25/5/14

Άννα Βίσση (Η αλλαγή στην καριέρα της)

Από τη δεκαετία του '80, η Βίσση ξεκίνησε μια αποκλειστική συνεργασία με το μουσικοσυνθέτη και στιχουργό ΝΙΚΟ ΚΑΡΒΕΛΑ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, παγιώθηκαν ως καλλιτεχνικό ζευγάρι και ως ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ελληνική δισκογραφία. Ο γάμος τους δεν θα αργήσει και μάλιστα κουμπάρος του ζεύγους ήταν ο τότε πρόεδρος της Κ.Δ. Σπύρος Κυπριανού. (Για τον οποίο γράφτηκε και το λαϊκό άσμα "Είναι γάτα, είναι γάτα ο κοντός με την γραβάτα").  

Η  επιτυχία που θα γνωρίσει η Αννούλα (τις επόμενες τρεις δεκαετίες) θα υπερβεί κατά πολύ κάθε ελπίδα και προσδοκία της. Ο Καρβέλας είναι άνθρωπος, ο οποίος θα εξελίξει την πορεία της, δίνοντάς της τραγούδια πιο μοντέρνα και σε πολύ πιο ποπ ρυθμούς, με αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς το εώς τότε έντεχνο ύφος της και παρά τις όποιες υποκειμενικές ενστάσεις για την καλλιτεχνική αυτή στροφή της, ένα είναι το βέβαιο: πως η Άννα χωρίς τον Καρβέλα δεν θα γινόταν ποτέ αυτό που είναι σήμερα.

Eίδος: Έντεχνο, Σύγχρονο λαϊκό, Λαϊκό, Pop, Pop-rock, dance κ.α 

Επιρροές: Τζάνις Τζόπλιν, Beatles, Rolling Stones, Supertramp

Διαχρονικες Επιτυχίες: Δώδεκα, Τραύμα, Μαρτύριο,Τρένο 

Μαύρα Γυαλιά ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=LG8k7-Dyu0k
Στίχοι-Μουσική: Νίκος Καρβέλας
Εκτέλεση: Άννα Βίσση
 "Η Επιτομή της Γυναικείας ψυχολογίας" 

Boom Boom Boom ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=Ky9P8K9thaw
Στίχοι-Μουσιή: Νίκος Καρβέλας
Εκτέλεση: Άννα Βίσση - Νίκος Καρβέλας

"roger waters - janis joplin  φάτε την σκόνη της αννούλας και του νικόλα!!!" legez kanpoko
Το κορίτσι μας γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 20 Δεκεμβρίου του 1957 και είναι η δεύτερη από τις τρεις κόρες της οικογένειας Βίσση. Σε ηλικία έξι ετών ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα χορού και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου μαζί με την μεγαλύτερη αδερφή της ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ, που έπαιζε πιάνο. Το 1970, σε ηλικία 13 χρόνων συμμετέχει σε ένα μουσικό διαγωνισμό και κερδίζει τη πρώτη θέση. Η παραπάνω διάκριση έπεισαν τους γονείς της, για το ταλέντο της. Έτσι το 1973 με πρωτοβουλία της μητέρας της Σοφίας, ο πατέρας της, Νέστορας, πουλά το μικρό μαγαζί που είχε στη Λάρνακα και ολόκληρη η οικογένεια μετακομίζει στην Αθήνα. Από την γαλάζια εκείνη περίοδο της Βίσση που κράτησε περίπου μια οκταετία πάνω-κάτω τραγουδά για την "Αγία Τηλλυρία", Ρίτσο, Παλαμά, Μάνο Ελευθερίου, Κουγιουμτζή, Θεοδωράκη και Νταλάρα ενώ κερδίζει και το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Θεσσαλονίκης
https://www.youtube.com/watch?v=VTNMcBb8vuU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες