/15

ΤΕΛΟΣ ΟΙ "ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ"

Πατάτες Αντιναχτές
Τηλεοπτική Σταθμός: ΡΙΚ
Παραγωγή: 2005-2015
Είδος: Κωμική-Σατιρική εκπομπή που καταπιάνεται με την τοπική επικαιρότητα (Πολιτική, Εκκλησιαστική, Ποδοσφαιρική κτλ)
Βασικoί Συνελεστές: Λώρης Λοϊζίδης, Μαρίνος Χ'Βασιλείου, Μάριος Δημητρίου, Δανάη Χρίστου, Χριστόδουλος Μαρτάς, Ζωή Κυπριανού, Μιχάλης Σοφοκλέους, Λούκας Κωνσταντίνου, Πέτρος Φιλίππου, Χριστιάνα Αρτεμίου, Μανώλης Αναστασίου  κ.α

Η επιτυχία τους οφειλόταν κατά μεγάλο μέρος και στις "πατάτες" των διαφόρων πολιτικών και δημοσιογράφων. Η αγαπημένη εκπομπή ουσιαστικά τελειώνει και όχι με τον καλύτερο τρόπο καθώς, οι βασικοί συντελεστές της, αποφάσισαν να φύγουν και να αλλάξουν τηλεοπτική στέγη. Η νέας σατιρικής εκπομπή θα μετακομίσει στο Μέγκα. Το ΡΙΚ συνέχισε για 1 επιπλέον σαιζόν το πρόγραμμα με το ίδιο όνομα και ύφος αλλά με άλλους ηθοποιούς.

Οι Τριημητόνιο στις Πατάτες Αντιναχτές -Μαρκαδόρος
https://www.youtube.com/watch?v=Z3su_DUDciw
Στίχοι: Άλεξ Παναγή
Μουσική: Δημήτρης Φάκος



Η Πραξούλα στις Πατάτες Αντιναχτές -Χάρτινο το φεγγαράκι
https://www.youtube.com/watch?v=drd-hwbgYgw


3 σχόλια:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ελεύθερη φωνή των 'Πατάτων Αντιναχτών'

    Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και της Διεύθυνσης του ΡΙΚ η σατιρική εκπομπή Πατάτες Αντιναχτές από την πρώτη του Μάρτη σταματά να μεταδίδεται στο γνωστό της format. Η απόφαση πάρθηκε με την εκδίωξη από το πρόγραμμα της επικεφαλής του προγράμματος και υπεύθυνης για την πολιτική σάτιρα Αλεξίας Μουταφίδου από το διευθυντή του ΡΙΚ μάλιστα με απειλές για απόλυση της. Η κυρία Μουταφίδου υπηρέτησε το πρόγραμμα για 10 χρόνια.

    Η σατιρική εκπομπή Πατάτες Αντιναχτές αποτελείται από μια ομάδα ανεξάρτητων Κύπριων δημιουργών η οποία πάντοτε είχε στόχο να σατιρίσει και να καυτηριάσει ελεύθερα και δημιουργικά τα κακώς έχοντα της κυπριακής κοινωνίας. Εδώ και τέσσερεις μήνες η σατιρική εκπομπή δέχεται ένα ανελέητο υπόγειο πόλεμο από τη διεύθυνση και από ορισμένα μέλη του συμβουλίου του ΡΙΚ με παρεμβάσεις απειλές και εκβιασμούς.

    Πιστεύουμε ότι στόχος αυτών των κυρίων είναι το κλείσιμο του προγράμματος επειδή θεωρούν ότι προκαλεί προβλήματα σε σημαντικό πολιτικό πρόσωπο τον οποίο αυτοί οι κύριοι εξυπηρετούν. Αυτό το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο είναι γνωστό ότι αρέσκεται να λειτουργεί στην σκιά και στο παρασκήνιο, τελευταία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θεωρεί ότι οι Πατάτες Αντιναχτές πολιτικά του προκαλούν ζημιά. Τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά και στο Προεδρικό και στην Πινδάρου και στην Εζεκία Παπαιωάννου.

    Δυστυχώς η πολιτική διαφθορά έχει αγγίξει και το ΡΙΚ. Η ανακοίνωση του Δ.Σ. και του διευθυντή του ΡΙΚ είναι ενδεικτική πόσο το σημερινό ΡΙΚ εκτιμά την δεκάχρονη και πολυβραβευμένη σατιρική του εκπομπή εφόσον κατά την κρίση του οι Πατάτες Αντιναχτές «προσβάλουν την νοημοσύνη των τηλεθεατών». Αλήθεια ποιος προσβάλει την νοημοσύνη ποιού;

    Ευχαριστούμε τους τηλεθεατές μας για την στήριξη τους και τους πληροφορούμε ότι φέτος υπήρξε μεγάλη πίεση για την επιβολή λογοκρισίας στο πρόγραμμα από μέρους του ΡΙΚ και δώσαμε μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια του προγράμματός.

    Θα συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά από άλλο τηλεοπτικό κανάλι αν βρούμε κανάλι το οποίο θα επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπής χωρίς λογοκρισία και με ελευθερία της έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνταγή για τις πατάτες Αντιναχτές
    Ένα μικρό διαμάντι της γαστρονομίας της μεγαλονήσου, όπως μας το έδωσε ο Κύπριος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας.

    Υλικά
    1 κιλό μικροσκοπικές πατατούλες (προτιμότερο βιολογικές), με τη φλούδα, καλά πλυμένες
    αλάτι
    250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon)
    30 κόκκοι κόλιανδρου, χοντροσπασμένοι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Μερίδες 4
    Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα περίπου 30΄

    ΔιαδικασίαΣπάμε τις πατάτες μία-μία με μια πέτρα ή έναν μπάτη ή ένα βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή. Τις αλατίζουμε καλά.

    Τις τηγανίζουμε σε μία κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει, σε μέτρια φωτιά. Όταν μαλακώσουν (αυτό θα πάρει 10 - 15 λεπτά), δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε τις πατάτες για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

    Τραβάμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα, πετάμε το λάδι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 20 - 30 δευτερόλεπτα.

    Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και «αντινάσσουμε» τις πατάτες (κουνάμε έντονα την κατσαρόλα για να ανακατευτούν) για 10 δευτερόλεπτα.

    Στο ποτήριΤι άλλο; Το κόκκινο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.


    http://www.gastronomos.gr/sintages/1507/Patates-antinachtes-Kuprou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΡΙΚ πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες μιας και εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η προβολή της νέας τηλεοπτικής σειράς του Mega Κύπρου «Πατάτε τους». Το διάταγμα που εκδόθηκε απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας «απαγορεύει την προβολή και/ή περαιτέρω προβολή και/ή αναπαραγωγή και/ή αναμετάδοση οποιουδήποτε επεισοδίου και/ή σκηνής και/ή επεισοδίου οποιασδήποτε τηλεοπτικής εκπομπής η οποία να φέρει την ονομασία ’ΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ’ και/ή στην οποία να εμφανίζονται χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής ’ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΧΤΕΣ’, από το Mega και την εναγόμενη εταιρεία παραγωγών και/ή τους αντιπρόσωπους και/ή διευθυντές και/ή υπηρέτες και/ή υπαλλήλους αυτών και/ή μέσω άλλων μέσων που ελέγχουν άμεσα και/ή έμμεσα, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, τηλεόρασης και/ή ραδιοφώνου και/ή ιστοσελίδων και/ή άλλως πως, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης και/ή μέχρι νεωτέρας και/ή άλλης διαταγής του δικαστηρίου».

    Η απόφαση αυτή φέρνει ένα τεράστιο πλήγμα στο Mega Κύπρου ενώ απο την άλλη το ΡΙΚ αξιώνει και αποζημίωσει μέχρι 500.000 ευρώ. Ήδη στο Mega μελετάτε το Plan Β για την σατιρική εκπομπή μετά απο την απόφαση βόμβα του επαρχιακού δικαστηρίου.

    http://showbizcy.com/index.php?id=29248

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες