7/4/16

ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

Τωρινά Μέλη: 
Ηλίας Πετρογιάννης -Στίχοι, Κιθάρα
Τάσος Οικονομίδης -Τύμπανα
Κώστας Ταλταμπάνης -Μπάσο
Στάθης Χωαννίδης 
Άγγελος Γουζέτος -Φωνή
Άνθιμος Μάντι -κιθάρα

Είδος: 
Rock, Metal, Funk
 
Έτος Ίδρυσης: 
1996

Τόπος Ίδρυση: 
Θεσσαλονίκη

Πρώην Μέλη:
Πάνος Μπάρκουλος -μπάσο (1996-2000),  Θάνος Δημητρακούδης -στίχοι, φωνητικά (1996-2005), Νίκος Δημακίδης -μπάσο(2000-2006), Γιώργος Σπυρόγλου -Πλήκτρα (2006-2014) κ.α 

"Ολα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 1995, όταν ο Τάσος Οικονομίδης και ο Μάκης είχαν την ιδέα να ανοίξουν ένα στούντιο για να βοηθήσουν από θέμα χώρου κάποιες μπάντες. Σ' αυτό λοιπόν το στούντιο πήγαινε ο Ηλίας Πετρογιάννης, με ένα σχήμα που είχε τότε και αφού γνωρίστηκε και τα βρήκε με τον Τάσο, κατέληξαν να παίζουν οι δυο τους."

"Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και προς τα τέλη του ’96 αποφάσισαν να κάνουν, με δικά τους έξοδα, την παραγωγή ενός δικού τους CD. Ετσι ηχογραφήθηκαν 10 τραγούδια. Γρήγορα το νέο έφτασε στ΄ αυτιά της Virgin και έτσι τα παιδιά γλίτωσαν τα έξοδα της παραγωγής, αφού τα ανέλαβε η εταιρεία και το ντεμπούτο CD "Βασίσου Πάνω Σου", είναι πια γεγονός, στις αρχές του ’98. Στα τέλη του ’99 ηχογραφείται και κυκλοφορεί το δεύτερο CD τους με τίτλο "Ο Εχθρός Μου". Στο μεταξύ το ενδιαφέρον της Virgin για τις ελληνόφωνες ροκ μπάντες σταματάει κι έτσι οι ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ αλλάζουν εταιρεία και ηχογραφούν το τρίτο τους CD, ωριμότεροι πλέον, με την Plus Rec., με τίτλο "Θέλω Να Σου Μιλήσω". Ετσι καθιερώνονται στην Ελληνική σκηνή και είναι από τις ελάχιστες μπάντες της εναλλακτικής σκηνής που συνεχίζουν. Το 2006 κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος από την Ano Kato Records με τίτλο "4". Το 2009 κυκλοφορεί ο πέμπτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "Ένας Υπέροχος Κόσμος".

"Στις αρχές του 2012 και με την προσθήκη του Άνθιμου Μάντι στην δεύτερη κιθάρα, κυκλοφορεί το 6ο cd τους, με τίτλο Midas TouchΣτο τέλος του 2013 κυκλοφορεί το έβδομο άλμπουμ τους, με τίτλο Under Surveillance, με το συγκρότημα να αναλαμβάνει εξ' ολοκλήρου την παραγωγή, το mix και την διανομή του cd! Είναι το δεύτερο άλμπουμ με αγγλικό στίχο. Στις αρχές του 2014 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Γιώργος Σπύρογλου και τα πλήκτρα αναλαμβάνει ο Στάθης Χωαννίδης. Η σύνθεση του συγκροτήματος μέχρι και σήμερα παραμένει στάθερη, συνεχίζοντας τις live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

Πράσσειν άλογα - Πρίγκιπες
https://www.youtube.com/watch?v=0I1eDR7hz5s
Στίχοι: Ηλίας Πετρογιάννης


Πράσσειν άλογα - Πουθενά
https://www.youtube.com/watch?v=dU6z6RwcAg8


"Πράσσειν(-ττ) άλογα" σημαίνει κυριολεκτικά να δρας χωρίς σκέψη, χωρίς λογική. Αν και δεν είναι βέβαιο αν όντως αυτή η φράση ελέγετο στην αρχαιότητα, στις μέρες μας έχει εισαχθεί στο καθημερινό λεξιλόγιο μας η έκφραση "πράσινα άλογα" που σημαίνει κάτι το εντελώς ανύπαρκτο. [1]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες