26/3/21

Χρήστος Κορωπιώτης

"ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΩΠΙΩΤΗΣ... ένας αδικημένος μεγάλος καλλιτέχνης, που μπροστά του θα έπρεπε να ωχριούν πολλοί από τους νέους ένεκα της σπάνιας εγκεφαλικής του φωνής που μόνο με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Μανώλη Αγγελόπουλο μπορούμε να συγκρίνουμε. Αν δεν είχε περάσει τόσα βασάνα στην παιδική του ηλικία, σήμερα θα μιλάγαμε για έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ καλλιτέχνη. Τα λόγια είναι περιττά..."

Ο τραγουδιστής Χρήστος Μοσχόβης γεννήθηκε στο Κορωπί το 1948 και από εκεί είναι που προήλθε και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο "Κορωπιώτης". Το μεγαλυτερο στήριγμα στη ζωή του όπως είχε δηλώσει ήταν η μητέρα του η Σμυρνιά, καθώς ο πατέρας του είχε πεθάνει όταν ο ίδιος ήταν ακόμα παιδί. Το 1965, 16-17 ετών βρέθηκε δίπλα στον Γιώργο Κόρο και την Σοφία Κολλητήρη και πολύ σύντομα στις μεγάλες πίστες στην Ιερά Οδό δίπλα στον Διονυσίου, στην Παλόμα κ.ά.
Θα μπει στην δισκογραφία σε νεαρή ηλικία και ο πρώτος του δίσκος θα ονομαστεί "Δώδεκα χρονών". Σταδιακά θα συνεργαστεί και με άλλα μεγάλα ονόματα και θα διαγράψει σημαντική πορεία στη νυχτερινή διασκέδαση αλλά και στη δισκογραφία.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΩΤΗ '' 6-4-03
https://www.youtube.com/watch?v=zJ-oHPInIbw
https://www.youtube.com/watch?v=7V_s2I25BcI

ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ
https://www.youtube.com/watch?v=GFQiEG6Av7k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες