20/12/17

Ελένη & Νατάσα Γερασιμίδου

Η ηθοποιός και βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Ελένη Γερασιμίδου γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1949 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και έχει ποντιακή καταγωγή. Αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Ζίζου Χαρατσάρη το 1973. Έχει παίξει με επιτυχία σε πολλές τηλεοπτικές σειρές ("Εμείς κι Εμείς","Το μικρό σπίτι στο Παγκράτι" κ.ά ), σε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες.  Εδώ και πολλά χρόνια, είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Αντώνη Ξένο, με τον οποίο έχουν παίξει μαζί τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μια κόρη, την Αγγελική, που ασχολείται με την σκηνοθεσία και την υποκριτική. Η κυρία Ελένη Γερασιμίδου είχε ακόμη μία αδελφή τη Νατάσα Γερασιμίδου, η οποία ήταν και αυτή ηθοποιός και απεβίωσε το 2002 αλλά και έναν αδελφό το Γιώργο Γερασιμίδη, ο οποίος ήταν συνθέτης και στιχουργός. Στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 καθώς και του Ιανουαρίου του 2015, εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης.

Η Νατάσα Γερασιμίδου γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1952 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ήταν ηθοποιός που έγινε κυρίως γνωστή την εποχή της βιντεοκασέτας τη δεκαετία του 1980 και εκτός απο καταπληκτική ηθοποιός ήταν και πολύ καλή τραγουδίστρια, αλλά και σπουδαία ζωγράφος και γλύπτης. Το χαρακτηριστικό της ήταν το πυκνό μαλλί "αφάνα" και η "βλάχικη" προφορά της. Η Νατάσα απεβίωσε στις 27 Αυγούστου 2002, καθώς υπέστη πνευμονικό οίδημα απο την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Νατάσα Γερασιμίδου -Τζώννυ Baby
https://www.youtube.com/watch?v=TPP1MDTSr3s

Στο cd "Θες" τη μουσική είχε γράψει η κόρη της Χριστίνα Jackson

Το σπίτι στο Παγκράτι
https://www.youtube.com/watch?v=9MktWBrdyms
Στίχοι: Δήμητρα Πούλκου
Μουσική: Λάκης Χαλκόπουλος
Εκτέλεση: Ελένη Γερασιμίδου - Κατιάνα Μπαλανίκα - Κώστας Ευριπιώτης


Υπόθεση: Η Ελένη είναι ταμίας σε σούπερ μάρκετ και υπόδειγμα νοικοκυράς και συζύγου. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο κηπουρός άντρας της Κυριάκος έχει παράλληλη σχέση με μία πλούσια πελάτισσα του και την εγκαταλείπει, το ρίχνει στο γράψιμο και τα κείμενα της γίνονται μπεστ σέλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες