23/2/15

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ

Οι Άγαμοι Θύται κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στις 18 Οκτωβρίου του 1990 εγκαινιάζοντας συγχρόνως τη μουσική σκηνή “Υψηλόν Βολτάζ” στην οδό Κ. Μελενίκου 45 στη Θεσσαλονίκη. Ανάδοχος του μουσικοθεατρικού θιάσου είναι ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο οποίος υπογράφει μέχρι σήμερα τη σκηνοθεσία των παραστάσεων και μαζί με το Γιώργο Κλήμεντο τη συγγραφή των κειμένων. Ιδρυτικά μέλη των Αγάμων Θυτών είναι επίσης οι μουσικοί Δημήτρης Σταρόβας, ως ενορχηστρωτής, Στάθης Παχίδης ως συνθέτης και στιχουργός, Χρήστος Μητρέντζης, καθώς και η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρούλα Μανισάνου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί στην παρέα των Άγαμων θυτών οι Ταξιάρχης Χάνος και ο Χρύσανθος Καγιάς ενώ πολλοί άλλοι αξιόλογοι Έλληνες ηθοποιοί και τραγουδιστές έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν ως guest. Μεταξύ αυτών οι Θοδωρής Αθερίδης, Άκης Σακελλαρίου, Δήμητρα Ματσούκα, Μελίνα Κανά, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Χατζής, Cabaret Balcan, Μπέσυ Μάλφα, Κρατερός Κατσούλης , Πυγμαλίων
Δαδακαρίδης, Κλέλια Ρένεση, Γιώργος Χρυσοστόμου, Εβελίνα Παπούλια, Αλέξης Γεωργούλης κ.α
Profile: Greek musical-theater troupe from Thessaloniki founded in 1990 by Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Σταρόβας, Στάθης Παχίδης, Χρήστος Μητρέντζης, Ρούλα Μανισσάνου.


Στην υγειά μας: Άγαμοι Θύται 
https://www.youtube.com/watch?v=77_eskkPM6s&spfreload=10

Άγαμοι Θύται - Μικρό τραγούδι
https://www.youtube.com/watch?v=BA7c2ZJtLqM
Τραγουδά η Δήμητρα Ματσούκα / Κιθάρα: Δημήρης Σταρόβας



Το τραγούδι των Άγαμοι θύται
https://www.youtube.com/watch?v=EglYhON75lk&spfreload=10
Στίχοι-Μουσική: Στάθης Παχίδης



Το συγκεκριμένο είναι LP Rip από τον δίσκο με τίτλο «ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ» που κυκλοφόρησε το 1993. 18 χρόνια πριν... αλλά επίκαιρο; Δεν ξέρω, εσείς θα το κρίνεται αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες