9/3/21

Οι 9 πιο αναγνωρίσιμοι δημοσιογράφοι παγκοσμίως

Οι 9 πιο διάσημοι και πιο αναγνωρίσιμοι δημοσιογράφοι παγκοσμίως 


Τζόζεφ Πούλιτζερ (Joseph Pulitzer, 1847-1911) 
 Ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός δημοσιογράφος και εκδότης εφημερίδων. Η πιο γνωστή εφημερίδα που εξέδωσε ήταν η New York World. Τα Βραβεία Πούλιτζερ ήταν πρόνοια της διαθήκης του Πούλιτζερ.

Λάρι Κινγκ (Larry King, 1933-2021)
 Θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος και πολυβραβευμένος παρουσιαστής στην αμερικανική τηλεόραση.

Όπρα Γουίνφρεϊ (Orpah Winfrey, 1954-)
Θεωρείται το πιο πλούσιο άτομο στην ιστορία της μελαμψής φυλής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Είναι ιδιοκτήτρια και διευθύντρια μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκδότρια περιοδικών, συγγραφέας βιβλίων, τηλεοπτική παραγωγός και ηθοποιός.

Καρλ Μπερνστάιν (Carl Bernstein, 1944-) & Μπομπ Γούντγουορντ  (Bob Woodward, 1943-)
Οι δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι που κατάφεραν να αποκαλύψουν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του κόομου αυτό του Watergate που οδήγησε στην παραίτηση του Προέδρου των ΗΠΑ Νίξος 

Τζούλιαν Ασάνζ (Julian Assange1971-)
Αυστραλιανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής ο οποίος είναι γνωστότερος για την ανάμειξή του στην λειτουργία της ιστοσελίδας Wikileaks, την οποία δημιούργησε το 2006.

Οριάνα Φαλλάτσι (Oriana Fallaci, 1929-2006)
Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας.Έχει πάρει συνεντεύξεις από τα πιο ισχυρά και διάσημα πρόσωπα των δεκαετιών 1960 και 1970 οι οποίες έχουν εκδοθεί σε βιβλίο με τίτλο "Intervista con la storia". Στην Ελλάδα είναι γνωστή και λόγω της σχέσης της με τον Αλέκου Παναγούλη για τον οποίο έγραψε το βιβιλίο "Ένας άντρα" το 1979. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επικέντρωσε την προσοχή της στον ισλαμικό εξτρεμισμό αλλά και στο Ισλάμ γενικότερα, του οποίου έγινε τελικά πολέμιος. Στην Ελλάδα 

Μεχμέτ Αλί Μπιράντ (Mehmet Ali Birand1941-2013)
 Φιλελεύθερος Τούρκος δημοσιογράφος, πολιτικός σχολιαστής και συγγραφέας

Ρι Τσουν-χι (Ri Chun-hee, 1943-)
Συνταξιούχος τηλεπαρουσιάστρια που εργαζόταν για την Κεντρική Τηλεόραση της Βορείου Κορέας (KCTV) και είναι γνωστή για τον παθιασμένο και συναισθηματικό τρόπο με τον οποίο εκφωνεί τις ειδήσεις, πολλές φορές κλαίγοντας και ουρλιάζοντας στην οθόνη φορώντας πάντα την παραδοσιακή φορεσιά της Κορέας, το Τσίμα τσόγκορι ροζ χρώματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες