5/11/16

ARMAGEDDON (rev 16:16)

Μέλη:
Jimmy Μαυρομάτης -Φωνή
Αντώνης Λοϊζίδης -Μπάσο
Chris Ιωαννίδης -Ντράμς
Tolga -Κιθάρα
Japon -Πλήκτρα



Είδος: Metal, Power Metal, Progressive
Έτος: 1986
Τόπος: Κύπρος, Λευκωσία

Παλιά μέλη:
Στο μπάσο (Πανίκος Ντανης, Pavel Pavlov, Νικόλας Δημητρίου), στις κιθάρες (Κίκης Αποστόλου, Ιωάννης Κκολός, Girrie, Ηλίας Ανδρέου (Beethoven), Πανίκος Αργυρίδης, Μάριος Μιχαήλ), στα πλήκτρα (Κούλλης Κουτσιοφής), στα τύμπανα (Δώρος Δημητρίου, Blake Helton).


Οι "Armageddon Rev 16:16" είναι η μακροβιότερη εν ενεργεία κυπριακή μέταλ μπάντα, με συνεχή παρουσία από το 1986. Αρχικά η μπάντα ονομαζόταν "Heavy Duty" αλλά στα τέλη του 1985 μετονομάστηκαν σε "Armageddon" και έκαναν το opening την συναυλία των Spitfire του θρυλικού ελληνικού συγκροτήματος στην Λευκωσία. Έκαναν κυρίως διασκευές και στην συνέχεια δικές συνθέσεις. Μετά από πολλές πρόβες και αφού μαζεύτηκε υλικό ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το 1987 και σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το δεύτερο τους demo. Η πρώτη του δισκογραφική δουλεία έγινε το 1991 ενα EP με την συμβολή της All Records. Στην συνέχεια το 1997 ηχογράφησαν το κομμάτι "Times of frustration" και τον επόμενο χρόνο κυκλοφορούν το "Spoils of conflict" ένα μίνι CD album που κινείται σε πιο progressive δρόμους με 6 νέα κομμάτια ανάμεσα τους το "To the unknown" που μετατράπηκε σε μια epic μπαλάντα, ενώ το video clip "Last Mile" έπαιξε πολύ και στην Ελλάδα. Πολλά περιοδικά που ασχολούνται με την Metal κάνουν αναφορές και δίνουν θετικές κριτικές στο συγκρότημα. Σε όλα αυτά τα χρόνια πάντα ενεργοί εκτός από μικρά διαστήματα αδρανείας λόγω των γνωστών προβλημάτων που όλα τα συγκροτήματα περνούν (αλλαγές μελών, προβλήματα στο να βρεθούν αντικαταστάτες, στρατός κ.λ.π.) παίζουν ζωντανά παντού στην Κύπρο, σε pubs, clubs, festivals εντός και εκτός Κύπρου και άλλων εκδηλώσεων, τηλεοπτικά προγράμματα και σε συναυλίες που οργανώνουν μόνοι τους σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Έχουν παίξει σε αμέτρητες συναυλίες, εκτός από τους Spitfire, με Rotting Christ, Nightingale, Antimatter αλλά και με ελληνικά ροκ συγκροτήματα όπως Magic de Spell κ.α.


Armageddon - Icy Blackness (Kursk)
https://www.youtube.com/watch?v=UEatbrW2WDI

Armageddon -Μαλαματένια λόγια (Metal Διασκευή)
https://www.youtube.com/watch?v=yGbq-Nay-Is


Η αναφορά του όρου Αρμαγεδδών γίνεται στην Αγία Γραφή και συγκεκριμένα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (16:16). Πρόκειται για προφητικό "τόπο" ή κατάσταση μεγάλου πολεμικού πεδίου όπου συγκεντρωμένες οι δυνάμεις "των βασιλέων τῆς οἰκουμένης ὅλης" υπό τον έλεγχο των "πνεύματων δαιμονίων" θα διεξαγάγουν την τελική μάχη εναντίον των θεϊκών δυνάμεων, "τὸν πόλεμον τῆς ἡμέρας ἐκείνης τῆς μεγάλης τοῦ Θεοῦ τοῦ παντοκράτορος". (16:14)

1 σχόλιο:

  1. Αρμαγεδδών ή Αρμαγεδδώνας αποτελεί απόδοση στα Ελληνικά του εβραϊκού όρου αρ-Μαγεδών, που σημαίνει «Όρος της Μεγιδδώ» ή «Όρος Σύναξης Στρατευμάτων».

    Ο όρος προφανώς ετυμολογείται από την σημαντική πόλη της Μεγιδδώ, η οποία βρισκόταν 90 χλμ βόρεια της Ιερουσαλήμ και αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως τόπος ιδιαίτερα φονικών μαχών. Αυτό συνέβαινε καθώς βρισκόταν στο πιο κρίσιμο ορεινό πέρασμα του αρχαίου Ισραήλ, στους πρόποδες του όρους Κάρμηλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες