1/6/18

Οι τρεις σπουδαιότερες ελληνικές εκπομπές

Οι τρεις καλύτερες ελληνικές εκπομπές από καταβολής της ελληνικής τηλεόρασης

"Οι εκπομπές που αγάπησα" με τον Φρέντυ Γερμανό. Η εκπομπή προβλήθηκε από την ΕΤ1 τη σεζόν 1993-1994 και επρόκειτο για μία ανθολογία των καλύτερων εκπομπών (αυτών που διασώζονταν) του Φρέντυ Γερμανού στην ΕΡΤ κατά τα 25 χρόνια της τηλεοπτικής του καριέρας. Οι περισσότερες ήταν από την σειρά εκπομπών "Το πορτραίτο της Πέμπτης" (ΕΡΤ, 1976-1977) και από την "Πρώτη σελίδα" (ΕΡΤ, 1980-1984). Οι "Εκπομπές Που Αγάπησα" ήταν η δεύτερη από τις δύο σειρές εκπομπών-αναδρομών που γύρισε ο Φρέντυ Γερμανός για την ΕΡΤ. Η προηγούμενη ήταν οι "Μέρες τηλεόρασης" το 1989, η οποία περιείχε λιγότερα αποσπάσματα από τις "Εκπομπές που αγάπησα". 


Η "Μηχανή του Χρόνου" με παρουσιαστή το Χρίστος Βασιλόπουλος (ΕΡΤ) ξεκίνησε στα μέσα της β΄ σεζόν του 2004 και επρόκειτο για μια ιδέα του Νίκου Χατζηνικολάου. Έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής 13 σεζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία και μάλιστα κέρδισε και το Βραβείο Προαγωγής της Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Α. Μπότση το 2013. Πέρα από τις τηλεοπτικές εκπομπές και δική του διαδικτυακή πύλη. 

Ο νομικός, δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, συγγραφέας και δεινότατος ρήτορας  Κωνσταντίνος Πλεύρης έχει παρουσιάσει εκπομπές σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως στο Τηλεάστυ την εκπομπή "Ιστορικές Μνήμες", στον Extra την εκπομπή "Εδώ Ελλάς" και στον Αρτ την εκπομπή "Επανελλήνισις" με θέματα ιστορικού, πολιτικού, πολιτισμικού, φιλοσοφικού, θρησκευτικού, επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ανεξαρτήτως του αν κάποιος συμφωνεί με τις πολιτικές του θέσεις ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις γνώσεις του. 

Μ
ία άλλη εξαιρετική εκπομπή της ΕΡΤ ήταν οι "Μαρτυρίες" του δημοσιογράφου Γιώργο Πετρίτση και αφηγητή το Τέλλη Ζώτο. Οι «Μαρτυρίες» ήταν σειρά ντοκιμαντέρ ιστορικής καταγραφής, με θέματα αναφερόμενα σε πρόσωπα και γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας μας, με καταθέσεις ανθρώπων που είχαν άμεσες εμπειρίες για τα συμβάντα, αλλά και εκτιμήσεις ιστορικών μελετητών με ξεχωριστό κύρος.Βασικός στόχος είναι, με το λιτό δημοσιογραφικό ύφος, την αντικειμενική καταγραφή ντοκουμέντων, και την παράθεση ποικίλων απόψεων – εκτιμήσεων, να δίνεται η δυνατότητα στον τηλεθεατή να διαμορφώνει γνώμη και να καταλήγει σε συμπεράσματα, συγκρίνοντας τα στοιχεία τα οποία του παρατίθενται και εκτιμώντας τα αναλόγως. Ανάλογου περιεχομένου εκπομπή ήταν και  το "Ριμέικ" (ΕΡΤ) της δημοσιογράφου Ρένας Θεολογίδου. Οι έρευνες και τα ιστορικά ντοκουμέντα της εκπομπής την έχουν κατατάξει ανάμεσα στις πιο ποιοτικές της ελληνικής τηλεόρασης. Άλλες πολύ αξιόλογες εκπομπές υπήρξαν οι μουσικές εκπομπές του Γιώργου Παπαστεφάνου (ΕΡΤ) και η εκπομπή "Χώματα με ιστορία" (ΕΡΤ) του Ηλία Μαμαλάκη.

ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ  
https://www.youtube.com/watch?v=7rKoxmPLm6A


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες