24/11/17

ZANTE DILEMMA

Μέλη: 
Κώστα Εφέπουλος -φωνή, κρουστά, πλήκτρα, τσέλο
Κώστας Αλμπάνης -κιθάρα, μπάσο, πιάνο
Avet Kizirian -πλήκτρα, πιάνο
Θανάσης Πάντας -πλήκτρα

Είδος: Pop - Electronica
Περιοχή: Ζάκυνθος
Έτος Ίδρυσης: 1998

Ο Κώστας Εφέπουλος, γεννημένος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη και μαζί με φίλους του μουσικούς, φτιάχνουν τη πρώτη τους μπάντα τους Enola Gay στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 1985. Ακολουθούν τα συγκροτήματα που ιδρύει ο ίδιος Dilemma’s End (1987), Black Opera (1989), No more tears for George (1992), Red Orange 1994, Death on Stage (1996) και το 1998 δημιουργεί τους ZANTE DILEMMA στη Ζάκυνθο. Η Ζάκυνθος είναι γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε" ενώ το dilemma είναι ελληνική λέξη και σημαίνει το δίλημμα.

Το 2004 υπογράφουν δισκογραφικό συμβόλαιο και κυκλοφορούν το album «Χριστίνα»  όπου το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου γίνεται τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία. Όλο το αγγλόφωνο υλικό του δίσκου μαζί με κάποια νέα τραγούδια κυκλοφόρησαν και σε όλα τα Σκανδιναβικά κράτη και στη Γερμανία ανεβάζοντας το ομώνυμο τραγούδι στις πρώτες θέσεις των Ευρωπαϊκών Charts. Το 2006 κυκλοφορεί το δεύτερο album τους με τίτλο «Μην απορείς…ο κλόουν δεν θα’ρθει απόψε». Το 2008 κυκλοφορεί το album «Το Μυστικό - The secret» που περιέχει την συνεργασία με τη Samantha Fox στο τραγούδι «Midnight Lover». Το 2009 επανέρχονται δισκογραφικά με το album «Βροχοποιός».
Το 2011 κυκλοφορεί το πρώτο digital single με τίτλο «Το Μυστικό», ένα ντουέτο με τη Samantha Fox στο παλιό τραγούδι των Zante Dilemma «The Secret» και το οποίο κυκλοφορεί σε 25 χώρες σε όλο το κόσμο. 
Το 2013 κυκλοφορούν ψηφιακά τα τραγούδια Hit that Perfect Beat, Ζηλεύει η νύχτα, Four Seasons in one day, Here comes the sun, Personal Jesus, Eleanor Rigby. Φτάνοντας στο 2014 οι Zante Dilemma ηχογραφούν το τραγούδι Come on Brazil που θα ταξιδέψει μαζί με την Εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Έκτοτε ακολούθησαν πολλές συνεργασίες αλλά και επανεκτελέσεις δικών τους τραγουδιών αλλά και άλλων.

ZANTE DILEMMA - ΧΡΙΣΤΙΝΑ
https://www.youtube.com/watch?v=MTjE72PE-B0
Στίχοι-Μουσική: Κώστα Εφέπουλος


Zante Dilemma ft Profitis P -Μέσα στη νύχτα [Video Clip]  
https://www.youtube.com/watch?v=-lYrvx1UDH8
Στίχοι-Μουσική: Kώστας Εφέπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες