24/8/16

Θεατρικό δίδυμο: Δώρος Κυριακίδης - Κώστας Σχοινιού

Η παιδική σκηνή του Δώρου Κυριακίδη ξεκίνησε την λειτουργία της το 1986 και μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει περισοτερα απο 90 έργα. Τα έργα που ανεβάζονται είναι σημερινά και τα περισσότερα έχουν γραφεί απο τον ίδιο τον Δώρο Κυριακίδη. Η θεματολογία τους έχει να κάνει με τα σημερινά ενδιαφέροντα των παιδιών, γονιών αλλα και των εκπαιδευτικών. Μέσα απο την ψυχαγωγία δίνονται και πολλά μηνύματα που βοηθούν την καλυτέρευση του χαρακτήρα του παιδιού. Eίναι η μοναδική παιδική σκηνή που δεν επιχορηγείτε απο το Θ.Ο.Κ. Η μοναδική παιδική σκηνή που δίνει παραστάσεις παγκύπρια μέχρι και το τελευταίο Χωριό. Η μοναδική παιδική σκηνή που εξακολουθεί να δίνει παραστάσεις δίνοντας χρήματα για καλό σκοπό.

Ο Κώστας Σχοινιού κατάγεται από το  χωριό Ακανθού της επαρχίας Αμμοχώστου και ήταν παιδί πολυμελούς οικογένειας. Σε ηλικία 12 ετών παίρνει και αυτός τον δρόμο της προσφυγιάς. Τελειώσε το Λύκειου Αγ. Γεωργίου Λάρνακας και πήγε να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα φοίτησε στη Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη. Γρήγορα όμως τον κέρδισε η ηθοποιά. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ηθοποιούς με πρώτη και καλύτερη την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον σπουδαίο Θανάσης Βέγγος. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο, έφτιαξε μαζί με τον Δώρο Κυριακίδη, την παιδική σκηνή και το 1999 έγινε ο βασικός ήρωας των μικρών φίλων της παιδικής σκηνής του Δώρου Κυριακίδη ήταν ο "Νικολάκης", ο οποίος κατάφερε να μπεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες κάνοντας περίφανει την παιδική σκηνή αλλά και ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Δώρος Κυριακίδης είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέα και θεατρικός παραγωγός. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έχει παίξει σε εκατοντάδες θεατρικές παραστάσεις.

Συνέντευξη του Κώστα Σχοινιού
https://www.youtube.com/watch?v=bmVFvHWdZaI

Οι πιτσιρίκοι & όλοι θα ζήσουμε 
Νικολάκης το τζιτζίκι - Dansing For You 2
https://www.youtube.com/watch?v=mOPgb4E2RcM
Στίχοι-Μουσική: Απόστολος Καλδάρας


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες