11/6/17

Κυριάκος Γρηγοράς - Τραγούδια του Αγώνα της ΕΟΚΑ

Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Γρηγοράς, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη δημιουργία αυτού του ψηφιακού δίσκου με τραγούδια της ΕΟΚΑ αλλά και γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να τα ακούσουν. Ο Κυριάκος Γρηγοράς είναι αδελφός του επίσης αγωνιστή της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Γρηγορά.

«Τα τραγούδια τα εκτελώ όπως τα τραγουδούσαν και τότε, χωρίς προσθήκες και αφαιρέσεις. Και ήταν αυτά τα τραγούδια που έδιναν τη δύναμη και το κουράγιο στο λαό μας, για να αντέξει όλες τις δολοπλοκίες και τα βασανιστήρια των Άγγλων. Όταν τραγουδούσα κάποια από αυτά, αισθανόμουν τον εαυτό μου μπροστά σ’ ένα παράθυρο των Κεντρικών Φυλακών να τραγουδώ και να υψώνω τη φωνή μου τόσο πολύ ώστε ν’ ακούεται έξω από τις Φυλακές».

«Ιδιαίτερα,, για να τα έχουν στη διάθεσή τους οι μελλούμενες γενιές γιατί, όπως όλοι ακούμε και βλέπουμε, η κατάσταση σήμερα στην Κύπρο είναι τέτοια που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι πάει σε μάκρος χρόνου. Άρα, εκείνοι που θα έρθουν μετά, θα ακούνε αυτό το CD και θα μαθαίνουν ότι σ’ αυτό τον τόπο κάποιοι πολέμησαν με την ψυχή τους, πολλοί μάλιστα έχασαν και τη ζωή τους, για να ελευθερώσουν τον τόπο. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί μέσα τους η σπίθα που θ’ ανάψει κάποια στιγμή για να ελευθερωθεί αυτός ο τόπος. Και θα ελευθερωθεί. Το πιστεύω ακράδαντα. Γιατί ύστερα από τις τόσες θυσίες των ηρώων μας, δεν μπορεί να μην ελευθερωθεί αυτός ο τόπος».

Την οικονομική στήριξη ανέλαβε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρος

https://nikospa.wordpress.com/2016/12/01/κυριάκου-γρηγορά-τραγούδια-του-αγών/

Ήταν Πρώτη Απριλίου
https://www.youtube.com/watch?v=kFKe7uXKNQM
Μουσική: Percy Montrose
Εκτέλεση: Κυριάκος Γρηγοράς
Ενορχήστρωση--Ηχοληψία: Βάσος Βασιλείου Αλεξάνδρου

«...για να φέρουν στο μυαλό τους εκείνη την ηρωική εποχή, που ο λαός μας πολέμησε με τη ψυχή του για τη Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες