MEDOUSES
Μέλη:
Deppy (Δέσποινα), Eeerie (Ειρήνη) και Adiallakti (Όλγα) είναι αδελφές Πηγή: www.lifo.gr
Deppy
(Δέσποινα) Eeerie (Ειρήνη)
Adiallakti (Όλγα)
Είδος: Χιπ-Χοπ, Ραπ
Τόπος Καταγωγής: Κομοτηνή
Οι τρεις μέδουσες-αδελφές, από πολύ μικρή ηλικία 12-13 αρχίζουν να φτιάχνουν τις δικές τους ρίμες και στίχους. Το 2003 με παρότρυνση μιας φίλης ηχογραφούν το πρώτο τους κομμάτι με τίτλο «Μια Αρχή». Στην συνέχεια κάπου στο 2005 μαθήτριες ακόμη κάνουν την πρώτη τους συναυλία σε ένα rock live στην Κομοτηνή. Αν και άριστες μαθήτριες λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης γίνονται στόχος. Η άδικη αποβολή της Ειρήνης από το σχολείο θα τις κάνει να γράψουν "Το ό,τι κι αν πώ", "Για τους φίλους μου" καθώς και μερικά άλλα όπου το mixing το κάνει ο 2J που είχε ζήσει μια παρόμοια αδικία. Έκτοτε οι Μέδουσες έχουν κάνει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη, Αθήνα, Σάμο) και έχουν παίξει σε διάφορα φεστιβάλ εκ των οποίων και το «All Female Hip Hop Festival» στο οποίο και πήραν μέρος τρεις φορές. Έχουν γράψει και άλλα τραγούδια όπως το Δεν μας χωράει ο κόσμος, Final, Παρακαλώ, Τί θα πεί αυτή η λέξη, Πάρε καπότα, Θάλασσα ο κόσμος ενώ συνεργάστηκαν και με άλλους ράππερς όπως o stikos κ.α Το 2008 εμφανίστηκαν στο X-Factor από το οποίο και απέσπασαν διφορούμενες κριτικές.[1] Οι δύο κοπέλες σπούδασαν Διοίκηση Επιχειρήσεων και η άλλη Οδοντοτεχνική.
Μέδουσες feat 2J Για τους φίλους μου
https://www.youtube.com/watch?v=ZQY4DeuGvRg
Medouses - Παρακαλώ
https://www.youtube.com/watch?v=oExyZ30_r08
Παραγωγή: Prophetofnoise Beats
mixi 2J from ayia napa
Medouses-Δεν μας χωράει ο κόσμος
https://www.youtube.com/watch?v=vs1ceSfz5VA
* Η Γοργόνα Μέδουσα ή Γόργω στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μία από τις τρεις Γοργόνες. Από τις τρεις αυτές αδελφές η Μέδουσα ήταν η θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ, που σημαίνει άγρια ματιά. Κατά μια εκδοχή ήταν μια πανέμορφη ιέρεια της Αθηνάς που ο Ποσειδώνας την βίασε μεταμορφωμένος σε άλογο στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα και έτσι ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα. Την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο πέτρωνε. Τελικά την αποκεφάλισε ο Περσέας, με την βοήθεια της Αθηνάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Περσέας φεύγει από την Σέριφο με ένα καράβι με σκοπό να βρει την Γοργόνα Μέδουσα. Στη διαδρομή του συναντά τη θεά Αθηνά ή το θεό Ερμή, όπου πληροφορείται πως για να σκοτώσει την Μέδουσα θα πρέπει να προμηθευτεί:
) την περικεφαλαία του Άδη, ώστε αόρατος να πλησιάσει τον στόχο του
) τον μαγικό σάκο που θα βάλει το τρομερό κεφάλι
) τα φτερωτά σανδάλια, επειδή η Γοργώ - Μέδουσα, έμενε σε βράχο, στη μέση της θάλασσας.
) την αστραφτερή ασπίδα, απ' όπου θα έβλεπε το κεφάλι της Μέδουσας. Γιατί όποιος έβλεπε την Μέδουσα κατάματα πέτρωνε. Και τέλος
) το κοφτερό σπαθί ή δρεπάνι, με το οποίο θα έκοβε τον σκληρό λαιμό της Γοργούς.
Η Αθηνά του δίνει την αστραφτερή ασπίδα και ο Ερμής τα φτερωτά σανδάλια. Κατά άλλη πηγή την περικεφαλαία του Κυνός ή του Άδη, τα φτερωτά σανδάλια και τον μαγικό σάκο του τα έδωσαν οι Νύμφες, στις οποίες έφτασε καθοδηγούμενος από τους θεούς - προστάτες του. Η Αθηνά οδήγησε τον Περσέα στην χώρα των Υπερβορείων (μαρτυρία προερχόμενη από τον Πίνδαρο), όπου μετά από θυσία που έκανε παρέλαβε το κοφτερό σπαθί και την περικεφαλαία του Κυνός.
Το μόνο που έμενε πλέον ήταν να μάθει τον τόπο διαμονής της θνητής Γοργόνας. Γι' άλλη μια φορά η Αθηνά τον βοηθά, του υποδεικνύει τον δρόμο για τις Γραίες.
Οι Γραίες ήταν συγγενείς των Γοργόνων και οι μόνες που ήξεραν τον τόπο διαμονής τους. Ήταν όντα με αποκρουστική όψη. Τρεις γριές που είχαν ένα κωμικοτραγικό στοιχείο : επειδή είχαν ένα μάτι (και ένα δόντι), τα αντάλλαζαν μεταξύ τους. Έμεναν κοντά στον Άδη, στα δυτικά του κόσμου.
Ο Περσέας τις πλησίασε αόρατος και εκμεταλλευόμενος την στιγμή της ανταλλαγής άρπαξε το μάτι τους. Οι Γραίες, γνωρίζοντας σχετικό χρησμό για τη Γοργώ, με δυσκολία και υπό την απειλή ότι θα χάσουν το μάτι τους, μαρτυρούν στον ήρωα τον τόπο διαμονής της Μέδουσας.
Όταν ο ήρωας πλησίασε την Μέδουσα, αόρατος και κοιτώντας το καθρέφτισμα της ασπίδας του, με την βοήθεια της Αθηνάς έκοψε το κεφάλι της και το έβαλε στο σακίδιο. Από το κόψιμο γεννήθηκε ο γίγαντας Χρυσάορας, με το χρυσό σπαθί, και, από το αίμα που έπεσε στον Ωκεανό, ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο. Για να αποφύγει την καταδίωξη των αδελφών της Μέδουσας, πέταξε γοργά με τα φτερωτά σανδάλια του ή καβαλίκεψε τον Πήγασο και έφυγε από τον τόπο.