6/11/17

Θεανώ (τραγουδίστρια)

Η τραγουδίστρια Θεανώ Τσαουσάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Πορτογαλέζα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική συμμετέχοντας σε χορωδίες και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις. Σε ηλικία 15 χρονών συνεργάζεται με το χορευτικό συγκρότημα Universal Trilogy από την Θεσσαλονίκη και κυκλοφορούν τον δίσκο "Multimorphic" κάνοντας συναυλίες ανά την Ελλάδα. Στα 16 της ξεκινά να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι ενώ σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου και διακόσμηση. Έχει ακόμη πτυχίο πληροφορικής μιλάει αγγλικά, γερμανικά και πορτογαλέζικα. Το καλοκαίρι του 2001 συμμετέχει στη συλλογή Dance Gr με το τραγούδι "Μη σταματάς", που την κάνει γνωστή στο κοινό. Το Φεβρουάριο του 2002 κυκλοφορεί το πρώτο της single με τον τίτλο "Εσύ", στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού με τη συμμετοχή του Λάμπη Λιβιεράτου. Το 2010 επανήλθε δισκογραφικά με το κομμάτι "Φίλα με".

Η Θεανώ πέρασε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση της ζωής της αφού πάλεψε με τον καρκίνο [1], τελικά βγήκε νικήτρια και το 2017 την είδαμε στο The Voice.

Μη σταματάς
https://www.youtube.com/watch?v=idsmIEMGQIU
Στιίχοι: Γιάννης Άλλος
Μουσική: P.Sears/B.Guerrini/R.Sada


Εσύ
https://www.youtube.com/watch?v=s4xiCLwRhro
Στίχοι-Μουσική: Ρόμπερτ Ουίλλιαμς Πρώτη εκτέλεση: Τζίνα Σπηλιωτοπούλου - Αντώνης Πολίτης. Δεύτερο Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το 1977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες