6/9/17

Βασίλης Δήμας

Ο στιχουργός, συνθέτης αλλά και ερμηνευτής Βασίλης Δήμας γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1982 στον Πειραιά. Το ενδιαφέρον του για την μουσική αναπτύσσεται στην παιδική του ηλικία, όπου μαθαίνει κιθάρα και σπουδάζει στη Σχολή Εγχόρδων Οργάνων του Αττικού Ωδείου απ΄  όπου και αποφοιτά. Μόλις ολοκλήρωσε το σχολείο, ηχογράφησε σ’ ένα κασεττοφωνάκι με την κιθάρα του κάποια τραγούδια και απευθύνθηκε στη δισκογραφική εταιρία της Universal. Έτσι, στην ηλικία των 19 ετών, υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο ως στιχουργός και σε λίγο διάστημα, κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι «Πέρνα», ένα ζεϊμπέκικο, να ερμηνεύεται από τον Στέλιο Ρόκκο. Παράλληλα με την μουσική, σπουδάζει στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2004. Συνέχισε τις πανεπιστημιακές του σπουδές με την εγγραφή του μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεωρητικών Μαθηματικών του ίδιου πανεπιστημίου, ενώ έχει διδάξει ως καθηγητής Μαθηματικών στη μέση εκπαίδευση. Παράλληλα γράφοντας εξαιρετικά τραγούδια συνεργάζεται δισκογραφικά με μεγάλα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού πενταγράμμου. Αν και σχετικά νέος στο επάγγελμα κατάφερε σε διάστημα λίγων ετών, να έχει στο ενεργητικό του ως δημιουργός, 12 πλατινένιους και διπλά πλατινένιους δίσκους, καθώς και 2 χρυσούς.

Ως επαγγελματίας τραγουδιστής, έχει ερμηνεύσει τραγούδια και έχει συνεργαστεί, κυρίως με τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και τον Σταμάτη Γονίδη. Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος έχει τον τίτλο «Το κέντρο του σύμπαντος» και περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου του δημιουργού. Στο τραγούδι «Θυμάμαι», ο Βασίλης Δήμας τραγουδά ντουέτο με τον Σταμάτη Γονίδη για να ακολουθήσουν και πολλά άλλα. Εκτός της κιθάρας, γνωρίζει μπουζούκι, μπαγλαμά, ηλεκτρική κιθάρα, σάζι, ούτι και πλήκτρα και η πορεία του στον χώρο της μουσικής αποδεικνύει κυρίως τον έντονο κοινωνικό προβληματισμό για θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, καταγγέλλοντας διάφορες καταστάσεις.

Επιτυχίες: «Ήταν τρελός», «Ξέχασέ με», «Το σύστημα», «Διεφθαρμένη συνουσία», «Πάλι», «Αγγελούδι», «Πάρτα», «Δεν είμαι σαν τους άλλους» (Σφακιανάκης) «Είμαι ακόμα παιδί» «Χριστίνα» (Σχοινάς), «Απόψε χωρίζω», (Μακρόπουλος), «Θα περάσει κι αυτό», «Τρελός με ΄σένα», (Γονίδης), «Τώρα σε ψάχνω παντού» (Χρ. Μενιδιάτης) κ.α

Πάρτα
https://www.youtube.com/watch?v=uKL8G2eoVBc
Στίχοι-Μουσική: Βασίλης Δήμας
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης


Διεφθαρμένη συνουσία
https://www.youtube.com/watch?v=AUaFvHXMvpg
Στίχοι-Μουσική: Βασίλης Δήμας
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες