23/9/15

ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ

Ιδρυτικά Μέλη:
Αρτ Κυδωνάκης,
Βασιλική Αϊβατζίδου, 
Φώτης Μήλιος, 

Συνεργάτες:
Κατερίνα Ελληναίου 
Γιώργος Χατζηιωάννου

Οι "ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ" δημιουργήθηκαν το 2011,  με στόχο να αναδείξουν με το μουσικό τους έργο τις Αιώνιες Αξίες του Ελληνισμού και να ανυψώσουν το φρόνημα των Ελλήνων. Σε μια εποχή σήψης και Εθνικής υποτέλειας, που κατακλύζεται από εύκολα τραγουδάκια του συρμού, οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» επιμένουν να τραγουδάνε για την Πατρίδα και τα Εθνικά θέματα. Πρόκειται για μία ομάδα μουσικών, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν νέους σύγχρονους Θούριους και Παιάνες, οι οποίοι θα μιλάνε απευθείας στην καρδιά και την συνείδηση των Ελλήνων. Οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» εξέδωσαν 3 μουσικές συλλογές, οι οποίες κυκλοφόρησαν μαζί με την εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα». Η πρώτη συλλογή "Υμνοι για την Πατρίδα" κυκλοφόρησε την 28η Οκτωβρίου 2011, η δεύτερη με τίτλο "Ανάσταση Λαού" κυκλοφόρησε την 25η Μαρτίου 2012 και η τρίτη “Παιάνες Ελλήνων” την 25η Μαρτίου 2014. Και τα τρία cd ήταν αφιερωμένα στις Εθνικές μας Επετείους και συνολικά ξεπέρασαν τις 15.000 πωλήσειςΕχουν βραβευθεί για το έργο τους από την «Παγκόσμια Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα»  και από το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο της "Αμφικτυονίας Ελληνισμού".  Οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» σας καλούν να κοινοποιήσετε, αναρτήσετε και να εξαπλώσετε, οποιοδήποτε έργο, δικό τους ή άλλο, που εξυμνεί τα Εθνικά Ιδεώδη. Αλλωστε αυτό αποτελεί προσωπικό χρέος και Υψιστη Τιμή για κάθε συνειδητοποιημένο Ελληνα!  
erosellas.blogspot.gr

Έρως Ελλάς - Της ΕΛ.ΔΥ.Κ. τα παλληκάρια 
https://www.youtube.com/watch?v=pNnF562_uaA
Στίχοι: Αρτ Κυδωνάκης
Μουσική: Φώτης Μήλιου

"Οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ ερμηνεύουν τον Υμνο "Της ΕΛΔΥΚ τα Παλληκάρια". Το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους όσους έχυσαν το αίμα τους το 1974 για την Ελευθερία της Ελληνικής μας Κύπρου." ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ

Στις Θερμοπύλες της Πάφου
https://www.youtube.com/watch?v=4hN0-QsBpn8
Στίχοι: Νικόλας Γρεβενιώτης
Μουσική: Φώτης Μήλιος


"Οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ αφιερώνουν τον ύμνο αυτόν στον ηρωικό πλωτάρχη του αρματαγωγού Λέσβος Ελευθέριο Χανδρινό που το 1974 προκάλεσε τεράστιες απώλειες στον βάρβαρο εισβολέα κατακτητή." 

1 σχόλιο:

  1. Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) αποτελεί τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, και αποτελείται από ένα αριθμό στρατιωτικών μονάδων οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Λευκωσίας. Ιδρύθηκε στις 16 Αυγούστου 1960 με την υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης-Λονδίνου στη Λευκωσία με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Yπάγεται στον Α' Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λευκωσίας.

    Ανέκαθεν η ΕΛΔΥΚ εθεωρείτο και συνεχίζει να θεωρείται μέχρι σήμερα, αν όχι το πιο μάχιμο, ένα από τα πιο μάχιμα τμήματα του ελληνικού Στρατού ενώ ανεπίσημα οι οπλίτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ αποκαλούνται Ελδυκάριοι. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΛΔΥΚ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο των Ελλήνων Κυπρίων.

    Ιστορία της ΕΛΔΥΚ
    Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου συγκροτήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1959 στον Άγιο Στέφανο Αττικής, μετά από την υπογραφή της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας της Κύπρου. Στις 16 Αυγούστου του 1960 οι δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ αποβιβάστηκαν στο Λιμάνι της Αμμοχώστου με το αρματαγωγό "Αλιάκμων". Η ΕΛΔΥΚ αποτελούνταν από τη Διοίκηση, το Επιτελείο, το 1ο και 2ο Τάγμα Πεζικού, το Λόχο Υποστήριξης και Λόχο Διοίκησης. Το σύνολο της ήταν 950 αξιωματικοί και οπλίτες. Η εγκατάσταση της ήταν σε στρατόπεδο δυτικά της Λευκωσίας στην περιοχή Γερόλακκος και υπαγόταν στο Τριμερές Στρατηγείο.

    Όταν σημειώθηκαν τα πρώτα σοβαρά ελληνοτουρκικά επεισόδια το 1963, η εμπλοκή των τμημάτων της ΕΛΔΥΚ αποφεύχθηκε ύστερα από παρέμβαση της Βρετανίας. Σε επεισόδια που ξέσπασαν το Μάρτιο του 1964, ωστόσο, σκοτώθηκε ένας υπαξιωματικός της ΕΛΔΥΚ, ο επιλοχίας Σ. Καραγιάννης, ενώ τον Μάιο της ίδιας χρονιάς εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στην Τουρκική συνοικία της Αμμοχώστου οι Έλληνες αξιωματικοί Δ. Πούλιος και Β. Καποτάς και ο οδηγός τους, αστυνομικός Κ. Παντελίδης.

    Την 15η Ιουλίου 1974, η ΕΛΔΥΚ, από κοινού με τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς , συμμετείχε στο Πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και έπειτα από σύντομες αλλά σφοδρές μάχες σε ολόκληρη την Κύπρο κατάφεραν να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση[4].

    Συγκεκριμένα, δυνάμεις τις ΕΛΔΥΚ έλαβαν ενεργά μέρος στις εχθροπραξίες στην περιοχή της Λευκωσίας: συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου, στην κατάληψη του αεροδρομίου καθώς και στην κατάληψη των φυλακών της πόλης[5].
    Τουρκική εισβολή Ιουλίου 1974

    Σύμφωνα με τις σημειώσεις του Απόρρητου Πολεμικού Ημερολογίου της ΕΛΔΥΚ, το οποίο κρατούσε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της εισβολής ο Ταγματάρχης Θεοδόσης Καλλιώρας, τότε διευθυντής του 3ου γραφείου της Ελληνικής μονάδας, η πρώτη βόμβα που έπεσε στην Κύπρο χτύπησε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ. Σκότωσε και τραυμάτισε προσωπικό, κατέστρεψε την Αίθουσα Επιχειρήσεών του στρατοπέδου, το Διοικητήριο, παραπλήσιες αίθουσες, οχήματα, καθώς και τα δίκτυα ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών[6]. Η δεύτερη βόμβα κατέστρεψε το κτήριο του Λόχου Βαρέων Όπλων και του Κέντρου Επικοινωνιών, και ακόμα περισσότερα οχήματα του στρατοπέδου.

    Κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974, η ΕΛΔΥΚ πραγματοποίησε μαζί με την Εθνική Φρουρά πολεμική δράση κατά των Τούρκων εισβολέων και συμμετείχε σε πολλές μάχες μεταξύ των οποίων σημαντικότερες θεωρούνται:

    α) 20 Ιουλίου 1974, επίθεση κατά του τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι
    β) 21 Ιουλίου 1974, νυχτερινή επίθεση στο Κιόνελι
    γ) 7 Αυγούστου 1974, μάχη διάβασης του χωριού Βασιλεία
    δ) 14 - 16 Αυγούστου 1974, μάχες στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ

    Το κόστος της ΕΛΔΥΚ σε ανθρώπινες απώλειες κατά την τουρκική εισβολή, ήταν σαράντα επτά πεσόντες αξιωματικοί και οπλίτες και πενήντα οχτώ αγνοούμενοι[7].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες