13/1/15

Βασίλης Καρράς (1953-2023)


Ο Βασίλειος Κεσογλίδης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1953 στο Κοκκινοχώρι του νομού Καβάλας. Στα 10 του μετακόμισαν οικογενειακώς στη Θεσσαλονίκη και το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του "Εγώ αγάπη μου, εγώ". Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη ΡακιντζήΕίχε συνεργαστεί με παρά πολλούς συνθέτες και στιχουργός ενώ ήταν συνθέτης και στιχουργός και ο ίδιος αφού είχε γράψει τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος αλλά και για πολλούς συναδέλφους του. 

"Ο άρχοντας της καψούρας", ο Βασίλης Καρράς απεβίωσε στις 24 Δεκεμβρίου 2023στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε ηλικία 70 ετών.
Μεγάλες Επιτυχίες: Νύχτα Ξελογιάστρα,Φαινόμενο, Άλλοθι, Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις, Το δηλητήριο, Λόγια Φιλικά, Αχ ρε μοναξιά, Ας την να λέει, Σπάει η φωνή μου
Περιττό να σου πώ
https://www.youtube.com/watch?v=sB86_IIV8FI&spfreload=10
Στίχοι-Εκτέλεση: Βασίλης Καρράς
Μουσική: Χάρης Κωστόπουλος

"Καλησπέρα και καλή βραδιά" 
"Οι μεγάλες αγάπες αρχίζουν με χαρά και τελειώνουν με Καρρά…"

Δεν πάω πουθενά ( Video clip ) 1992
https://www.youtube.com/watch?v=j_dKqVI1HzA&feature=youtu.be
Στίχοι: Σπύρος Γιατράς
Μουσική: Αλέκος Χρυσοβέργηε
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Καρράς

"Καψούρα, ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες