22/7/15

Ελένη Ράντου

Η Ελένη Ράντου γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1963 στο Αιγάλεω αλλά η καταγωγή της, είναι απο τα Χανιά. Είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Άρχισε να γίνεται γνωστή μέσα από συμμετοχές της σε τηλεοπτικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης τη δεκαετία του '80. Ευρέως γνωστή έγινε από τηλεοπτικές σειρές των ιδιωτικών καναλιών όπου πρωταγωνίστησε ("Αχ Ελένη", "Κωνσταντίνου και Ελένης", "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρη", "Σαβατογεννημένη" κ.τ.λ), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε και τη συγγραφή του σεναρίου. Είναι παντρεμένη από το 1994 με τον τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη θεατρική της καριέρα ως θιασάρχη του Θεάτρου Διάνα. Τον Ιανουάριο του 2009 προβλήθηκε η πρώτη ταινία της Πεθαίνω για Σένα.

Πεθαίνω για σένα
https://www.youtube.com/watch?v=QxxJH8h1YLo
Στίχοι: Γιάννης Μαύρος Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Εκτέλεση: Γιώργος Μαργαρίτης


Το παπακι (Διασκευή) "Κωνσταντίνου και Ελένης"
https://www.youtube.com/watch?v=q6IJwJmhGsI
Οι "πατ κιουτ" Ελένη Βλαχάκη - Ματίνα Μανταρινάκη - Πέγκυ Καρά
(Ελένη Ράντου - Καλλιρρόη Μυριαγκού - Μαρία Λεκάκη)


* πατ κιουτ < σημαίνει στα γρήγορα, στο άψε-σβήσε

2 σχόλια:

  1. ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ (ΤΑΙΝΙΑ)

    102 min | Comedy | 29 January 2009 (Greece)
    Director: Nikos Karapanagiotis
    Writers: Filippos Desillas (adaptation), Eleni Randou (play)

    Η ταινία Πεθαίνω για σένα είναι μια κωμωδία βασισμένη στο πολύ επιτυχημένο θεατρικό έργο ΜΑΜΑ ΜΗ ΤΡΕΧΕΙΣ της Ελένης Ράντου που διήνυσε 3 θεατρικές σεζόν (2002-2005) και έκανε ρεκόρ εισιτηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Μια τυπική ελληνική οικογένεια μπλέκεται στα δίχτυα του έρωτα. Ένα ερωτικό τρίγωνο, ίσως και... τετράγωνο, αναστατώνει τα μέλη μιας οικογένειας με προβλήματα επικοινωνίας που κανένα οικογενειακό... πακέτο δε μπορεί να λύσει. Μητέρα, πρώην χορεύτρια, που διδάσκει ταγκό σε σχολή χορού και ο έφηβος γιος της που ψάχνει την ερωτική του ταυτότητα θα αποτελέσουν τις δυο πλευρές ενός τριγώνου! Πατέρας τροχονόμος με έφεση στη στιχουργική βρίσκει την πηγή της έμπνευσής του στον αντίζηλό του και εραστή της γυναίκας του, θα αποτελέσουν τις άλλες δύο πλευρές του... τετραγώνου! Και μια γιαγιά κουφή που ζει αγκαλιά με το κινητό της, είναι ίσως η μόνη που ακούει τη μπόρα που έρχεται.
    ΄Ολοι μπλέκονται σε μια ιστορία δολοφονικής αγάπης και τρυφερού μίσους.
    Το κομφούζιο κορυφώνεται μ' έναν απροσδόκητο θάνατο. Ή μήπως φόνο;

    Πρωταγωνιστούν

    Ελένη Ράντου - Ζωή
    Φάνης Μουρατίδης - Λουκάς
    Σήφης Πολυζωίδης - Αποστόλης
    Μιχάλης Ιατρόπουλος - Μπάμπης
    Νεκτάριος Λουκιανός - Bαγγέλης, γιος της Ζωής
    Ευγενία Δημητροπούλου - Τζο
    Στράτος Χρήστου - Σπύρος
    και η Μάρθα Καραγιάννη - Γιαγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» ήταν μια ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά με την Ελένη Ράντου και το Χάρη Ρώμα. Γράφτηκε από το Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά και σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Λυχναρά. Προβλήθηκε τις περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Έχει προβληθεί πολλές φορές σε επανάληψη από το σταθμό σημειώνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

    Η υπόθεση της σειράς λαμβάνει χώρα στο Μαρούσι, συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη 67, όπου υπήρχε ένα νεοκλασικό σπίτι στο οποίο συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

    Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι πριν πεθάνει, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δε γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

    Στη σειρά υπήρχαν σπάνιες υπόνοιες ότι οι δύο πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να έχουν ερωτική έλξη: σε ένα επεισόδιο παριστάνουν τους ερωτευμένους εξαιτίας μιας κληρονομιάς, ενώ σε ένα άλλο επεισόδιο πείθονται ότι είναι ζευγάρι μετά από ένα ατύχημα που τους προκαλεί αμνησία. Στο τελευταίο επεισόδιο γίνεται γνωστό ότι ο θείος επίτηδες έγραψε δύο διαθήκες, με προοπτική να συγκατοικήσουν οι δύο αγαπημένοι του άνθρωποι και να καταφέρουν να συνυπάρξουν. Η σειρά τελειώνει με το γάμο των δύο πρωταγωνιστών.

    Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Σε κάποια επεισόδια συμμετέχουν οι δικηγόροι των δύο πρωταγωνιστών, Νίκος Γρέβιας (Ηλίας Ζερβός) και Έλλη Ρούσου (Ελένη Φιλίππα), καθώς και τρεις μαθητές του Κωνσταντίνου, οι Ιωάννου, Μπουκουβάλα και Αναγνώστου (λογοπαίγνιο στο όνομα της συγγραφέως Ιωάννα Μπουκουβάλα-Αναγνώστου). Οι χώροι, όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες