5/1/16

Άλεξ Παναγή

Ο Άλεξ (Αλέξανδρος) Παναγή γεννήθηκε το 1970 στη Λευκωσία, είναι Κύπριος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, παραγωγός και καθηγητής φωνητικής, είναι όμως περισσότερο γνωστός για την συμμετοχή του στους διαγωνισμούς της Eurovision. Μιλά επίσης Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
 
Ο Alex μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών και καλλιτεχνών, και έλαβε τα πρώτα μουσικά μαθήματα από τον πατέρα του Παναγιώτη Παναγή (ιδρυτή της πρώτης συμφωνικής ορχήστρας στη Κύπρο), και από την μητέρα του Κλαίρη, η οποία ήταν δασκάλα πιάνου. Ο Άλεξ είχε ήδη αποκτήσει κάποια φήμη πριν φοιτήσει στο περίφημο μουσικό κολλέγιο Berklee στη Βοστώνη, με υποτροφία. Κατά τη διάρκεια της πενταετούς παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Gary Burton, τον Peter Erskine, τους Manhattan Transfer, τους New York Voices και τον Billy Joel. Περιόδευσε επίσης τις ΗΠΑ ως μέλος των The Vocal Summit μια capella ελεύθερη φωνητική ομάδα αυτοσχεδιασμού κερδίζοντας το «Outstanding Musicianship Award» από την IAJE, τη Διεθνή Ένωση των εκπαιδευτών της Jazz. 

Ο Άλεξ Παναγή πέραν της συμμετοχής του στον διαγωνισμό της Eurovision το 1995 και το 2000 εκπροσωπώντας την Κύπρο. Έχει λάβει μέρος και σε πολλές άλλες αποστολές ομάδων για την Eurovision. Έχει δουλέψει σαν δάσκαλος φωνητικής με πολλούς γνωστούς Έλληνες, Κυπρίους και ξένους καλλιτέχνες. Έχει εργαστεί σε μιούζικας, έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς νέων ταλέντων σε Κύπρο και Ελλάδα. Έχει την επιμέλεια του πρώτου δίσκου του συγκροτήματος "Τριημιτόνιο". Έχει δανείσει την φωνή του σε χαρακτήρες της Disney και της Buena Vista. Τον Ιούνιο του 2012 μαζί με τη συνεργάτιδα και φίλη του Κατερίνα Χριστοφίδου θα ιδρύσουν στη Κύπρο, μια διεθνή επιχείρηση παραγωγής, την «Silver Spotlight» η οποία προσφέρει υπηρεσίες που κυμαίνονται από τη σύνθεση, την οργάνωση, την κατεύθυνση, την χορογραφία, την οργάνωση, την διαχείριση καλλιτεχνών, παραγωγή δίσκων και Live εμφανίσεων, την παραγωγή θεατρικών έργων και την δημιουργία παιδικών μουσικοθεατρικών έργων. Τέλος ο Άλεξ έχει κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά του Καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Mulan - I'll make a man out of you - Greek Version
https://www.youtube.com/watch?v=9o50xw-LTaI
This is the soundtrack version of the song "Λεβεντιά!", performed by Άλεξ Παναγής, Δέσποινα Βανδή, Πέτρος Φιλιππίδης, Κώστας Βρέτος, Κώστας Μπακάλης and Ποίμης Πέτρου, the Greek version of the song "I'll make a man out of you" from the movie "Mulan".


Brother Bear - No way out. Greek Version
https://www.youtube.com/watch?v=6dIh2V07gAU
Song Now Ways Out from Brother Bear, the singer is Alex Panayi

"Alex Panayi rocks! I'm not even Greek, I just love his voice!"  
Anne Katrine Kamper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες