1/6/13

Πέγκυ Ζήνα: Η αλλαγή


Η αλλαγή του ρεπερτορίου όπως και η γενικότερη καλλιτεχνική στροφή της (από το πολύ φτηνό ελαφρολαϊκό προς το ποιοτικό λαϊκό) είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς όχι μόνο απογείωσε στα άστρα την καριέρια της, αλλά ταυτόχρονα έδωσε και σε μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μια νέα Πέγκυ, δυνατή, σοβαρή και ευαίσθητη και θεωρώ, πως αυτή η αλλαγή της ταιριάζει απόλυτα και με τις μουσικές δυνατότητές της           

Μεγάλες Επιτυχίες: Μαζί σου, Έφυγες, Σου χρωστάω ένα κλάμα, Έλα νύχτα, Ματώνω, εγώ τα σπάω, Μόνη καρδιά, Τολμάς και έχεις παράπονο εσύ, Χάνομαι
Η Πέγκυ (Καλλιόπη) Ζήνα γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1975 στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από το χωριό Σιταριά του Νομού Ιωαννίνων. Είναι κόρη της λαϊκής τραγουδίστριας Στέλλας Χρυσικοπούλου και του αείμνηστου Γιώργου Ζήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο και χορό ενώ μετά το σχολείο ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο. Παράλληλα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι
Εγώ τα σπάω ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=gkmunzgmUV8
Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος
Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος
Εκτέλεση: Πέγκυ Ζήνα



"Το ποτο και το τσιγαρο...λενε πως σκοτωνει...
και πως αμα δεν το κοψω,θα κατασρταφω..." Aleksandros Alex
Ματώνω
http://www.youtube.com/watch?v=h9zIqy1CKIA
Στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος
Μουσική: Χρήστος Δάντης 

Εκτέλεση: Πέγκυ Ζήνα
   
"Αυτό είναι που όταν ακούς μερικά τραγούδια νομίζεις πως ο στiχουργός ξέρει την ιστορία σου!"  May Sirganis

2 σχόλια:

  1. Σε νυχτερινό κέντρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1995 (19 ετών) με τον Λευτέρη Πανταζή, και ένα χρόνο μετά (1996) στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη στου οποίου τον δίσκο έκανε και δεύτερες φωνές εκείνη τη χρονιά.

    Πρώτος της δίσκος, το 1995 με τίτλο το όνομά της «ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ» με τη γνωστή επιτυχία “Αν πας με άλλη”, και ο δεύτερος το 1998 με τίτλο «ΑΝΕΒΑΙΝΕΣ».Στη συνέχεια (1998) εμφανίζεται στο κέντρο «LIDO» με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Γιάννη Πλούταρχο. Η Πέγκυ κυκλοφορεί το πρώτο της cd single «ΤΙ Θ’ ΑΚΟΥΣΩ ΑΚΟΜΑ» προπομπός του τρίτου δίσκου που κυκλοφορεί το Φθινόπωρο του 2001 με τίτλο « ΕΝΑ ΧΑΔΙ ». Στις 7 Δεκεμβρίου του 2001 ξεκινάνε στην Αθηνα οι εμφανισεις της στο» KOSMOS- FEVER» στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη και του Χρήστο Δάντη.Μετά από πρόταση του, η Πέγκυ συνεργάζεται με τον Θάνο Καλλίρη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision. Το Φεβρουάριο (26/02), η Πέγκυ λαμβάνει μέρος στον τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που διοργάνωνε η ΕΡΤ στο REX με το τραγούδι «Love is a wonderful thing».

    Ο Γιάννης Πάριος της χάρισε 3 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο album «Βρες ένα τρόπο» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2002.
    Ο Γιάννης θεωρεί την Πέγκυς ως « Η καλύτερη λαϊκή φωνή της γενιάς της ». Στις 9 Μαίου, κυκλοφόρει ο πέμπτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο «Μαζί σου» και πολύ γρήγορα γίνετε χρυσός. Οι εμφανίσεις της στα «Αστέρια Γλυφάδας» έσπασαν κάθε ρεκόρ κι έγινε η μόνη τραγουδίστρια που έσπασε το «φράγμα» των 100 παραστάσεων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα 35 χρόνια λειτουργίας του μαγαζιού! Το φθινόπωρο που ακολουθεί την τεράστια επιτυχία της στα αστέρια, εμφανίζετε με τον Νίκο Βερτη, τον Θάνο Πετρέλη, τον Νίνο και την Ζώη Αποστολία στην «Πύλη Αξιού» Θεσσαλονίκης. Το άλμπουμ της επανακυκλοφορεί με 3 bonus track. Δύο ντουέτα με τον Ν.Βέρτη -«Χανόμαστε» & «Είμαστε χώρια»- και ένα τραγούδι διασκεύη του Tarkan «Dudu» : «Δεν αξίζεις».

    Η επιτυχία που γνωρίζει επισφραγίζετε με τον καλύτερο τρόπο και τον ερχομό του νέου έτους αφού τον Ιανουάριο του 2004 το «Μαζί σου» γίνετε πλατινένιος! Στις 16 Ιουνίου Κυκλοφόρησε το 6ο της album με τον τίτλο «Ματώνω» και σημειώνει μεγάλη επιτυχία και πάρα πολύ γρήγορα έγινε χρυσός. Η πλατίνα δεν άργησε να’ρθει καθώς τον Ιανουάριο, το «Ματώνω» έγινε πλατινένιο Τον Απρίλιο, το βραβείο ΑΡΙΩΝ της « Καλύτερης Τραγουδίστριας Κατηγορία Λαϊκό » απονεμήθηκε στην Πέγκυ.

    Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2005 , κυκλοφόρησε ο έβδομος δίσκος με τον τίτλο «Νόημα» και την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους, μια πολυσυζητημένη συνεργασία που ήταν όντως με ΝΟΗΜΑ! Το τετραπλό εξώφυλλο υπό την ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου έδωσε ένα διαφορετικό στίγμα στο «ΝΟΗΜΑ» που από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του έγινε χρυσό!Μέσα απο τα τραγούδια του συγκεκριμένου δίσκου μας έδειξε πως της πηγαίνουν πολύ και άλλου είδους τραγούδια. Έπειτα απο κάποιους μήνες κυκλοφόρησε και το Νόημα plus με 3 video clips. Το Απρίλιο του 2006, η Πέγκυ πραγματοποίησε μια περιοδεία στην Αμερικανική Ήπειρο, που την οδήγησε στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά!( Νέα Υορκή , Σικάγο, Βοστώνη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Ατλάντικ Σίτυ ).Οι έλληνες της Αμερικής την αποθέωσαν σε κάθε εμφάνιση της! Στην Γερμανία, στο Colosseo Club της Στουτγάρτη, ο κόσμος διασκέδαζε με την Πέγκυ και γνώρισε και εκεί την αποθέωση των ομογενών μας! Την ιδια περίοδο το album Νόημα γίνετε πλατινένιο




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 9 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το 8ο album της Πέγκυς Ζήνα με τίτλο «Ενα». Στο album περιλαμβάνονται 15 τραγούδια.Ένας δίσκος που συνδίαζει ερωτικές μπαλάντες και χορευτικά κομμάτια που πραγματικά αγαπήθηκαν πολύ απο το κοινό της.

    Επόμενος σταθμός και πάλι στο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ STUDIO» όπου, συνεργάζεται με Θάνο Τζάνη, Γιάννα Τερζή, Αμαρύλλις και Λευτέρη Δαμάσκο. Το αποτέλεσμα είναι για μία ακόμα φορά καταπληκτικό. Οι εμφανίσεις τους ξεκίνησαν στης 29 Νοεμβρίου. Το Δεκέμβριο γίνεται η απονομή πλατινένιου δίσκου για το άλμπουμ της «ΕΝΑ».

    Επιστρέφει δισκογραφικά στις 4 Δεκεμβρίου με το 9° album και με τον τίτλο «Τρέξε», το cd περιλαμβάνει 15 τραγούδια.
    Στις 26 Ιουνιου 2008, η Πέγκυ κυκλοφόρησε ένα διπλό album «Best of+» παρουσιάζοντας τραγούδια που έγιναν επιτυχίες από το «Βρες ενα τρόπο» μέχρι και το «Τρέξε», αλλά και τραγούδια που κατά την γνώμη της ίδιας της Πέγκυς αδικηθήκαν λίγο και δεν ακούστηκαν όσο έπρεπε. Στις 6 Μαίου κυκλοφορεί ο καινούριος δίσκος της με τίτλο «Το πάθος είναι αφορμή». Κομμάτια που ξεχώρισαν πριν βγει καν ο δίσκος είναι τα: «Αναθεώρησα» & «Όταν σωπαίνει ένα κορμί». Στην συνέχεια κυκλοφορεί 25 Ιουνίου, το «Έλα νύχτα» το οποίο είναι από τα αγαπημένα κομμάτια του δίσκου . Συμμετέχει στα μουσικά βραβεία MAD Music Awards με νέα Remix εκτέλεση του «Αναθεώρησα» μαζί με το Γιώργο Σαμπάνη και κλέβει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της. H Πέγκυ δέχετε πρόταση συνεργασίας από τον μεγαλύτερο λαικό τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνο για να συνεργαστούν στην Αθήνα την χειμερινή σεζον.
    Στις 9/10 κυκλοφορεί το νέο της cd με τίτλο «ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ Η’ ΛΟΓΙΚΗ» σε στίχους Ελεάνας Βραχάλη και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.
    Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια αλλά και τη δισκογραφική συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο στο τραγούδι «Δεν γλυτώνω» που έρχεται να επιβεβαιώσει, για μια ακόμα φορά, ότι η χημεία των δύο καλλιτεχνών είναι μοναδική. Βook με συνεντεύξεις που έχουν γραφτεί για την Πέγκυ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό συμπεριλαβάνονται στο CD.
    Η πολύ πετυχημένη συνεργασία της περασμένης χρονιάς δημιούργησε στους καλλιτέχνες την επιθυμία για την ανανέωση της πρώτης τους συνάντησης. Το μουσικό τους ταξίδι δεν είχε φτάσει στο προορισμό του. Ένοιωσαν ότι έχουν πολλά ακόμα να μοιραστούν και να τραγουδήσουν παρέα. Το Ελληνικό τραγούδι είναι αστείρευτο, το κέφι τους ανεξάντλητο, οι φωνές τους εναρμονίστηκαν ιδανικά με την τριβή της καθημερινότητας, «ξανά μαζί» ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Πέγκυ Ζήνα από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στην Ιερά Οδό.
    Το 2012, η Πέγκυ ετοιμάζει ένα πολύ δυναμικό comeback μετά από ένα χρόνο απουσίας της από την νυχτερινή διασκέδαση και τις εμφανίσεις της λόγω μητρότητας. Στις 8 Φεβρουαρίου μας χαρίζει ένα νεο τραγούδι με τίτλο «Σου χρωστάω ένα κλάμα» σε στίχους Νίκου Μωραίτη, μουσική Γιώργου Σαμπάνη και ενορχήστρωση Τόνυ Μαυρίδη

    “Ηδη από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του βρίσκετε στην 1η θέση των charts των ραδιοφωνικων σταθμων! Στις 28 Μαρτίου του 2013 η Πέγκυ έχει την χαρά να γιορτάζει τις πλατινένιες πωλήσεις του album Σου Χρωστάω Ακόμα Ένα Κλάμα

    Πηγή peggyzina.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες