31/12/18

Οι τρεις καλύτερες Κύπριες παρουσιάστριες ειδήσεων


Οι καλύτερες Κύπριες παρουσιάστριες ειδήσεων

No 1: Η Αιμιλία Κενεβέζου έφερε πάντοτε την ταμπέλα "της σιδηράς κυρία της κυπριακής τηλεόρασης". Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό και από τα εφηβικά της χρόνια, της άρεσε το γράψιμο και έτσι έγινε δημοσιογράφος. Ξεκίνησε αρχικά στο Λόγο, στην εφ. Βήμα της Κύπρου και έπειτα στο κανάλι Σίγμα που μόλις τώρα ξεκινούσε. Εκεί παρουσίαζε δική της εκπομπή ενώ έγινε και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Αν και είχε τη δυνατότητα να πάει στην Ελλάδα επέλεξε το ΡΙΚ αναλαμβάνοντας και εκεί το κεντρικό δελτίο ενώ παρουσίαζε και την εξαιρετική εκπομπή "Επωνύμως". Ίσως το μεγαλύτερο προσόν της Αιμιλίας είναι οι συνεντεύξεις της. Για ένα διάστημα πέρασε και από τον Αντ1 και από Μέγκα ενώ πλέον βρίσκεται στο Alpha Κύπρου έχοντας το πηδάλιο του δελτίου ειδήσεων. Τέλος είναι παντρεμένη με τον τραγουδιστή Γιώργο Σταματάρη και έχουν αποκτήσει ένα γιο ενώ είναι και αδελφή του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκο Κενεβέζου.

No 2: Η Πετρούλα Αργυρού γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία και τελείωσε το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο. Σπούδασε οικονομικά και εργάζεται σαν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων στο κανάλι ΣΙΓΜΑ. Εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες Πολίτης σαν οικονομικός συντάκτης, στην εφ. Αλήθεια σαν συντάκτης, στην εφ. Νέος Τύπος σαν συντάκτης και στο Sigma σαν δημοσιογράφος. Ακόμη υπήρξε υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, του Προέδρου του ΔΗΚΟ το 2014 και εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2014-16.  Είναι διαζευγμένη και έχει ένα γιο.


No 3: Η Κατερίνα Βάτη αν και έχει αποσυρθεί από η μάχιμη δημοσιογραφία και της δημοσιότητας εδώ και χρόνια παραμένει πάντοτε στη συνείδηση του κόσμου σαν ένα υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου. Η Κατερίνα Βάτη γεννήθηκε στη Λεμεσό και εργάστηκε σαν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια στον Αντ1 και την εποχή εκείνη θεωρείτο σαν η κορυφαία. Στα πλαίσια μίας συνέντευξης γνώρισε και τον μετέπειτα σύζυγό της, ο οποίος και ήταν ο βασικός συνεντευξιαζόμενος. Η Κατερίνα Βάτη ερωτεύτηκε και εγκατέλειψε πολύ νωρίς την καριέρα της για να γίνει καλή σύζυγος και μητέρα. Η Κατερίνα Βάτη ήταν παντρεμένη με τον Τάσο Μητσόπουλο ένα άνθρωπο με καλότατο άνθρωπο και ένα πολιτικό με ήθος. Απέκτησαν μάλιστα δύο παιδιά και ήταν πολύ ευτυχισμένοι. Δυστυχώς όμως ο Τάσσος Μητσόπουλος, ο οποίος χρημάτισε και Βουλευτής ΔΗΣΥ Λάρνακας και Υπουργός του Νίκου Αναστασιάδη, το πρωί της 21ης Μαρτίου 2014, υπέστη ανεύρυσμα στο γραφείο του και έχασε τη ζωή του την επομένη μέρα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας σε ηλικία 48 μόλις ετών. Η Κατερίνα παρά τον πόνο της, με απόλυτο αξιοπρέπεια μεγαλώνει τα δύο τους παιδιά μακριά πάντα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος άλλες αξιόλογες Κύπριες δημοσιογράφος που αποχώρησαν από την τηλεόραση είναι η Μαίρη Χαρίτωνος, η Μαρία Σφέτσου και η Μαρία Φεσά.

Γιώργος Σταματάρης - Τα Κήθυρα ποτέ δεν θα τα βρούμε 
https://www.youtube.com/watch?v=s4UrCCEY_8E
Στίχοι: Ηλίας Λυμπερόπουλος
Μουσική: Γιώργος Κατσαρός
Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Μητροπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες