2/10/13

Τάσος Μπουγάς (Πλανητάρχης)

Τάσος Μπουγάς, Πλανητάρχης  

"Αλάνι, τέντωσε τα ώτα σου να την ακούσεις στεροφωνικά και μπανιζομποζάρισε να δείς"
 
Μετά από σκληρές προσπάθειες και αρκετές ενέσεις σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα τραγούδια του Πλανητάρχη και το κρυφό τους νόημα:

1) Έλα στον παππού  (Σεβασμός στους ηλικιωμένους) [1]
2) Πάρε μου μια πίπα (Αντικαπνιστικό μήνυμα) [2]
3) Πότε τον παίρνεις τον μισθό - (Οικονομική κρίση) [3]
4) Θέλεις μπουζούκια πάμε (Ο ελληνικός τρόπος διασκέδασης) [4]
5) Θέλεις να πεθάνω (Αυτοκτονικές τάσεις) [5]
6) Βάλε το μαύρο σου το στρινγκ - (Μόδα) [6]
7) Πως το τρίβουν το πιπέρι (Μαγειρική) [7]
8) Πάμε για ιππασία (σήκωσε τον) - (Μαθήματα ιππασίας) [8]
9) Το Κλαρίνο (Μαθήματα Μουσικής) [9]  
10) Πονηρή Αλεπού (Μυστικά) [10] 
11) Πάμε τον κόφτη (Νέα Οικονομικά μέτρα) [11]
 
(Από Φρικηπαίδεια)

Αμερικάνα όμορφη - η σύντομη αμερικανική ιστορία
http://www.youtube.com/watch?v=gJiBKorJNO
Στίχοι: Χ. Κρίμπας / Α.Δ. Μπουγάς
Μουσική: Α.Δ. Μπουγάς
"Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι που έπεξε τηλεόραση κύριοι στο Μακεδονία tv και σε άλλα τοπικά κανάλια πρίν από 12-13 χρόνια και έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό τον Πλανητάρχη (που έκανε κύριως περιοδίες σε Γερμανία και Αμερική). Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί." plakamekaneis hlos

"Τάσο το πούλησες το MERCEDES?" giorgos10011
"Φίλε, η merceda του Τάσου έγινε στάχτη και μπούρμπερη πριν λίγα χρόνια όταν ο Μπουγάς πήγαινε για salonika, κάποιος του βαλε βόμβα στη merceda και πήγε να τον φάει τον Τάσο αλλά σώθηκε, όμως του γαμήθηκε όλο το αμάξι!!!" ALEXANDROS676

4 σχόλια:

  1. Άρχισε το 1960 δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του υπηρετώντας ως "ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ" την "εναλλακτική" λαϊκή σκηνή.

    Biography
    Ο Τάσος Μπουγάς, επίσης γνωστός ως ''Πλανητάρχης''» (Ελληνικά για "τον κυβερνήτη του πλανήτη") είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες στην σύγχρονη ελληνική μουσική. Έχει αφιερώσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
    Κάθε φορά που εμφανίζεται στην περιοχή - δεν έχει σημασία αν είναι στην Ελλάδα, την Κύπρο , τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά ή Down Under - δεν θα υπάρχει κενή θέση. Ο λόγος είναι πολύ απλός:, μεταδίδει αυτό που είναι γνωστό από την ελληνική λέξη «κέφι». Δεν υπάρχει πραγματική μετάφραση στα αγγλικά.

    Μια κοινή παρανόηση μεταξύ των νεότερων οπαδών του είναι ότι η καριέρα του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 90. Η αλήθεια είναι ότι τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως το ''Έλα στον Παππού", "Ο Πλανητάρχης" και "Τόσα χρόνια σαν Τυφλός" ήταν δημοφιλείς σε αυτήν την περίοδο. Όμως η καριέρα ''Τάσος Μπουγάς'' στην Ελλάδα πηγαίνει πολύ πίσω και συγκεκριμένα το 1960 και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής Showbusiness όπως η Ρίτα Σακελλαρίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Χρηστάκης, Γαβαλάς, Πόλυ Πάνου, Kaity Grey, Alifrangi, Στράτο Διονυσίου και η Τζένη Βάνου για να αναφέρουμε μόνο λίγα.

    Επίσης έχει συνεργαστεί και με μερικούς από τους μεγάλους Στιχουργούς, Συνθέτες και Μουσικούς όπως: Μπάμπης Μπακάλης, Στέλιος Καμπέρης, Κουβάς, Πάνος Φαλάρας, Νίκος Βαξαβανέλης, Παναγιώτης Μπρακούλιας, Αχιλέας Κεσίδης, Γιώργος Μαρίνης, Γιώργος Πιάς, Μανώλης Καράντινης, Δημήτρης Βύζας κ.α

    Ο Τάσος Μπουγάς είναι ο πρώτος καλλιτέχνης στην Ελλάδα που έκανε Live Album το 1986 με τίτλο ''Μια βραδυά στο Κέντρο Μωριάς''.Οι απίστευτες πωλήσεις αυτού του album τον έπεισαν να βγάλει περισσότερα Live cd's.

    Ακόμα κι αν ο Τάσος Μπουγάς έχει μια εκτενή δισκογραφία που αρχίζει την δεκαετία του 60 με 45άρια και συνεχίζεται ισχυρή, κύριος στόχος του δεν είναι ένα χρυσό ή πλατίνα εγγραφή (στον τοίχο πίσω από το γραφείο του έχει στο σπίτι του πάνω από 18 χρυσά), αλλά για να τραγουδήσει για τους οπαδούς του live . Τίποτα δεν τον ευχαριστεί περισσότερο παρά μόνο να πάρει την άμεση ανατροφοδότηση από τους ανθρώπους που διασκεδάζουν ... μαζί του.

    Ο Τάσος Μπούγας γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 στον Πύργο, μια πόλη που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ελλάδας κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Ο πατέρας του ήταν αγρότης και είχε ένα "ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ" - ένα μικρό κατάστημα που πουλάει τα πάντα.
    Ο Τάσος Μπουγάς Φοίτησε στο "Λαμπέτη" σχολείο στον Πύργο μέχρι την 9η τάξη το 1957.

    Ο Τάσος Μπούγας ταξίδεψε στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην ηλικία των 16,5 επειδή μια οντισιόν για νέους τραγουδιστές, πραγματοποιήθηκε από την δισκογραφική εταιρεία «Odeon - Parlophon" (που σήμερα ονομάζεται Μίνως Μάτσας & Sons).

    Από τους 27 αιτούντες μόνο ο Τάσος Μπουγάς επιλέχθηκε και δίνεται η ευκαιρία να καταγράφει κάτω από την ετικέτα. Αυτή ήταν η εποχή των 45 δίσκων βινυλίου σ.α.λ. και ο Τάσος Μπουγάς έχει καταγράψει συνολικά πάνω από 70 τραγούδια πριν φύγει προσωρινά από τη μουσική βιομηχανία για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό.

    Υπηρέτησε στο πεζικό, πρώτα στα Γιάννενα, στη συνέχεια, το Σουφλί και τη Θεσσαλονίκη απλά να τελειώσει την περιοδεία του που σταθμεύουν στην Κύπρος για ένα χρόνο στο 1972/1973.

    Μόλις επέστρεψε στην πολιτική ζωή πήρε την καριέρα του εκεί ακριβώς όπου είχε φύγει μακριά ...


    Περισσότερα: el-gr.facebook.com/pages/ΤΑΣΟΣ-ΜΠΟΥΓΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμερικανική Ιστορία

    Ο Ουίλλιαμ Τζέφφερσον "Μπιλ" Κλίντον (γεννήθηκε William Jefferson Blythe III στις 19 Αυγούστου 1946) είναι Αμερικανός πολιτικός ο οποίος χρημάτισε 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 μέχρι το 2001. Αναλαμβάνοντας καθήκοντα Προέδρου σε ηλικία 46 ετών, ήταν ο τρίτος νεότερος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ανήλθε στο αξίωμα στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, και ήταν ο πρώτος πρόεδρος από τη γενεά των baby boomers. Ο Κλίντον έχει περιγραφεί ως Νέος Δημοκρατικός. Πολλές από τις πολιτικές του αποδίδονται στην κεντρώα φιλοσοφία διακυβέρνησης του Τρίτου Δρόμου.

    Γεννημένος και αναθρεμμένος στο Αρκάνσας, ο Κλίντον έγινε μαθητικός ηγέτης και δεξιοτέχνης μουσικός. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τζόρτζταουν όπου ήταν μέλος των αδελφοτήτων Phi Beta Kappa και Kappa Kappa Psi και κέρδισε Υποτροφία Ρόουντς για να παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι νυμφευμένος με την Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, η οποία είναι Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2009 και ήταν Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης από το 2001 μέχρι το 2009. Αμφότεροι οι Κλίντον έλαβαν πτυχία νομικής από τη Νομική Σχολή του Γέιλ, όπου συναντήθηκαν και άρχισαν να έχουν σχέσεις.

    Κατά την προεδρία του ο Κλίντον, υπέστη διαδικασία μομφής για ψευδορκία και παρακώλυση δικαιοσύνης σε ένα σκάνδαλο με μια εσωτερικό υπάλληλο του Λευκού Οίκου, (σ.σ. την Μόνικα Λεβίνσκι) αλλά αθωώθηκε από την Γερουσία των ΗΠΑ και συνέχισε κανονικά την θητεία του.

    Ο Μπίλ απήλθε από το αξίωμά του με την υψηλότερη δημοτικότητα από κάθε Πρόεδρο των ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαξόφωνο

    Το σαξόφωνο είναι πνευστό μουσικό όργανο κατασκευασμένο από ορείχαλκο και ανήκει στην οικογένεια των ξύλινων πνευστών γιατί ο ήχος του παράγεται από καλάμι. Έχει στόμιο με γλωττίδα, κωνικό σωλήνα και μηχανισμό κλειδιών. Το πρώτο σαξόφωνο το κατασκεύασε από ξύλο ο ωρολογοποιός Ντεφοντενέλ (Defantenel) στο Λιζιέ. Ο πραγματικός δημιουργός, που έδωσε και το όνομά του στο όργανο, είναι ο Βέλγος Αδόλφος Σαξ (Adolphe Sax). Υπάρχουν επτά είδη σαξοφώνου: σοπρανίνο, σοπράνο, άλτο, τενόρο, βαρύτονο, μπάσο και κόντρα μπάσο. Το σαξόφωνο άργησε να επιβληθεί στην κλασική ορχήστρα αν και το είχαν χρησιμοποιήσει, μεταξύ άλλων, ο Ζωρζ Μπιζέ στην Αρλεζιάνα και ο Ζυλ Μασνέ στο Βέρθερο. Χρησιμοποιείται ακόμη σε στρατιωτικές μπάντες και σε ορχήστρες τζαζ, αλλά και σε άλλα είδη όπως η ρέγκε και η σκα.

    Το σαξόφωνο δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1840 από τον Αδόλφο Σαξ, ο οποίος ήταν κλαρινετίστας. Είναι άγνωστη η προέλευση της έμπνευσης του Αδόλφου για τη δημιουργία του σαξόφωνου, όμως υπάρχει μια σαφής βεβαιότητα ότι κάποια σημεία του ανταποκρίνονται σε αντίστοιχα σημεία του κλαρίνου και του όμποε. Το επιστόμιο είναι σαν αυτό του κλαρίνου και τα κλειδιά όπως αυτά του όμποε. Ο Σαξ εργάστηκε για πολλά χρόνια στο εργαστήριο του πατέρα του και έφτιαξε 2 κλαρινέτα. Η Ουγγρική/Ρουμάνικη Tarogato η οποία είναι αρκετά παρόμοια με το σοπράνο σαξόφωνο έχει επίσης αναφερθεί ως πιθανή πηγή έμπνευσης. Ωστόσο δεν μπορεί να είναι έτσι γιατί η μοντέρνα Tarogato που έχει στόμιο από καλάμι δεν αναπτύχθηκε μέχρι το 1890, πολύ καιρό μετά την εφεύρεση του σαξόφωνου. Η πιο αληθοφανής εξήγηση, είναι ότι πράγματι ο Σαξ προσπάθησε να δημιουργήσει ένα εντελώς καινούργιο μουσικό όργανο που να ταιριάζει τόσο τονικά όσο και στην τεχνική με την ιδέα που είχε στο μυαλό του, και να έχει ένα νέο επίπεδο ευελιξίας. Αυτό θα εξηγούσε την εκλογή του να ορίσει το όργανο ως η «φωνή του Σαξ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Mercedes-Benz είναι μία γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και φορτηγών. Παλαιότερα η εταιρεία ονομαζόταν επίσημα Daimler-Benz AG και το Mercedes ήταν μόνο το όνομα των αυτοκινήτων της. Ιδρύθηκε στη σημερινή της μορφή το 1926, με την ένωση των εταιριών Daimler-Motoren-Gesellschaft και Benz & Cie.:

    Στην Ελλάδα κατασκεύαζε λεωφορεία Mercedes-Benz η εταιρεία Βιαμάξ. Το 1982 ιδρύθηκε η Mercedes-Benz Ελλάς, η οποία είναι κατά ποσοστό 100% θυγατρική της αντίστοιχης γερμανικής. Η Daimler AG, όπως ονομάζεται σήμερα η μητρική εταιρεία, είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία φορτηγών παγκοσμίως και η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες