22/1/15

Χρήστος Θηβαίος

Ο Χρήστος έγινε γνωστός με το συγκρότημα "Συνήθεις Ύποπτοι", το οποίο δημιούργησε το 1994 με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Οι Συνήθεις Ύποπτοι διαλύθηκαν το 2000 και ο Θηβαίος συνέχισε σόλο καριέρα. Στη σόλο καριέρα του βρέθηκε στη σκηνή με κορυφαία ονόματα της μουσικής. Ο Χρήστος Θηβαίος (γενν. Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 1963) είναι τραγουδιστής και συνθέτης, ενώ ήταν και ανεψιός του παλιού ηθοποιού του κινηματογράφου Αντώνη Παπαδόπουλου-Ζαννίνο. Ο Θηβαίος σπούδασε φιλοσοφική στη Μπολόνια με καθηγητή τον Umberto Eco και δούλεψε σαν μουσικός με παραδοσιακά Ιταλικά σχήματα και παραδοσιακά σχήματα Εβραϊκής μουσικής (σεφαραδίτικα, ασκεναζίτικα). Η τελευταία συνεργασία του Χρήστου Θηβαίου ήταν με το συγκρότημα Mr. Highway Βand όπου και έκαναν περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο από το 2011-2013.
Σπουδαίες επιτυχίες: Άμλετ της Σελήνης, Δεν είμαι άλλος, Ημερολόγιο, Πόσο πολύ σ΄αγάπησα, Ένας ευαίσθητος ληστής, Παλιός στρατιώτης Μικρή Πατρίδα, Κόκκινο θολό φεγγάρι
Πως να σωπάσω
https://www.youtube.com/watch?v=cRcEjwwA-rY
Στίχοι: Κώστας Κινδύνης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη Εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης


Πόσο πολύ σ΄ άγάπησα
https://www.youtube.com/watch?v=2qhClAV9wCg&spfreload=1
Στίχοι: Κατίνα Παΐζη Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
Πρώτη εκτέλεση: Χρήστος Θηβαίος
Από την σειρά "Ο Μεγάλος Θυμός" του Κώστα Κουτσομύτη


1 σχόλιο:

  1. Συνήθεις Ύποπτοι -Δισκογραφία

    Μέρες αδέσποτες (1995)
    Είμαι αυτό που κυνηγάω (2000)

    Προσωπική Δισκογραφία

    Ο Άμλετ της Σελήνης (2002)
    Μόνο νερό στη ρίζα (2003)
    Μυστήριο τραίνο (2006)
    Πέτρινοι κήποι (2008)
    Πιο Πέρα Απ'τα Μάτια live (05-2010) Διπλό live άλμπουμ του Χρήστου Θηβαίου από τις πρόσφατες εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου καθώς και τρεις σπάνιες ηχογραφήσεις του από τις συναυλίες του Διφώνου «Ανάμεσα σε δύο πιάνα» στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες