23/9/15

ACTIVE MEMBER

Μουσικά Είδη: low bap (hip hop)
Ο Δημήτρης Μυτακίδης γεννήθηκε το 1967 στο Πέραμα του Πειραιά και το 1979 μέσω ενός κομματιού των Sugarhill Gang από τον ραδιοφωνικό σταθμό της αμερικάνικης βάσης έρχεται για πρώτη φορά με την rap μουσική και ξεκινά να ψάχνει οτιδήποτε είχε σχέση με το rap και το hip hop. Από τότε υιοθέτησε και το ψευδώνυμο Foxmoor. Οι Active Member δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1992 από τον Μυτακίδη μαζί με τον DJ MCD, Δημήτρη Κρητικό. Ήδη από την επόμενη χρονιά ο Μυτακίδης θα ιδρύσει την Freestyle Productions, μια ανεξάρτητη ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό album με hip-hop μουσική σε 500 αντίτυπα. "Η Διαμαρτυρία" ηχογραφήθηκε χωρίς ο Μυτακίδης να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και καθόλου ακαδημαïκές μουσικές γνώσεις. Μέσα στο 1993 εισχώρησαν στο συγκρότημα ο Xray, Νικήτας Κλιντ και ο Real D, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και τους Radicals για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια, καθώς εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο ήταν άγνωστο. Το 1994 ακολουθεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος σε 500 αντίτυπα ενώ μέσω της Freestyle Productions κυκλοφόρησαν άλλοι 3 δίσκοι αποκλειστικά σε βινύλιο. Το 1995 οι Active Member τραβούν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και έτσι καταφέρνουν να υπογράψουν συμβόλαιο στην με την Warner (το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα που υπέγραφε συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία). Έκτοτε ο B.D. Foxmoor αποφάσισε να βαφτίσει το hip-hop που εκπροσωπούσε αλλιώτικα, προκειμένου να το διαφοροποιήσει από την γενική έννοια "hip hop". Το ονόμασε, λοιπόν, Low Bap, μια παραλλαγή του όρου Boom Bap από εκεί προέκυψαν πολλοί νέοι και σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Το 2015 το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι σταματάει, έχοντας υποσχεθεί και την έκδοση ενός τελευταίου δίσκου με τίτλο "Κάρπιμο".

Εχθροί του λαού
https://www.youtube.com/watch?v=yP650lXlW-E


"Φάνης Χηνάς (1940- 12 Φεβρουαρίου 1992). Απόσπασμα από την εκπομπή "Το θέατρο της Δευτέρας". Πρώτη προβολή 7/5/1979. Ένα συγκλονιστικό κοινωνικό πολιτικό δράμα, ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή μας και πάντα διαχρονικό. "Ο εχθρός του λαού" του Ερρίκου Ίψεν, διασκευή Άρθουρ Μίλλερ, μετάφραση Νίκος Γκάτσος [1] " liberado76
Καμπάνα
https://www.youtube.com/watch?v=Qkfbv2AomRg 
Από τον εκπληκτικό δίσκο των Active Member "Μύθοι Του Βάλτου", ένας φόρος τιμής στο μπαρμπα-Κώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες