10/12/18

Τάκης και Σπύρος Σταυρινίδης

Ο Τάκης Σταυρινίδης γεννήθηκε το 1942. Σπούδαζε στη Κύπρο υποκριτική στη σχολή του Εύη Γαβριηλίδη μαζί με τη παρέα του που ήταν οι Ανδρέας Μουσουλιώτης, Νίκος Χαραλάμπους, Στέλιος Καυκαρίδης, Τζένη Γαιτανοπούλου και Νεόφυτος Νεοφύτου και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αθήνα, στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Αποφοίτησε το 1963 και φοίτησε ακόμη και στη Δραματική Σχολή του Θάνου Σακέτα και του Κωστή Μιχαηλίδη με συμμαθητές αρκετά μεγάλα ονόματα του Κυπριακού θεάτρου. Ο Τάκης Σταυρινίδης πήρε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο από το ραδιόφωνο, σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Η Φροσού» και «Κατωθκιόν της Μαδαρής» στο ΡΙΚ, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός μέσα από τη πετυχημένη ραδιοφωνική και εν συνεχεία τηλεοπτική εκπομπή του ΛΟΓΟΥ «Πάρε Δώσε». Στο κινηματογράφο πήρε μέρος σε ταινίες όπως 1965 «Laukaus Kyprokessa», 1968 «Μπροστά στην αγχόνη»,1969 «Ο παράς... ο .. μασκαράς» και άλλες. Στο Θέατρο συνεργάστηκε με τον ΟΘΑΚ (1961-65), με τη Μουσική Σκηνή, το Θίασο Μουσικής Κωμωδίας, το Θίασο Νίκου Σιαφκάλη, το Θεατρικό Πανόραμα, με το Θίασο Παπαδημήτρη και με τον ΘΟΚ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών στις 10 Ιανουαρίου 2001 ύστερα από μακρά ασθένεια. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Σάντρα Μπιλίκα. και ο αδελφός του Σπύρος Σταυρινίδη είναι και αυτός ηθοποιός.  


Ο Σπύρος Σταυρινίδης γεννήθηκε στις  21 Ιουνίου 1946. Φοιτούσε στη Τεχνική Σχολή για να γίνω ηλεκτρολόγος και να συνεχίσω τη δουλειά του πατέρα του όμως  όμως ακολούθησα τα χνάρια του αδερφού του. Τελείωσε πρώτα τη δραματική σχολή του Εύη Γαβριηλίδη στην Κύπρο και συνέχισε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν στην Αθήνα. Μετά το τέλος των σπουδών του παρέμεινε στην Αθήνα για δύο χρόνια αλλά τελικά ήρθε πίσω για να εργαστεί στο Θεατράκι του ΡΙΚ, στον ΘΟΚ και μετά τον πόλεμο στο Θέατρο Τέχνης. Ο Σπύρος Σταυρινίδης συνεργάστηκε με την αφρόκρεμα του κυπριακού θεάτρου και έπαιξε σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε δεκάδες τηλεοπτικές σειρές αλλά και μερικές κινηματογραφικές ταινίες όπως τα "Χασαμπουλιά", "Αιώνιος Φοιτητής", "Εργένης" και "Αυτή η νύχτα μένει" όπως και βιντεοταινίες.

Τραγούδι τίτλων της τηλεοπτικής σειράς "Καταιγίδα" https://www.youtube.com/watch?v=MSKG0uPyPH Στίχοι: Σταύρος Σταύρου Μουσική: Σταύρος Σιόλας Εκτέλεση: Γλυκερία & Σταύρος Σιόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες