3/2/15

Γιάννης Μπέζος

Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Μπέζος είναι γεννημένος στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου 1956. Είναι παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη ενώ και τα παιδιά τους Έκτωρας και Ηρώ ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τηλεόραση και το θέατρο, κυρίως σαν κωμικός ηθοποιός. Έχει πραγματοποιήσει πέντε κινηματογραφικές εμφανίσεις. Εκείνος που τον ανακάλυψε πρώτος ήταν ο Θύμιος Καρακατσάνης όταν ξεχώρισε το ταλέντο του κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης στο θέατρο "Σμαρούλα". Το όνομά του ωστόσο απέκτησε τη σημερινή του αίγλη χάρη σε μία σειρά από σημαντικές τηλεοπτικές επιτυχίες: «Οι Απαράδεκτοι», «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Εκείνες κι εγώ», «Αριστοτέλης ο Άριστος». «Άκρως οικογενειακόν», «Ευτυχισμένοι μαζί»,«Πέτα τη φριτέζα», «Παρουσιάστε» κ.ά. Ο Γιάννης Μπέζος διακρίνεται επίσης για τις φωνητικές του ικανότητες, τις οποίες συχνά επιδεικνύει υποδυόμενος τους ρόλους του. Σαν αποτέλεσμα πραγματοποίησε μουσικές παραστάσεις, περιοδικές συνεργασίες και δισκογραφικές συμμετοχές (σε δίσκους του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Νότη Μαυρουδή και του Θάνου Μικρούτσικου).
 
Πήρα απ' το χέρι σου νερό
https://www.youtube.com/watch?v=ffOOlEjDdGc
Στίχοι-Μουσική: Άκης Πάνου
Πρώτη εκτέλεση: Βίκυ Μοσχολιού, 1968

 

Είναι το κρύο τσουχτερό
https://www.youtube.com/watch?v=ajNxwgIKXxI
Στίχοι: Στέλιος Ζαφειρίου
Μουσική: Πάνος Γαβαλάς
Πρώτη εκτέλεση: Χρηστάκης



Αδρεναλίνη (Αλέξια & Γιάννης Μπέζος )
https://www.youtube.com/watch?v=0eeZ47C36xo#t=87
Στίχοι: Σταύρος Σιδεράς
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος,Σ
Δίσκος: "Κεκλεισμένων των θυρών", 1994

 

"Όλη μου η ζωή είναι ένα ψηφιδωτό από ωραίες γυναίκες, ένα ωραίο ψηφιδωτό" 

1 σχόλιο:

  1. Εκείνες κι εγώ

    Η τηλεοπτική σειρά Εκείνες κι εγώ ήταν κωμική σειρά που μεταφέρθηκε δύο φορές στην ελληνική τηλεόραση. Η πρώτη ήταν το 1976 στην ΥΕΝΕΔ με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και η δεύτερη 20 χρόνια μετά, το 1996 από τον ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Η σειρά αποτελεί δημιουργία του θεατρικού συγγραφέα Κώστα Πρετεντέρη που έπλασε τον χαρακτήρα του Δόγκανου, ενός μεγάλου καρδιοκατακτητή, και παράλληλα αμετανόητου εργένη. Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας της σειράς στην πρώτη σειρά ονομαζόταν Λάμπρος Δόγκανος ενώ στο ριμέικ Ζάχος Δόγκανος.

    Πρώτη Μεταφορά

    Η πρώτη μεταφορά της σειράς έγινε το 1976 στην κρατική τηλεόραση. Πρωταγωνιστής ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, που πλαισιωνόταν από τους ηθοποιούς Δημήτρη Νικολαΐδη, Έφη Οικονόμου, Ρένα Βουτσινά, Τέτη Σχοινάκη, Γιώργο Κωνσταντή, Τώνη Γιακωβάκη και άλλους. Η σειρά αποτελούταν από 86, δεκαπεντάλεπτες χιουμοριστικές αυτοτελείς ιστορίες. Από την πρώτη σειρά σώζεται σήμερα ένα επεισόδιο αλλά το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ δεν έχει ψηφιοποιηθεί ακόμα ώστε να γίνει διαθέσιμο στο αρχείο της ΕΡΤ.
    Δεύτερη Μεταφορά

    Το 1996 προβλήθηκε το ριμέικ της σειράς με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Η σειρά πλέον αποτελούταν από 55, 45λεπτα αυτοτελή επεισόδια και προβλήθηκε για δύο συνεχόμενες τηλεοπτικές περιόδους. Τον Γιάννη Μπέζο πλαισίωναν οι ηθοποιοί Λουκία Πιστιόλα, Τάσος Κωστής, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Ράνια Παπαδάκου, Νίκη Σερέτη, Σωτήρης Σκάντζικας, Βαλερία Κουρούπη και άλλοι σαν την Ρένια Λουιζίδου, Τζόυς Ευείδη, Βάνα Πεφάνη, Μαρία Τσομπανάκη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κώστας Μποσταντζόγλου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Δήμητρα Παπαδήμα, Ελένη Φιλίνη, Νατάσα Μανισαλή, Γιάννης Καπετάνιος, Χριστίνα Παππά, Νάντια Μουρούση, Νίκη Παλλικαράκη, Κατερίνα Διδασκάλου κ.α. Η σειρά διήρκεσε δύο χρόνια και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Εξακολούθησε να προβάλλεται τακτικά σε επαναλήψεις τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.
    Υπόθεση

    Η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες και τα παθήματα του Ζάχου Δόγκανου, μεγάλου καρδιοκατακτητή με πολυάριθμες κατακτήσεις κατά το παρελθόν του. Κατά τη διάρκεια της σειράς ο Δόγκανος που είναι αρραβωνιασμένος συναντάει τυχαία γυναίκες που έχουν περάσει από τη ζωή του και τον βάζουν σε μπελάδες. Στη ζωή του Δόγκανου υπάρχουν ακόμα ο συνέταιρός του στο γραφείο που διατηρεί, η αρραβωνιαστικιά του, ο ανιψιός του, η υπηρέτριά του και η θεία του που άλλοτε του δημιουργούν και άλλοτε τον γλιτώνουν από περιπέτειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες