7/12/17

Φωτεινή Μαυράκη (1946-2015)

Η τραγουδίστρια Φωτεινή Μαυράκη με την βαθιά και χαρακτηριστική φωνή της είχε μία μεγάλη πορεία στο λαϊκό στερέωμα που διήρκεσε συνολικά 40 περίπου χρόνια, αφού σε ηλικία 13 μόλις ετών ανέβηκε στο πάλκο όπου και έμεινε έως το 1996, ερμηνεύοντας επιτυχίες δίπλα σε Γαβαλά, Αγγελόπουλο, Ζαγοραίο, Μπέλλου κλπ. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία Κιοραλήογλου και μπήκε στη δισκογραφία στα μέσα του ΄60 ενώ είχε στο ενεργητικό της και 15
μεγάλους δίσκους συνεργαζόμενη με σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια της ζωής της ήταν πραγματικά δύσκολα, ήταν άρρωστη, έπαιρνε μία σύνταξη πείνας και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε της την είχαν ξεχάσει.. Η σπουδαία αοιδός σίγησε για πάντα  στον Ίασμο της Ν. Ροδόπης στις 5 Νοεμβρίου 2015.

Μεγάλες Επιτυχίες: «Πήγα σε μάγισσες», «Απόψε κλαίει ο ουρανός», Κρύβω τον πόνο μου», «Δεν θέλω να κλαις», «Με τα λόγια σου με δέρνεις», «Η θάλασσα και ο ουρανός» κ. ά., που αναδεικνύουν την τεράστια γκάμα της φωνής της Φωτεινής Μαυράκη.

Μουσαφιραίοι είμαστε
https://www.youtube.com/watch?v=tkaFtn6m_I4
Στίχοι: Ευάγγελος Ατραΐδης
Μουσική: Γιάννης Βασιλόπουλος
Εκτέλεση: Φωτεινή ΜαυράκηΧίλιες φωτιές
https://www.youtube.com/watch?v=hpd3-xjr9aU

Μουσική: Γιώργος Βασιλόπουλος
Εκτέλεση: Φωτεινή Μαυράκη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες