10/12/18

Αθηνά Μαξίμου

Η ηθοποιός Αθηνά Μαξίμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα φωνητικής και κλασικού τραγουδιού, καθώς και μαθήματα κλασικού και μοντέρνου χορού για έξι χρόνια. Έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις ("Όπως σας αρέσει" του Σαίξπηρ, "Φίλος όχι αστεία" του Κάρλο Γκολντόνι, "Η Ψευτοϋπηρέτρια" του Μαριβώ, "Οθέλλος" του Σαίξπηρ, "Αντιγόνη" του Σοφοκλή, "Βασιλική", "Dolly" κ.ά), στην τηλεόραση ("Χορεύοντας στη σιωπή", "10η Εντολή") και τον κινηματογράφο ("Αυτή η νύχτα μένει" (1999), "Beautiful People" (2001), "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου" (2002), "Το μυστικό του Νοέμβρη" (2003). Ειδικά για τη συμμετοχή της στην ταινία "Αυτή η νύχτα μένει", κέρδισε το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (2000). Τέλος η ηθοποιός είναι παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Αιµίλιο Χειλάκη.

Το τραγούδι της ταινίας - Αυτή η νύχτα μένει (1999)
https://www.youtube.com/watch?v=WeqpCvuZZQo
Στίχοι-Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης Εκτέλεση: Δήμητρα Παπίου

Υπόθεση: Ο Ανδρέας και η Στέλλα είναι δυο νέα παιδιά με μοναδικό κοινό στοιχείο τον έρωτά τους. Ο Ανδρέας αρκείται στο ψιλικατζίδικο του. Η Στέλλα φιλοδοξεί να γίνει σπουδαία τραγουδίστρια, να δει το όνομα της στις μαρκίζες των μαγαζιών της παραλιακής και να βγάλει δίσκο. Για τον Ανδρέα η παρουσία, και μόνο της Στέλλας είναι αρκετή, για εκείνη όμως η καριέρα έχει προτεραιότητα απέναντι στον έρωτα. Όταν η Στέλλα φεύγει γιο την επαρχία, αφού κάπου πρέπει να κάνει την αρχή, ο Ανδρέας αποφασίζει να οργώσει τα σκυλάδικα της Βόρειας Ελλάδας για να τη βρει και να τη φέρει πίσω
Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Σενάριο: Θανάσης Αλεξανδρής , Νίκος Παναγιωτόπουλος Μουσική Επιμέλεια: Σταμάτης Κραουνάκης
Ηθοποιοί: Νίκος Κουρής (Ανδρέας), Αθηνά Μαξίμου (Στέλλα), Ζωή Ναλμπάντη (Τζίνα), Κώστας Μαρκόπουλος (Μποξέρ), Θανάσης Βισκαδουράκης (Μίλτος), Γιώργος Διαλεγμένος (Ποντίκας), Σπύρος Σταυρινίδης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαξ Ρόμαν, Γιάννης Ροζάκης (καθηγητής), Τάκης Σπυριδάκης, Σπύρος Ζουπάνος, Νίκος Αλατζάς, Θανάσης Αλεξανδρής (Αλεξανδρής), Θωμαϊς Ανδρούτσου, Γιάννης Αστρακάκης, Βαγγέλης Δημητρίου, Γεράσιμος Γεννατάς. Τέλος στη σειρά τραγουδούν και κάποιες θρυλικές μορφές της underground διασκέδασης όπως ο Γιώργος Δερμετζάκης και η Παλόμα ενώ στα τραγούδια της πρωταγωνίστριας ττη φωνή της ντουπλάρει η Δήμητρηα Παπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες