31/12/18

Οι τρεις καλύτεροι Έλληνες παρουσιαστές στην Κύπρο (vol.1)

Είναι πολλοί οι παρουσιάστριες που ήλθαν στην Κύπρο από Ελλάδα με όνειρα και φιλοδοξίες, λίγοι όμως είναι εκείνοι που τα κατάφεραν και έκαναν την καριέρα που αναζητούσαν.
No 1: Ο Ανδρέας Γιόρτσιος γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1970 στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 3 έτη σπουδών στο ΤΕΙ Πληροφορικής και την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων σπούδασε δημοσιογραφία στα ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας στο Τμήμα Συντάκτες και Ρεπόρτερς. Στην Κύπρο ήρθε το Νοέμβριο του 1997 μετά από πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΙΓΜΑ για να αναλάβει τη θέση του παρουσιαστή του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων «ΤΟΜΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ». Στη συνέχεια εργοδοτήθηκε από το ΡΙΚ και τον ΑΝΤ1 Κύπρου για την ίδια θέση. Η καριέρα του στην τηλεόραση ξεκίνησε το 1995 στην ΩΜΕΓΑ TV, ως ρεπόρτερ και παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και talk show. Κατά την περίοδο της εργοδότησης του στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κύπρου παρουσίασε εβδομαδιαία talk show κι έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές. Του απονεμήθηκε το Βραβείο «Αγαπημένου Παρουσιαστή Ειδήσεων» που διοργάνωσε το τηλεοπτικό περιοδικό TV Mania, τα έτη 2009, 2013, 2014 & 2015. Παράλληλα με την τηλεόραση, συνεργάστηκε ως δημοσιογράφος με τα περιοδικά «ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ», «ΜΑΝ» και «EυρωΚέρδος» ενώ για περίοδο πέραν των 10 χρόνων εργοδοτήθηκε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος» στη θέση του Αρχισυντάκτη του περιοδικού ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΝΤΡΑΣ και του DOWN TOWN για το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του στην Κύπρο. Η πρώτη του επαφή με τα ερτζιανά έγινε το 1989 στη Θεσσαλονίκη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟΚΥΜΑΤΑ» ενώ παράλληλα με τις σπουδές του στη σχολή δημοσιογραφίας είχε την ευθύνη σύνταξης κι εκφώνησης των δελτίων ειδήσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό «COSMOράδιο». Κατείχε τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «SFERA Κύπρου 96,8» από την πρώτη μέρα εκπομπής του τον Απρίλιο του 2003 ως το Δεκέμβριο του 2010 και παράλληλα την ευθύνη παρουσίασης της καθημερινής εκπομπής στη ζώνη 12:00-14:00 από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού ως σήμερα. Με την έναρξη λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «ACTIVE 107.4» τον Μάρτιο του 2017 του ανατέθηκε η επιμέλεια και παρουσίαση καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής και σχολιασμού της επικαιρότητας στη ζώνη 10:00 – 12:00 ως το Νοέμβριο του 2017. Τον Απρίλιο του 2005 δημιούργησε το στούντιο «PILATES bodyharmony» στη Λευκωσία, προσφέροντας την διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο STOTT PILATES και από τον Οκτώβριο του 2014 είναι το εξουσιοδοτημένο κέντρο εκπαίδευσης της STOTT PILATES στην Κύπρο από την «Merrithew Health & Fitness Canada», προσφέροντας τα προγράμματα εκπαίδευσής της σε επαγγελματίες της άσκησης και της κίνησης. Σήμερα, ο Γιόρτσιος βρίσκεται και πάλι στο ΡΙΚ σαν παρουσιαστής της πετυχημένης μεσημεριανής ψυχαγωγικής εκπομπής "HAPPY HOUR".
No 2: Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Ανδρέας Δημητρόπουλος είναι βέρος Αθηναίος και μεγαλωμένος στην Καλλιθέα. Τελειώνοντας το σχολείο πέρασε στη Νομική Αθηνών αλλά λόγω συνεχών καταλήψεων εκείνης τη χρονιά αποφάσισε και έδωσε εξετάσεις στο Ελληνοσοβιετικό για δημοσιογραφία και έφυγε για σπουδές στη Μόσχα. Εκεί έζησε για 6 ολόκληρα χρόνια και εκεί γνώρισε και τον Γιώργο Χουλιάρα αλλά και την πρώτη του σύζυγο. Στην Κύπρο ήρθε το 1989-1990 κατόπιν πρότασης του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη. Στην Κύπρο παντρεύτηκε και για χρόνια εργάστηκε στον έντυπο τύπο ενώ όλα αυτά τα χρόνια στην Κύπρο παραμένει στο ίδιο κανάλι, έχοντας απορρίψει μάλιστα και πολλές προτάσεις άλλων καναλιών και από Κύπρο και από Ελλάδα. Ξεκίνησε στο Ράδιο Πρώτο ενώ ευρύτερα γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό έγινε μέσα από την βραδινή τηλεοπτική εκπομπή "Που πάμε" (2004-2008) με συμπαρουσιαστή τον επίσης εξ Ελλάδος Παναγιώτη Δημόπουλο. Αργότερα ακολούθησε το "Magazino" μία απογευματινή εκπομπή με διάφορα κοινωνικά θέματα ενώ πλέον είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του σταθμού με το "Πρωτοσέλιδο". Ο Ανδρέας πραγματοποίησε και δεύτερο γάμο αποκτώντας δύο παιδιά.

Νο 3: Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Παναγιώτης Δημόπουλος ήρθε στην Κύπρο το 2001 και εργάστηκε σε διάφορους σταθμούς (ΣΙΓΜΑ, MEGA, TVONE, ALPHA) και εφημερίδες και περιοδικά της Κύπρου. Γνωστός έγινε μέσα από την εκπομπή "Που πάμε" μαζί με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο ενώ έπειτα παρουσίασε διάφορες κυρίως ενημερωτικές εκπομπές είτε μεσημεριανής είτε της πρωϊνής ζώνης.  
Άλλοι πολύ αξιόλογοι παρουσιαστές εξ Ελλάδος: Σάββας Πούμπουρας, Γιώργος Ρούσσος, Τάσος Θεοδώρου, Γιάννης Σελινόπουλος κ
Happy Hour
https://www.youtube.com/watch?v=TlWlwyAIH8w


Έλληνες Παρουσιαστές στην Κύπρο (vol. 2)

https://mousikovlog.blogspot.com/2020/10/blog-post_56.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες