6/5/16

Το συγγραφικό δίδυμο: Γιώργος Κυρίτσης - Έλενα Ακρίτα

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και πρώην Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης κατάγεται από τα Τρίκαλα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη μεγάλη θεατρική του παρουσία έχει παίξει σε όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου και συμμετείχε σε ταινίες στον κινηματογράφο ενώ πρωταγωνίστησε και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Έχει γράψει μαζί με την Έλενα Ακρίτα εξαιρετικές τηλεοπτικές σειρές όπως τα «Γόβα στιλέτο», «Στρας», «Φτερά του Έρωτα», «Κάτω από την Ακρόπολη», «Θέα στο Πέλαγος», «Τα μυστικά της Εδέμ», «Βέρα στο Δεξί», «Αν υπήρχες θα σε χώριζα» και έχουν τιμηθεί για με διάφορα βραβεία, Η «Γόβα στιλέτο» ήταν το πρώτο δυτικό τηλεοπτικό προϊόν που παίχτηκε στην Κίνα, η «Βέρα στο Δεξί» και «Τα μυστικά της Εδέμ» είχαν πουληθεί σε βαλκανικές χώρες ενώ «Τα μυστικά της Εδέμ» αγοράστηκαν από την Τουρκία και την Περσία. Πέρα όμως από την πολύ καλή επαγγελματική σχέση, είναι και ζευγάρι στη ζωή αφού το 2012 παντρεύτηκαν έπειτα από 18 χρόνια κοινής ζωής και επαγγελματικής συμπόρευσης.


Η Έλενα Ακρίτα, κόρη του γνωστού Κύπριου δημοσιογράφου, λογοτέχνη και πολιτευτή Λουκή Ακρίτα και της πρώτης γυναίκας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Σύλβας Ακρίτας, γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1955 στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια με πάρα πολλές βραβεύσεις ενώ άρθρα και βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές άλλες χώρες. Μέχρι στιγμής έχει γράψει 11 μυθιστορήματα, έχει γράψει 7 σενάρια που παίχτηκαν στην τηλεόραση, παρουσίασε 6 τηλεοπτικές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια, αλλά και ραδιοφωνικές. Αρθρογραφεί τακτικά τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Η Έλενα Ακρίτα έχει κάνει συνολικά τρεις γάμους και έχει αποκτήσει ένα παιδί. Τέλος πρόσφατα έχει αποκτήσει πτυχίο Εγκληματολογίας και Ψυχολογίας.


Τα μυστικά της Εδεμ - Τίτλοι Έναρξης
https://www.youtube.com/watch?v=uOCI8B1a1aA
Μουσική: Αναστάσιος Κ. Κατσάρης


Τηλεοπτικός Σταθμός: Mega

Έτος Προβολής: 2008-2011
Κύκλοι Επεισοδίων: 4
Σενάριο: Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης
Ηθοποιοί: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Δάνης Κατρανίδης, Αλέξανδρος Σταύρου, Φαίη Ξυλά, Βάνα Πεφάνη, Κώστας Αρζόγλου, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Παναγιώτης Πετράκης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Γιώργος Κυρίτσης κ.α.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης, Ευγενία Οικονόμου, Γιώργος Σιούγας 


Βέρα στο Δεξί (Τίτλοι Αρχής)
https://www.youtube.com/watch?v=2uiCbzLbeVU
Μουσική: Νίκος Πατρελλάκης

Τηλεοπτικός Σταθμός: Mega 
Έτος Προβολής: 2004-2007
 Κύκλοι Επεισοδίων: 4
Σενάριο:  Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης
Ηθοποιοί: Κώστας Καζάκος, Αλέξανδρος Σταύρου , Δάνης Κατρανίδης, Κάτια Δανδουλάκη, Μαριάννα Τουμασάτου,) Ελισάβετ Μουτάφη, Κώστας Αρζόγλου, Υρώ Λούπη, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Καζάκος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Δήμητρα Παπαδήμα, Νίκος Σεργιανόπουλος κ.α
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης, Ευγενία Οικονόμου, Γιώργος Σιούγας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες