12/5/16

Αδελφές Μπρόγιερ (Βroyer Sisters 1961--1976)

Η Έρρικα και η Μαργαρίτα Μπρόγιερ ξεκίνησαν ως ντουέτο το 1961 και διέγραψαν μια πολύ πετυχημένη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στις πίστες που κράτησε 15 ολόκληρα χρόνια. Την επόμενη χρονιά, το 1962, οι αδερφές Μπρόγιερ έκαναν ντεμπούτο και στο σινεμά, στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Όταν λείπει η γάτα». Τα τραγούδια τους και το παρουσιαστικό τους, τους άνοιξαν πόρτες και από τότε οι αδερφές εμφανίζονταν πολύ συχνά και σε άλλες ελληνικές ταινίες όπως «Αγάπησα μια πολυθρόνα», «Το πιο λαμπρό μπουζούκι» «Κόσμος και κοσμάκης» κ.α. Στις ταινίες τραγουδούν και Ελληνικά τραγούδια αλλά και ξένα της εποχής (τουίστ, shake κτλ).

Ο άνθρωπος που τις ανακάλυψε και τις ανέδειξε ήταν ο Μίμης Τραϊφόρος. Το ακτύπητο δίδυμο του ΄60 και ΄70 σταμάτησε τις κοινές εμφανίσεις όταν η Μαργαρίτα Μπρόγιερ παντρεύτηκε και αποφάσισε οριστικά να αποσυρθεί και να αφοσιωθεί στην οικογένεια της. Η Έρρικα συνέχισε πλέον μόνη και έλαβε μέρος και σε άλλες ελληνικές ταινίες όπως η "Παριζιάνα" με την Βλαχοπούλου.

Το επώνυμο τους "Μπρόγιερ" ήταν της μητέρας τους η οποία ήταν Αυστριακή ενώ ο πατέρας τους ήταν Έλληνας του Καΐρου ταν ηθοποιός και το ονοματεπώνυμό του ήταν Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς). Η Έρρικα γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα και είναι κατά δύο έτη μεγαλύτερη από την Μαργαρίτα. Η Έρρικα παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά και απέκτησαν ένα παιδί ενώ η Μαργαρίτα ήταν για χρόνια σε σχέση με το Δάκη. Η Έρρικα πέθανε στις 5 Ιανουαρίου 2020.

LITTLE KISS - 60s greek shake - ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΠΡΟΓΙΕΡ 
https://www.youtube.com/watch?v=bT4p16iB2QM
Βroyer sisters

Μοντέρνοι  Ρυθμοί
https://www.youtube.com/watch?v=ezeCC6vqbq4
From bossa nova to shake. 
Από την ταινία "Κόσμος και κοσμάκης" 1964.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες