9/6/14

Παντελής Παντελίδης (1983-2016)

Ο Παντελής Παντελίδης (Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 1983 - 18 Φεβρουαρίου 2016) πρωτού γίνει τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού Ναυτικού ενώ έπαιξε και ποδόσφαιρο. Ακόμη είχει και ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην γειτονιά που μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία. Δεν έχει μουσικές σπουδές, αλλά είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα και συνθέτει μελωδίες. Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Έχει μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομα της, «Αθηνά». Εμφανίζεται πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρισε το νέο του άλμπουμ με τιτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα».

Συνοδεύομαι ( Video Clp )
http://www.youtube.com/watch?v=Bmkm-P78cZI
Στίχοι-Μουσική-Εκτέλεση: Παντελής Παντελίδης


Δεν ταιριάζεται σου λέω ( Video Clp )
http://www.youtube.com/watch?v=wWb_fdAqEAM
Στίχοι-Μουσική-Εκτέλεση: Παντελής Παντελίδης


"Τον φάγανε τον άνθρωπο... για ένα τραγούδι... λες και δεν επιτρέπεται να γράφει κανείς έστω και γελοία τραγούδια. Τον φάγανε γιατί ήταν καλό παιδί, τον φάγανε και από φθόνο γιατί κατάφερε μέσα σε μόλις τρία χρόνια να κατακτήσει το χώρο του, όμως βασικά τον φάγανε επειδή ήταν Έλληνας Πατριώτης που κουβαλούσε πάντα μέσα του έναν ανείπωτο πόνο. Κατά τα άλλα, τα έχουμε ξαναπεί. Η τέχνη δεν έχει όρια και επίπεδα... Τώρα ευτυχώς δεν θα ξαναγράψει "γελοία" τραγούδια για τα κατεχόμενα... Κρίμα. Καλό Ταξίδι λεβέντη και ας μη σε άκουγα." imaginos

2 σχόλια:

  1. Τραγική Είδηση

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί 18/2/2016 μετά από τροχαίο ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής παντελίδης. Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, στις 08:20 στην Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε κινούνταν από την πύλη του παλιού αεροδρομίου προς τη Βουλιαγμένης με μεγάλη ταχύτητα και κατέληξε στις μπάρες του δρόμου στη στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Όλα δείχνουν ότι έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο και στις μπάρες με αποτέλεσμα οι λαμαρίνες να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Singles

    Δεν ταιριάζετε σου λέω
    Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς
    Συνοδεύομαι
    Παραμυθιάζομαι
    Σε παραδέχομαι
    Λιώμα σε γκρεμό
    Σκούπισε τα πόδια σου και πέρασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες