2/6/18

John Wu

John Wu aka Mastermind (Conscious Rapper)
Hip-Hop/Rap/Hardcore
Blessed from God to know the Truth, to have experienced the Truth & to perform & write lyrics about the Truth

Ο Yiannos Wu γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία. Είναι μισός Κινέζος και μισός Έλληνας. Το 1992, όταν ήταν ακόμη μαθητής Λυκείου άρχισε να ασχολείται ενεργά με το hip hop. Το πρώτο του προσωπικό album "Tελευταίες Μέρες" δημιουργήθηκε το 1995 και κυκλοφόρησε το 1997 όταν και δημιουργήθηκε η πρώτη δισκογραφική εταιρεία στο νησί.
Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο του προσωπικό album το "Απαγορευμένες Γνώσεις", που έγινε σχεδόν χρυσό στην Κύπρο ενώ κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από την Minos-EMI. Το καλύτερο του album ο "Αόρατος Πόλεμος" κυκλοφόρησε με δική του ανεξάρτητη παραγωγή το 2003 και ήταν το πρώτο gospel album που έκανε επιτυχία στην Ελλάδα. To album μιλά για την παγκοσμιοποίηση,την αδικία, τον πόλεμο και τη σημερινή διαφθορά και παρότι άγγιζε πολλές ψυχές δεν προβλήθηκε από κανένα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό. Το 2007 συγκέντρωσε τις δυνάμεις του και με άλλους Κύπριους rappers για τον πρώτο κυπριακό συλλογικό χιπ χοπ δίσκο με γενικό τίτλο "The Rise of Cyprus Hip Hop-The Beginnin". Ο Γιάννος Γου έχει συνεργαστεί και με διάφορους Κύπριους ράππερς όπως οι Sniper, Mario Mental, Unkle Festa, Lyrical Eye, Firekreve (2j & C4), D.R.I.G, Didntdiminish. 

Tο 2008 πήρε την απόφαση να σταματήσει την μουσική του καριέρα μετά από 16 χρόνια. Τελικά όμως το 2011 επανήλθε στο προσκήνιο παρουσιάζοντας το ψηφιακό δίσκο "Ανάποδος Κόσμος" ενώ κατά καιρούς παρουσιάζει στο κανάλι του στο youtube τα νεα του κομμάτια.

Γιάννος WU - ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ
https://www.youtube.com/watch?v=LvgL0JnnW2Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες