6/12/18

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις Κυπρίων που "καβάλησαν" το καλάμι της δημοσιότητας

Είναι πολλές οι περιπτώσεις Κυπρίων που "καβαλησαν" το καλάμι της δημοσιότητας όμως θα αρκεστούμε σε δύο χαρακτηριστικές.

Ο Θεολόγος Ανδρέας Πιτσιλλίδης γ
εννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1977 στο Παλαιχώρι. Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα M.A (Master of Arts) στο Trinity College του University of Cambridge στην βιβλική, αρχαία εβραϊκή γλώσσα. Ακολούθως, ολοκλήρωσε δεύτερο μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της εποχής της Καινής Διαθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης και υποψήφιος Διδάκτωρ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και για το έργο του αυτό έχει τιμηθεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ο Πιτσιλλίδης παρουσιαζόταν σε όλες σχεδόν τις τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμη εξελέγην και βουλευτής με το ΔΗΣΥ και ευρωβουλευτής του ΕΛΚ. Στο διάστημα αυτό ο Πιτσιλλίδης θα μιλήσει υπέρ των αμβλώσεων, των ομοφυλοφίλων, των γάμων και πολλών άλλων λεπτών ζητημάτων που η ίδια η Εκκλησία δεν τοποθετήθηκε επίσημα ή που ήτο εξ αρχής κατά. Ακόμη ο τολμηρός θεολόγος θα επικρίνει δημόσια και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β,  για πολλές από τις απόψεις και τις πρακτικές του όπως και τον τρόπο εκλογής του. Ο Αρχιεπίσκοπος θα απαντήσει αυστηρά και δεικτικά στις κατηγορίες Πτσιλλίδη στα πλαίσια μίας τηλεοπτικής συνέντευξης του στη δημοσιογράφο Αιμιλία Κενεβέζου. Ο Πιτσιλλίδης θα ανταπαντήσει στην εκπομπή του Μανώλη Καλατζή εξαπολύοντας μύδρους εναντίον του Αρχιεπισκόπου. Τελικά όπως συμβαίνει συνήθως, ο πιο δυνατός κερδίζει και μία τριμελής επιτροπή Συνοδικών θα ασχοληθεί με την περίπτωση Πιτσιλλίδη και θα προτείνει τον αφορισμό του, με πολλούς πολίτες να τάσσονται είτε υπέρ είτε κατά ενώ ούτε και το κόμμα του τον στήριξε. Εν πάσει περιπτώσει το Σίγμα θέλοντας να επωφεληθεί από τον πρόσκαιρο ντόρο που γινόταν γύρω από το όνομά του, θα του δώσει την πολυπόθητη ευκαιρία να πάρει δική του εκπομπή και μάλιστα θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου αλλά δυστυχώς "το πουλί επέτασε" και μάλιστα προ πολλού. 


Η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1975 στην Πάφο. Είναι γνωστή στην κυπριακή κοινωνία τόσο από την επαγγελματική της δράση και τη συμμετοχή της στα Μ.Μ.Ε., όσο και από τη συγγραφή, και την εθελοντική - ακτιβιστική της δράση, με έμφαση στα δικαιώματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Είναι Ψυχολόγος Κλινικού και Κοινωνικού Τομέα, απόφοιτος Α.Π.θ., μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Κατέχει επαγγελματική άδεια ψυχολόγου και από το 1997 μέχρι και πολύ πρόσφατα ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου, όπου προσφέρει υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής ψυχοθεραπείας, καθώς και ψυχοθεραπείας ομάδων. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις σε συνδέσμους γονέων δημοτικών σχολείων και σχολείων Μέσης εκπαίδευσης σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Αρθρογραφεί τακτικά σε κυπριακές εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1997 λαμβάνει μέρος τακτικά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως ψυχολόγος. Έχει ιδιαίτερο κλινικό και συγγραφικό ενδιαφέρον σε θέματα ερωτικών σχέσεων, γάμου και ανατροφής παιδιών. Με αφορμή όμως την παρουσίαση ενός καινούργιου βιβλίου της στην Ελλάδα προσκλήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη αλλά αντί να συζητούν για το βιβλίο, η Θέκλα μιλούσε για τα προσωπικά της. Η Μενεγάκη θα της παραχωρήσει τηλεοπτικό χώρο και θα την καλεί κάθε δεκαπενθήμερο στην εκπομπή της όπου ως ψυχολόγος θα αναλύει κάποιο σχετικό θέμα αλλά πάντα η συζήτηση οδηγούσε σε αποκάλυψη διαφόρων πτυχών της προσωπικής της ζωής. Το όνομά της θα αρχίσει πλέον να ακούγεται και να σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και στην Κύπρο έτσι το κανάλι Σίγμα θα αρπάξει την ευκαιρία και θα της προτείνει δική της καθημερινή μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή ένα ψυχολογικό one woman show, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με διαφορετική ώρα προβολής. Η Πετρίδου έκλεισε μάλιστα και το γραφείο της και αφοσιώθηκε "ψυχή τε και σώματι" στην παρουσίαση της εκπομπής της, μίας εκπομπής που αντί τελικά να βοηθά για να "Μιλάμε ανοιχτά" μάλλον κατάντησε σαν η προσωπική ζωή της wannabe παρουσιάστριας σε συνέχεις.

Δυστυχώς, το ίδιο μονοπάτι, βαδίζουν και ο εξ Αμμοχώστου παθολόγος-καρδιολόγος Βάσος Θ. Οικονόμου, η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η βουλευτής Άννα Θεολόγου κ.ά.

Ανδρέας Πιτσιλλίδης - Δεν σου κανω τον Άγιο

https://www.youtube.com/watch?v=3SxfsNLhFzc




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες