26/6/18

Μαρία Γιαννίκου

Η Μαρία Γιαννίκου είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνεύτρια των τραγουδιών της. Ήταν μέλος του γνωστού συγκροτήματος Αδάμ και Μαρία στη δεκαετία των 90's ενώ και η μητέρα της Θάλεια ήταν λαϊκή τραγουδίστρια. Η Μαρία έχει κυκλοφορήσει από την ALPHA RECORDS και τη βοήθεια του αδελφού της ένα προσωπικό cd single και ένα cd το 1999 ενώ πλέον όλα τα καινούργια της τραγούδια μπορεί κάποιος να τα βρεί μέσα από το κανάλι της στο YouTube [1]. Η Μαρία Γιαννίκου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Απο πολύ μικρή έδειξε την αγάπη της προς την μουσική και για αυτό έκανε μαθήματα πιάνου με ιδιώτη καθηγητή,  μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και τέλος μαθήματα φωνητικής με την Τζούλι Μασσίνο. Με τον αδελφό της Αδάμ Καρυπίδη δημιουργούνε το ποπ συγκρότημα "ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ" και γίνονται πανελληνίως γνωστοί. Κυκλοφορούν τρείς δίσκους και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. To 1999 κυκλοφορεί τον πρώτο της προσωπικό δίσκο που φέρει σαν τίτλο το ονοματεπώνυμό της. Το 2009 κυκλοφορεί διαδικτυακά στο κανάλι της YouTube 7 παιδικά τραγούδια ενώ το 2010 μέσω διαδικτύου και πάλι κυκλοφορεί 2 νέα τραγούδια με τον αδελφό της Αδάμ. Το 2011 μέσω του ιστότοπου YouTube 4 νέα τραγούδια σε ύφος πιο ροκ. Ο δίσκος ονομάζεται ''4 YOU'' και σε αυτό τον δίσκο συνεργάζεται με δύο νέους καλλιτέχνες τον Γιώργο Κατσαούνη και τον Mano X. Η Μαρία Γιαννίκου έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά ονόματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως ο Αντώνης Ρέμος, Βασίλης Καρράς, Θάλεια, Πασχάλης, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαντώ, Άγγελος Διονυσίου, Γιάννης Βογιατζής, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Κωνσταντίνα. Η Μαρία το 2015 συνεργάστηκε δισκογραφικά και με τον TUS ενώ η τελευταία της δισκογραφική προσπάθεια λέγεται "4 Εποχές". Η Μαρία είναι επίσημο μέλος της ΑΕΠΙ και πέρα από συνθέτρια των τραγουδιών της είναι και ενορχηστρωτής σε πολλά από αυτά. 

Μαρία Γιαννίκου ''Μ΄αφήνεις άδεια'

https://www.youtube.com/watch?v=mBV-ijCetyU
Μουσική-Στίχοι: Μαρία Γιαννίκου




Αδάμ και Μαρία - 4 Εποχές
https://www.youtube.com/watch?v=5xVZUKndFCE
Μουσική-Στίχοι: Μαρία Γιαννίκου


Ερμηνεύοντας αυτό το τραγούδι μόνη, (version 1) ένιωθα ότι κάτι λείπει... 
"Οι 4 Εποχές" ολοκληρώθηκαν τώρα μαζί με τον Αδάμ που έδωσε άλλο χρώμα και άλλη δυναμική στο κομμάτι. Ευχαριστώ πολύ τον αδελφό μου, λοιπόν που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου και που βιώσαμε ξανά μαζί στο στούντιο, τις στιγμές από την κοινή μας δισκογραφική πορεία. Αδελφούλη σ΄ αγαπώ πολύ! Ευχαριστώ πολύ και τη μητέρα μου, τη γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Θάλεια, που αποδέχτηκε και αυτή το κάλεσμά μου και είναι τιμή μου που τραγούδησα μαζί της το τραγούδι ''Μισώ τις Κυριακές, το οποίο έχω γράψει για το πατέρα μου.
Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές που ζήσαμε μαζί στο στούντιο και με τις δυο αυτές συνεργασίες ολοκληρώθηκε με το καλύτερο τρόπο το CD μου "4 Εποχές". Ας ταξιδέψουν οι νότες μας και οι φωνές μας λοιπόν εκεί ψηλά…  MΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες