1/9/16

ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ

Μέλη:
Δημήτρης Κατής -κιθάρες,πλήκτρα
Φίλιππος Μοδινός -φωνή, πλήκτρα, πνευστά
Rich Melville -μπάσο
Στάθης Γενναιόπουλος -ντραμς
Βαγγέλης Ευαγγέλου -κιθάρες
Στέλιος Μαργαριτόπουλος -πλήκρτα

Είδος:  Ελληνόφωνο Heavy Metal

Έτος Ίδρυσης: 1989

Οι "ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ" δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 1989 από τον συνθέτη και κιθαρίστα Δημήτρη Κατή και τα μέλη του συγκροτήματος "Δωριείς". Ο Κατής ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική το 1984, στα Βριλήσσια και τρία χρόνια αργότερα (1987) κυκλοφορεί  τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο "Δωριείς – Επιστροφή στη Γη", έναν ορχηστρικό δίσκο με epic- symphonic rock ύφος. Λίγους μήνες αργότερα ο Κατής και Δωριείς ενώνονται και δημιουργούν την heavy metal μπάντα "Εξόριστοι". Το 1989 η μπάντα κυκλοφορεί το πρώτο της δίσκο με τον Χρήστο Αβράμη στα φωνητικά. Το group είναι ίσως το μοναδικό Ελληνικό γκρούπ στην ιστορία της ροκ-μέταλ σκηνής στην Ελλάδα που κατέκτησε τον πλατινένιο δίσκο με το περίφημο κομμάτι "Κάνω Μια Ευχή" , την εποχή που η πλατίνα ήταν στους 70.000 δίσκους. Οι "Εξόριστοι" είναι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν Ελληνικό στίχο στη μέταλ μουσική. Οι Εξόριστοι κυκλοφόρησαν συνολικά 6 άλμπουμς εκ των οποίων τα 5 συν 2 συλλογές. Η θεματολογία τους έχει να κάνει περισσότερο με την Ελληνική αλλά και Μεσαιωνική ιστορία/μυθολογία. To 1994 πήραν μέρος στο μεγαλύτερο Ροκ Φεστιβαλ των Βαλκανίων στο Βελιγράδι (Gitariada), όπου τους αποθέωσαν 40.000 κόσμος ενώ υπήρχε και τηλεοπτική κάλυψη. Η  συναυλία αυτή θεωρείται η πρώτη ελληνική (που ηχογραφήθηκε) σε εξωτερικό. Η μπάντα κυκλοφόρησε το 1995 το live άλμπουμ "Live στη Σερβία". Καθιερώθηκαν για τις καινοτομίες τους και συμπεριλήφθηκαν στη Γερμανική Διεθνή Εγκυκλοπαίδεια της μέταλ μουσικής.

Εξόριστοι -Σύνορα Παντού ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=fs4Jl5qfEMc

Εξόριστοι -Δόξα και Τιμή ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=-lHXxNicdkw


"Η μουσική τους στα αρχικά albums (κυρίως τα 2 πρώτα), ήταν αγνό ατόφιο Epic Heavy Metal, ανάλογο του οποίου ποτέ άλλοτε δεν έχει πετύχει ή επιχειρήσει Ελληνικό σχήμα. Κανείς δεν συνέλαβε ποτέ την πραγματική ταυτότητα της μουσικής όσο οι Εξόριστοι καθώς τίμησαν την Ελληνική γλώσσα, κυκλοφορώντας τους πρώτους Heavy Metal δίσκους με στίχους στα Ελληνικά. Δυστυχώς λίγοι ήταν αυτοί που τελικά κατάλαβαν πραγματικά τους Εξόριστους του Δημήτρη Κατή, κανείς δεν έδωσε την δέουσα προσοχή που θα έπρεπε. Λίγοι ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν με το group και τελικά στο τέλος θεωρήθηκαν από μερίδα του τύπου και οπαδών... γραφικοί. Οι Εξόριστοι ήταν και θα είναι το μοναδικό Ελληνικό group που έπαιξε αληθινό Ελληνικό Heavy Metal. Καθαρό Epic με βαρβάρους, επικούς και ηρωικούς στίχους, Maiden κιθάρες και υπέρτατα φωνητικά από τον Χρήστο Αβράμη. Ο Δημήτρης Κατής μετά από αυτό το LP κυκλοφορεί και άλλα albums, αλλά ποτέ δεν φθάνει στο μεγαλείο αυτού του πρώτου καταπληκτικού - μοναδικού δίσκου.
Τραγούδια όπως τα: "Κάνω Μια Ευχή", "Δόξα Και Τιμή", "Σύνορα Παντού", "Το Σπαθί Του Νικητή"... ακόμα προκαλούν ρίγη στην σπονδυλική στήλη."  Κώστας Παλαιοκώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες