23/9/16

Κρίστη Στασινοπούλου

Η Κρίστη (Χρυσαυγή) Στασινοπούλου είναι τραγουδίστρια της alternative μουσικής σκηνής, στιχουργός και συγγραφέας φανταστικής λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1956 στην Αθήνα, και είναι ιδιαίτερα γνωστή στους μουσικούς κύκλους και εδώ και χρόνια συνεργάζεται με τον συνθέτη και μουσικό Στάθη Καλιβιώτη. Η Κρίστη Στασινοπούλου έχει σπουδάσει στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν και στο θεατρικό εργαστήρι του Π. Κατσέλη. Το 1978 και ενώ ακόμη φοιτούσε έλαβε μέρος στην ελληνική εκδοχή της ροκ όπερα "Jesus Christ Superstar" κερδίζοντας το ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής, αυτή ήταν και το ντεπούτο της. Έχει συνεργαστεί επίσης και με την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το βασικό ρόλο της Εβίτας Περόν. Η μουσική της συνδυάζει παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς και ήχους, βυζαντινά φωνητικά τύπου, ρεμπέτικο και ροκ. Το 1983 η Στασινοπούλου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision στο Μόναχο με το τραγούδει "Μου λές". Κατά την δεκαετία του ΄80 συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος, Δήμος Μούτσης, Νίκος Πορτοκάλογλου, τον George Pilali και τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά, η οποία πήρε και το όνομα της, σημειώθηκε το 1986 σε στίχους και μουσική Σταύρου Παπαδόπουλου. Το 1989 συναντά τον Στάθη Καλιβιώτη, μέλος μιας punk μπάντας με τον οποίο και θα συνεχίσουν μαζί της μουσική τους διαδρομή.

Η Στασινοπούλου έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβαλς αν το κόσμο αποσπώντας πάντα εξαιρετικές κριτικές, έχε κυκλοφορήσει 7 δίσκους (5 με τον Καλυβιώτη), έχει εκδώσει δύο βιβλία το "Επτά φορές στη Αμοργό" και το "Πύρινη Ρομφαία" ενώ αρθογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε μάλιστα και ραδιοφωνική παραγωγός αλλά έχει δανίσει και την φωνή της σε γνωστές μεταγλωτισμένες παιδικές ταινίες.

Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης -Μέρα μέρωσε
https://www.youtube.com/watch?v=--2DIyfp6fg
Παραδοσιακό Τραγούδι των Δωδεκανήσων
On 22nd January 2010 more than 30 singers, musicians and dancers came together at the Roundhouse, London to celebrate 30 years of fRoots magazine.


Αμοργιανό μου 
https://www.youtube.com/watch?v=SMpR-Xogc-A
Παραδοσιακό Τραγούδι των Κυκλάδων
Άλλες Εκτελέσεις: Ειρήνης Καβακοπούλου, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες