10/5/16

Αμαρυλλίς

Είδος: Pop, Μοντέρνο Λαϊκό, Ελαφρολαϊκό
Η Μαριλί Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Το μαθητικό της όνειρο ήταν να ακολουθήσει την Ιατρική επιστήμη, όμως το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μουσικό περιβάλλον, έκανε την μάχη του Ιπποκράτη με την μούσα Ευτέρπη, να κριθεί απο πολύ νωρίς.  

Θυμάται ακόμη με νοσταλγία τον μπαμπά της, να την νανουρίζει γλυκά με την κιθάρα του, να ξεκινά η ίδια και ο αδελφός της τα πρώτα τους μαθήματα σε ωδεία και χορωδίες. Η ίδια μαθήτρια Λυκείου ακόμη, επιδεικνύει μπροστά σε φίλους και θαμώνες για πρώτη φορά τις φωνητικές της ικανότητες σε ένα μαγαζί οικογενειακών φίλων. Αυτό ήταν αρκετό για να της ανοίξουν οι πόρτες και να έρθει η πρώτη επαγγελματική πρόταση από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου. ¨Ετσι παράλληλα με το διάβασμα για το σχολείο, συνεχίζει εκεί τις εμφανίσεις της κι από την επόμενη σαιζόν πια, κατάλαβαίνει ότι εδώ ανήκει!

Η αλλαγή του ονόματος της στο καλλιτεχνικό Αμαρυλλίς (αρχαιοεληνικό όνομα βασισμένο στον μύθο του Αλταιανού και της Αμαρυλλίδας) θα συμβεί λίγο αργότερα, όταν τελείωσε πλέον τις σπουδές της σε ένα πρότυπο Τεχνικό Λύκειο με την ειδικότητα Παραϊατρικά επαγγέλματα και εντάχθηκε το 2003 στο συγκρότημα EXIS και κυκλοφορούν το cd-single με τίτλο «Είναι η πρώτη φορά» το οποίο θα περιέχει το ομώνυμο τραγούδι σε τρεις εκτελέσεις αλλά κι ένα ακόμα τραγούδι με τίτλο «Η κλωστή». Το 2006 θα ανοίξει τα δικά της φτερά παρουσιάζοντας το πρώτο προσωπικό της δίσκο, που φέρει και το όνομά της «Amaryllis» σε λαϊκά πατήματα, ξεφεύγοντας από τους pop ρυθμούς των προηγούμενων χρόνων.


Γύρισα Σελίδα (Video Clip)
https://www.youtube.com/watch?v=etasMWK2w3A
Στίχοι: Stan - Ελένη Γιαννατσούλια
Μουσική: - Stan - Icon Music
Πρώτη Εκτέλεση: Αμαρυλλίς

Διαταγές (Video Clip)
https://www.youtube.com/watch?v=gM7ps7OwkfM
Στίχοι-Μουσική: Παντελής Παντελίδης
Πρώτη Εκτέλεση: Αμαρυλλίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες